درباره آزمایش پروستات بیشتر بدانید! چرا انجام این آزمایش اهمیت دارد؟
یکی از مهمترین آزمایشهای مربوط به مردان، آزمایش پروستات (PSA) است که بررسی منظم آن در فواصل معین بهویژه برای بررسی احتمال سرطان پروستات یا پیشگیری از آن برای آقایان اهمیت بسیار زیادی دارد. متأسفانه بسیاری از آقایان بهدلیل مشغله زیاد یا دلایل دیگر، تست پروستات را پشت گوش میاندازند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید و به هر دلیلی نمیتوانید به آزمایشگاه مراجعه کنید، چرا از خدمات تست پروستات در منزل دکترساینا استفاده نمیکنید؟ با این خدمات نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه نیست و میتوانید در هر محلی که خودتان راحت هستید، آزمایش خود را انجام دهید. میخواهید بیشتر درباره این آزمایش و روش انجام آن در منزل بدانید؟ با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
آزمایش پروستات (PSA) چیست؟
آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات که از مهمترین آزمایشات مردان است، یک آزمایش خون است که برای اندازهگیری سطح پروتئین PSA انجام میشود. این پروتئین را سلولهای غده پروستات، اعم از سلولهای طبیعی و سلولهای سرطانی، میسازند. PSA بیشتر در مایع منی یافت میشود اما مقدار کمی از آن در خون هم موجود است. با یک آزمایش خون ساده که متخصصان نمونهگیری دکترساینا در منزل از شما میگیرند، میتوان بهراحتی این آنتیژن را پیدا کرد. البته این آزمایش را میتوان با خون نوک انگشت هم انجام داد، اما خون وریدی اندازه PSA را دقیقتر نشان میدهد.
نتیجه تست پروستات فقط به تشخیص اینکه آیا فرد در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارد یا نه کمک میکند. بنابراین، اگر برای مثال، سطح PSA از محدوده مشخصی بالاتر باشد، لزوما بهمعنای آن نیست که فرد حتما سرطان پروستات دارد. ممکن است برای تأیید احتمال سرطان پروستات آزمایشها و معاینات تکمیلی مانند معاینه رکتال دیجیتال (DRE) ضروری باشد. نگران نباشید، اگر چنین چیزی در آزمایش شما مشاهده شود، پزشک دکترساینا هنگام تفسیر آزمایش، شما را از آن مطلع خواهد کرد.

به چه علت آزمایش پروستات انجام میشود و چرا اهمیت دارد؟
سرطان پروستات آقایان بیماری نسبتا شایعی است و به همین علت، بررسی دورهای آن اهمیت زیادی دارد. آزمایش پروستات میتواند یک دید اولیه درباره احتمال ابتلای فرد به سرطان پروستات به پزشک بدهد تا اگر لازم است آزمایشهای بیشتری از جمله بیوپسی پروستات یا معاینه رکتال انجام دهند. سرطان پروستات اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن امکانپذیر است و شانس بهبود از آن بیشتر است. به همین دلیل است که ما خدمات آزمایش پروستات را در منزل شما انجام میدهیم تا سلامتی خود را فقط بهدلیل مشکل در مراجعه به آزمایشگاه یا وقتنداشتن نادیده نگیرید.
PSA نرمال از نظر سن چیست؟
سطح طبیعی PSA با بالارفتن سن بهآرامی افزایش مییابد. بنابراین افزایش آن بهمعنای بیماری یا سرطان نیست بلکه ممکن است نشانهای از آن باشد. میزان PSA در خون برحسب نانوگرم در هر میلیلیتر خون (ng/ml) اندازهگیری میشود. در جدول زیر میتوانید سطوح نرمال پی اس ای پروستات را در بازههای سنی مختلف ببینید:
سن | سطح نرمال برحسب (ng/ml) | سطح غیرنرمال برحسب (ng/ml) |
۴۰ تا ۵۰ سال | ۰ تا ۲٫۵ | بالاتر از ۲٫۵ |
۵۰ تا ۶۰ سال | ۲٫۵ تا ۳٫۵ | بالاتر از ۳٫۵ |
۶۰ تا ۷۰ سال | ۳٫۵ تا ۴٫۵ | بالاتر از ۴٫۵ |
۷۰ تا ۸۰ سال | ۴٫۵ تا ۵٫۵ | بالاتر از ۵٫۵ |
آزمایش PSA چه زمانی انجام میشود؟
معمولا بهتر است از حدود ۵۰سالگی به بعد غربالگری سرطان پروستات را شروع کنید. اگر سطح PSA شما طبیعی است، هر دو تا سه سال یکبار این آزمایش را انجام دهید کافی است اما اگر در محدوده غیرطبیعی قرار دارد، در صورت انجام ویزیت با پزشکان دکترساینا، آنها به شما توضیح میدهند که چرا لازم است آزمایشهای PSA و غربالگریهای دیگر را سالی یک یا دو بار انجام دهید.
درصورتیکه سابقه خانوادگی بیولوژیکی سرطان پروستات دارید، یعنی اعضای درجه یک خانوادهتان قبلا به این بیماری مبتلا شدهاند یا بیش از دو نفر از اعضای فامیل نزدیک شما مبتلا به سرطان پروستات بودهاند، از افرادی هستید که خطر این نوع سرطان در شما بالاست. در چنین شرایطی بهتر است از حدود ۴۰سالگی آزمایشهای PSA را آغاز کنید.
علائم بالا بودن سطح PSA چیست؟
در بیشتر موارد، مشکل پروستات در آزمایش و بالا بودن سطح PSA در مراحل اولیه با علائم خاصی همراه نیستند. بااینحال، اگر نشانههایی را که در زیر اشاره کردهایم دارید، آن را جدی بگیرید:
- مشکل در ادرار کردن؛
- ادرار کردن بیش از حد معمول، ازجمله ادرار در خواب؛
- جریان ادرار آهسته؛
- وجود خون در ادرار؛
- بیاختیاری یا مشکل در نگهداشتن ادرار.
علائم فوق میتوانند نشاندهنده مشکلی در پروستات باشند اما چون با علائم بسیاری از بیماریهای دیگر ازجمله بیماریهای مجاری ادراری مشترک هستند، نمیتوان به آزمایش ادرار برای تشخیص سرطان پروستات اعتماد کرد. به همین علت پزشک به شما آزمایش خون را برای پروستات پیشنهاد میکند و علائم ادراری را فقط بهعنوان نشانه کمکی مدنظر قرار میدهد.

انواع آزمایش پروستات چیست؟
آزمایش PSA انواع مختلفی دارد اما اینطور نیست که استفاده از همه آنها معمول باشد. بهطور کلی، انواع آزمایش پروستات مردان بهشرح زیر است:
آزمایش PSA بدون درصد یا آزاد
PSA در اصل به دو شکل در خون وجود دارد. یک شکل آن کمپلکس نامیده میشود و به پروتئینهای خون متصل است و شکل دیگر آن، آزاد است و بدون اینکه به چیزی متصل باشد گردش میکند. PSA بدون درصد (percent-free PSA) نسبت سطح PSA آزاد را به سطح کل PSA میسنجد. در مردانی که سرطان پروستات دارند، اغلب سطح PSA بدون درصد کمتر از مردان سالم است.
اگر نتیجه آزمایش PSA در محدوده مرزی بین ۴ تا ۱۰ باشد، ممکن است پزشک آزمایش PSA بدون درصد را انجام دهد تا مطمئن شود که آیا لازم است فرد بیوپسی پروستات انجام دهد یا نه. اگر سطح PSA بدون درصد کمتر بود، یعنی احتمال ابتلای فرد به سرطان پروستات بیشتر است و احتمالا باید بیوپسی انجام دهد.
بسیاری از پزشکان بیوپسی پروستات را فقط برای مردانی که درصد PSA آزاد آنها ۱۰ درصد یا کمتر است، توصیه میکنند تا فرد بیدلیل بیوپسیهای غیرضروری انجام ندهد.
آزمایش PSA کمپلکس
این آزمایش بهشکل مستقیم مقدار PSA کمپلکس یعنی همان PSA متصل به پروتئینهای دیگر خون را اندازهگیری میکند. این تست هم تقریبا همان اطلاعاتی را که PSA کل و آزاد ارائه میدهند دارد ولی بهطور کلی انجام آن چندان معمول نیست.
آزمایش PSA ترکیبی
امروزه آزمایشهای PSA جدیدتری هم آمدهاند که در آنها نتایج انواع مختلف PSA را ترکیب میکنند تا یک عدد کلی به دست آید. این عدد نشان میدهد که آیا فرد در معرض احتمال بالای ابتلا به سرطان پروستات قرار دارد یا نه. برخی از این تستها عبارتاند از:
- شاخص سلامت پروستات (PHI) که نتایج PSA کل، PSA آزاد و proPSA را ترکیب میکند؛
- تست 4Kscore که نتایج PSA کل، PSA آزاد، PSA کمپلکس، کالیکرئین انسانی ۲ (hK2) و یکسری عوامل دیگر را با هم ترکیب میکند؛
- آزمایش IsoPSA که اشکال مختلف پروتئین PSA را در خون بررسی میکند تا مطمئن شود آیا از سلولهای سرطانی ساخته شدهاند یا سلولهای طبیعی.
شتاب PSA
این یک آزمایش جداگانه نیست، بلکه معیاری است که نرخ سرعت افزایش PSA را در طول زمان نشان میدهد. معمولا سطح PSA با افزایش سن بهآهستگی بالا میرود. برخی تحقیقات نشان دادهاند که در صورت ابتلا به سرطان پروستات، PSA با سرعت بیشتری افزایش مییابد. بااینحال، شواهدی وجود ندارد که نشان دهد این معیار مفیدتر از آزمایش سطح PSA است. به همین دلیل، اکثر پزشکان استفاده از این معیار برای غربالگری سرطان پروستات را چندان سودمند نمیدانند.
غلظت PSA
تراکم، غلظت یا دانسیته سطح PSA در مردانی که غده پروستات بزرگتری دارند بالاتر است. برای اندازهگیری PSAD پزشک حجم (اندازه) غده پروستات شما را با سونوگرافی ترانس رکتال (TRUS) اندازه میگیرد و عدد PSA را بر حجم پروستات تقسیم میکند. هرچه این عدد بالاتر باشد، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر است. به نظر میرسد دقت آزمایش دانسیته PSA بهاندازه آزمایش PSA بدون درصد است.
آزمایش پروستات در منزل دکترساینا فقط شامل رایجترین آزمایشهای فوق است و فاکتورهای psa و psa آزاد را چک میکند.
عوامل اثرگذار بر سطح psa در آزمایش خون
یکی از دلایلی که باعث میشود نتوان به یک نوع آزمایش PSA برای تشخیص سرطان پروستات اکتفا کرد، آن است که عواملی غیر از سرطان نیز میتوانند بر سطح PSA تأثیر بگذارند. برخی از آنها ممکن است سطح PSA را افزایش و برخی دیگر کاهش دهند و نتایج کاذبی را ارائه کنند. به همین دلیل، تفسیر آزمایش پروستات آقایان باید عوامل تأثیرگذار بر این آزمایش را هم در نظر بگیرد. پزشکان دکترساینا وقتی میخواهند نتیجه آزمایش پروستات شما را تفسیر کنند، درباره عوامل زیر از شما پرسوجو میکنند تا پاسخ دقیقی به شما ارائه دهند:
عوامل افزایشدهنده سطح PSA پروستات
برخی از عواملی که ممکن است سطح PSA را افزایش دهند عبارتاند از:
سن بالاتر
سطح PSA معمولا با افزایش سن بهآرامی بالا میرود، حتی اگر پروستات شما طبیعی باشد.
بزرگشدن پروستات
بیماریهایی ازجمله هیپرپلازی خوشخیم پروستات (BPH) که باعث میشوند پروستات با افزایش سن شما بهشکل غیرسرطانی بزرگ شود، یکی از عواملی است که میتواند سطح PSA را افزایش دهد.
پروستاتیت
عفونت یا التهاب غده پروستات که میتواند سطح PSA را بالا ببرد.
انزال
انزال میتواند بهشکل موقت PSA را افزایش دهد. به همین دلیل بهتر است قبل از انجام آزمایش یکیدو روز انزال (براثر خودارضایی یا رابطه جنسی) نداشته باشید.
دوچرخه سواری
برخی از مطالعات نشان دادهاند که دوچرخهسواری ممکن است سطح PSA را برای مدت کوتاهی افزایش دهد، شاید به این دلیل که صندلی به پروستات فشار میآورد. بااینحال، تعداد این مطالعات کافی نیست.
معاینه به روشهای اورولوژیک
برخی از اقدامات نظیر بیوپسی پروستات یا سیستوسکوپی که در مطب پزشک انجام میشوند، میتوانند سطح PSA را برای مدت کوتاهی افزایش دهند. برخی از مطالعات نشان دادهاند که معاینه رکتال دیجیتال (DRE) ممکن است سطح PSA را کمی افزایش دهد، اما باز هم مطالعات کافی نیست. بااینحال، معمولا بهتر است درصورتیکه به هر دو آزمایش نیاز است، ابتدا نمونهگیری از خون بیمار و سپس معاینه رکتال دیجیتال انجام شود.
مصرف برخی داروها
مصرف داروهای هورمونی مردانه مانند تستوسترون یا سایر داروهایی که سطح تستوسترون را افزایش میدهند، ممکن است باعث افزایش PSA شود.
عوامل کاهشدهنده سطح PSA تست پروستات
برخی موارد سطح PSA را کاهش میدهند، حتی اگر فرد به سرطان پروستات مبتلا باشد. این موارد عبارتاند از:
مهارکنندههای 5-آلفا ردوکتاز
داروهای خاصی هستند که برای درمان بزرگی خوشخیم پروستات (BPH) یا علائم ادراری استفاده میشوند. دو تا از مهمترین آنها فیناستراید و دوتاستراید هستند.
مکملهای گیاهی
برخی از داروهای گیاهی که بهعنوان مکمل فروخته میشوند، ممکن است سطح بالای PSA را پنهان کنند. به همین دلیل مهم است که در صورت مصرف هر نوع مکملی، حتی آنهایی که ارتباطی با سلامت پروستات ندارند، به پزشک اطلاع دهید. البته برخی گیاهان مانند نخل ارهای (Saw palmetto) هم هستند که در برخی از مردان برای درمان BPH استفاده میشود و به نظر نمیرسد سطح PSA را تحتتأثیر قرار دهد.

سایر داروها
یکسری از تحقیقات نشان دادهاند که استفاده طولانیمدت از برخی داروها مانند آسپرین، داروهای کاهشدهنده کلسترول و دیورتیکهای تیازیدی مانند هیدروکلروتیازید ممکن است سطح PSA را کاهش دهد. برای تأیید این یافتهها به تحقیقات بیشتری نیاز است.
اگر هریک از موارد بالا را دارید یا شرایط دیگری هست که فکر میکنید ممکن است بر آزمایش پروستات از طریق خون اثر بگذارد، هنگام مشاوره با پزشکان ما در دکترساینا مطرح کنید. به این ترتیب آنها میتوانند با بینش عمیقتری آزمایش شما را تفسیر کنند.
شرایط و مراحل آزمایش پروستات چیست؟
قبل از اینکه متخصصان نمونهگیری ما برای انجام آزمایش پروستات به محل زندگی شما اعزام شوند، باید یکسری شرایط لازم را برآورده کنید. موارد مهم زیر را در نظر بگیرید:
مواردی که باید از قبل به پزشکان ما اطلاع دهید
- مصرف داروهای بزرگی پروستات از جمله فیناستراید یا دوتاستراید؛
- مصرف فیناستراید برای ریزش مو؛
- انجام عمل جراحی برای درمان بزرگی پروستات از جمله برداشتن آن از طریق مجرای ادرار؛
- انجام بیوپسی پروستات در شش هفته گذشته؛
- استفاده از کاتتر ادراری؛
- ابتلا به بیماریهای کبدی نظیر سیروز کبد، فیبروز کیستیک یا هپاتیت C؛
- عفونت دستگاه ادراری (همین حالا دارید یا در سه ماه گذشته داشتهاید).
درخواست برای انجام تست پروستات در منزل
برای تست پروستات در منزل از دکترساینا، ابتدا درخواست خود را در سایت ثبت کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند. بعد از استعلام وضعیت بیمهتان، قیمت آزمایش پروستات را برای شما محاسبه میکنند. اگر بیمه نداشته باشید، مبلغ آن را بهصورت آزاد برایتان حساب میکنند. پس از کسر مبلغ بیمه، لینک پرداخت را برایتان میفرستند و شما باید بعد از پرداخت مبلغ، روز و ساعتی را که برای نمونهگیری وقت آزاد دارید تعیین کنید. اگر خودتان از قبل نسخه دارید، آن را بارگذاری کنید وگرنه، پزشکان دکترساینا بعد از بررسی وضعیت شما نسخه آزمایش پروستات را برایتان ثبت میکنند.
همکار نمونهگیر ما در دکترساینا در موعد مقرر در محل تعیینشده حضور مییابد. سپس باید منتظر جواب آزمایش باشید که اغلب ۴ تا ۷ روز بعد از نمونهگیری برای شما ارسال میشود. در عرض ۴۸ ساعت، بعد از تکمیل فرم درخواست تفسیر، پزشکان ما بهشکل رایگان تفسیر جواب آزمایش پروستات شما را در اختیارتان قرار خواهند داد.

قبل از انجام پروستات
- ۴۸ ساعت قبل از آزمایش PSA هیچگونه فعالیت جنسی از جمله خودارضایی انجام ندهید. انزال ممکن است باعث شود که سطح PSA شما بهطور موقت افزایش یابد.
- ۴۸ ساعت قبل از آزمایش PSA ورزش نکنید. ورزش شدید بهویژه دوچرخه سواری میتواند بهطور موقت سطح PSA شما را افزایش دهد.
- برای آزمایش پروستات لازم نیست ناشتا باشید.
نحوه آزمایش پروستات
خونگیری برای آزمایش PSA معمولا فقط چند دقیقه طول میکشد. بعد از نمونهگیری چند دقیقه استراحت کنید، بعد اگر خواستید میتوانید راه بروید یا بایستید. اغلب خود متخصصان باتجربه ما شما را درباره این موارد راهنمایی میکنند.
بعد از انجام آزمایش پروستات
بعد از انجام آزمایش، مایعات زیادی بنوشید. ممکن است برای چند روز در محل تزریق سوزن خود درد یا کبودی داشته باشید؛ جای نگرانی نیست.
تا چند ساعت پس از آزمایش خون از ورزشکردن خودداری کنید. ورزش بعد از خونگیری ممکن است شما را در معرض خطر خستگی، سبکی سر، سرگیجه، غشکردن، حالت تهوع و استفراغ، خونریزی و کبود شدن عضلات قرار دهد.
هر چند وقت یک بار باید تست پروستات انجام دهیم؟
اگر کمتر از ۵۰ سال دارید و سطح PSA شما طبیعی است هر ۲ تا ۳ سال یک بار کافی است. اگر نه، ممکن است لازم باشد سالی یک یا دو بار آن را انجام دهید. با خدمات آزمایش پروستات در منزل دکترساینا این کار دیگر سخت و وقتگیر نیست.
برای آزمایش پروستات از چه متخصصی کمک بگیریم؟
برای آزمایش پروستات بهتر است از پزشک متخصص اورولوژی کمک بگیرید. آزمایش پروستات در بسیاری موارد ممکن است با بیماریهای دیگر اشتباه شود یا اطمینان کاذب ایجاد کند. به همین دلیل، تفسیر دقیق و تشخیص درست آن به دانش تخصصی نیاز دارد. در بین پزشکانی که با ما در دکترساینا همکاری میکنند، متخصصان و فوقتخصصان غدد یا اورولوژی مجرب و بادانشی حضور دارند.
برای آزمایش پروستات دکترساینا نیازی به نسخه است؟
اگر از قبل به پزشک مراجعه کردهاید و برای آزمایش پروستات نسخه دارید، گزینه «آزمایش بههمراه نسخه» را انتخاب و نسخهتان را بارگذاری میکنید و ادامه مراحل را انجام میدهید. اگر هم نسخه ندارید، بازهم مشکلی نیست. کافی است گزینه «آزمایش بدون نسخه» را انتخاب کنید تا پزشکان ما بعد از بررسی وضعیت شما برایتان نسخه صادر کنند تا بتوانید ادامه مراحل آزمایش در منزل را انجام دهید.
چرا آزمایش پروستات در منزل دکترساینا بهتر است؟
انجام آزمایش پروستات در منزل مزایایی به شما ارائه میدهد که اگر یک بار امتحان کنید، بعید میدانیم بازهم بخواهید حضوری به آزمایشگاه مراجعه کنید. برخی از مزایای آزمایش پروستات در منزل دکترساینا عبارتاند از:
صرفهجویی در زمان
تمام فرایند درخواست آزمایش، خونگیری و سپس تفسیر جواب آزمایش، غیرحضوری و از منزل یا محل کار شما انجام میشود. نیازی نیست تا آزمایشگاه بروید و نوبت بگیرید. نمونهگیرهای ما در هر ساعتی که با آنها هماهنگ کنید، در محل حاضر میشوند تا بدون اتلاف وقت، آزمایش پروستات خود را انجام دهید.
هزینه کمتر نسبت به رقبا
دکترساینا برای آزمایش پروستات هزینه کمتری نسبت به جاهای دیگر دریافت میکند. طیف وسیعی از بیمهها را پوشش میدهد و بنابراین، با هر بیمهای که دارید میتوانید برای آزمایش پروستات را انجام دهید.
خونگیری در محلی دور از آلودگی
آزمایشگاهها اغلب پر از افرادی است که ممکن است به بیماریها و ویروسهای مختلفی آلوده باشند و قوانین بهداشتی را رعایت نکنند. با انجام آزمایش پروستات در منزل، با تجهیزات استریل و کاملا استاندارد دکترساینا، خیالتان از بابت بیمارشدن راحت میشود.
آزمایش راحت و بدون دردسر
با خدمات آزمایش پروستات در منزل دکترساینا در خانه استراحت کنید و راحت آزمایشتان را انجام دهید. این موضوع بهویژه برای افراد بستری، سالخورده یا ازکارافتاده که خارجشدن از منزل و رفتن تا آزمایشگاه برایشان سخت است مزیت بزرگی است.
رایگانبودن تفسیر آزمایش
پزشکان دکترساینا در عرض ۴۸ ساعت آزمایش شما را تفسیر میکنند و با شما تماس میگیرند. تفسیر جواب آزمایش شما هیچ هزینهای ندارد. اگر هم نتوانستید در آن ۴۸ ساعت حاضر شوید و تفسیر خود را دریافت کنید، میتوانید بعدا آن را در لینکی که برایتان ارسال میشود ببینید.
آیا دقت آزمایشهای در منزل با آزمایشگاه یکسان است؟
بله کاملا. همه نیروهای نمونهگیر که به محل شما اعزام میشوند باتجربه و متخصص این کار هستند و در شرایط کاملا استاندارد خونگیری را انجام میدهند. سپس نمونهها به آزمایشگاههای بهروز و مجهزی که با ما در دکترساینا همکاری میکنند، ارسال میشوند.
هزینه آزمایش پروستات در منزل دکترساینا با بیمه و بدون بیمه چقدر است؟
اگر آزمایش خون پروستات در منزل را انجام دهید، مبلغ آن با بیمه پایه ۳۷۳ هزار تومان و با بیمه نیروهای مسلح۹۷ هزار تومان است. اگر بیمه ندارید، مبلغ آن برای شما ۴۴۰ هزار تومان میشود. در ضمن، هزینه خونگیری در منزل ۱۵۰ هزار تومان است.
آزمایش پروستات در منزل دکترساینا تحت پوشش کدام بیمهها است؟
تعداد بیمههایی که دکترساینا برای آزمایش psa برای پروستات در منزل پوشش میدهد بسیار گسترده است. با انتخاب دکترساینا، آزمایش پروستات در منزل تحت پوشش بیمههای پایه، بیمه نیروهای مسلح و بیمههای تکمیلی آتیه، آسیا، البرز، ایران، پارسیان، سینا، کمکرسان (SOS)، دانا، سامان، رازی، تجارت نو، دی، نوین، سرمد، کوثر، معلم، کارآفرین، تعاون، ملت، میهن، آرمان، حافظ، آرمان سفیران سلامت، امید، حکمت، نیشکر، فولاد مبارکه و جهاد کشاورزی است.
کدام مناطق تحت پوشش دکترساینا برای آزمایش پروستات در منزل است؟
دکترساینا فعلا در برخی از شهرهای بزرگ و حومه خدمات تست پروستات در خانه را ارائه میدهد. ببینید آیا در فهرست زیر نام شهرتان وجود دارد تا برای آزمایش پروستات اقدام کنید:
- تهران و حومه شامل اسلامشهر، گرمدره، شهریار، احمدآباد، پاکدشت، قیامدشت، ورامین و قرچک؛
- کرج و حومه شامل فردیس و کمالشهر؛
- تبریز؛
- مشهد؛
- اصفهان و حومه شامل بهارستان، سپاهانشهر، فلاورجان، شاهینشهر، فولادشهر، زایندهرود؛
- اهواز.
چطور آزمایش پروستات (PSA) را تفسیر کنیم؟
بعد از انجام آزمایش psa و دریافت جواب، پزشکان دکترساینا برای تفسیر آن تا حداکثر ۴۸ ساعت با شما تماس میگیرند. تفسیر آن بسته به نتیجه ممکن است متفاوت باشد که در زیر آن را بررسی کردهایم:
اگر PSA در آزمایش خون بالا باشد چه اتفاقی میافتد؟
بالا بودن سطح PSA دلیل قطعی برای ابتلا به سرطان پروستات نیست. عوامل زیادی ممکن است روی آن تأثیر گذاشته باشند. اگر پزشکان ما متوجه شوند که PSA شما بالاست، ممکن است شما را برای MRI یا سونوگرافی ترانس رکتال معرفی کنند. اگر باز هم نتایج مشکوک باشد، آخرین راهحل بیوپسی پروستات است. در طول بیوپسی پروستات، پزشک نمونه بافت پروستات را برمیدارد و به آزمایشگاه میفرستد. در حال حاضر تنها راه تشخیص سرطان پروستات و تعیین درجه آن، نمونهبرداری از پروستات است.

چه سطحی از PSA در آزمایش پروستات هشداردهنده است؟
سطح PSA بین ۴ تا ۱۰ در تست پروستات به این معناست که احتمال ابتلا به سرطان پروستات بیش از ۲۵درصد است. در حالی که بیشتر از ۱۰، بهمعنای احتمال ۵۰درصدی ابتلا به سرطان پروستات است که هشداری برای بیمار است. پزشکان ما در هنگام مشاوره با شما و تفسیر آزمایش به شما هشدارهای لازم را میدهند و راهنماییتان میکنند که چه اقداماتی باید انجام دهید.
کلام آخر دکترساینا
بیماریهای مربوط به پروستات خاموشاند و بهتدریج رشد میکنند ولی یکباره شما را دچار دردسر میکنند. در این مطلب درباره اهمیت آزمایش پروستات در آقایان صحبت کردیم و زمان و روش انجام آن را توضیح دادیم. شاید یکی از دلایل بهتأخیرانداختن این آزمایش مهم این است که بیماریهای پروستات ازجمله سرطان پروستات تا زمانی که به مرحله حاد نرسند، علائمشان آزاردهنده نیست و آقایان را وادار به رسیدگی نمیکنند. دکترساینا به شما کمک میکند که با حفظ حریم خصوصیتان در منزل یا مکان دلخواه و در اولین فرصت، این آزمایش را انجام دهید و از سلامت خود مطمئن شوید یا درمان را هرچه سریعتر شروع کنید.
خیلی سریع انجام شد،اصلا فکر نمیکردم به این راحتی باشه. خیلی ممنون
مهتاب همتی
چکاپ طلایی بانوان