درباره آزمایش پاپ اسمیر بیشتر بدانید! چرا انجام این آزمایش اهمیت دارد؟
آزمایش پاپ اسمیر یکی از مهمترین آزمایشهای غربالگری زنان برای بررسی امکان سرطان دهانه رحم است. متأسفانه بسیاری از خانمها بهدلیل مشغله کاری، مسئولیت نگهداری از فرزندان یا سالمندان خانواده و دلایل مشابه، مراجعه به آزمایشگاه یا مطب پزشک برای انجام پاپ اسمیر را به تعویق میاندازند. در این مطلب، درباره اهمیت این آزمایش صحبت میکنیم. همچنین برایتان خواهیم گفت که چگونه میتوانید این تست بسیار مهم را بهکمک دکترساینا بهراحتی و با آرامش در منزل خودتان انجام دهید.
تست پاپ اسمیر چیست و هدف از انجام آن چیست؟
آزمایش پاپ اسمیر که به آن تست پاپ هم میگویند، برای غربالگری سرطان دهانه رحم به کار میرود. هدف از انجام این آزمایش زنان، بررسی ناحیه دهانه رحم بهمنظور یافتن سلولهای غیرطبیعی است که یا سرطانی شدهاند یا پتانسیل تبدیلشدن به سلولهای سرطانی را دارند. این تست میتواند به کشف عفونتها و التهابهای خاص هم کمک کند. بنابراین بسیار مهم است که نمونه با دقت جمعآوری شود.
بعضی از افراد طبق تصمیم شخصی خودشان و برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم اقدام به انجام تست پاپ اسمیر میکنند و برخی دیگر، براساس تجویز پزشک.
اگر با تصمیم خودتان میخواهید غربالگری سرطان دهانه رحم انجام دهید و به عبارت دیگر، نسخه ندارید، بهراحتی میتوانید در وبسایت دکترساینا با انتخاب گزینه «آزمایش بدون نسخه»، توسط پزشکان باتجربه ما آنلاین ویزیت شوید و این آزمایش را در منزل انجام دهید.
اگر هم پزشک شما این آزمایش را برایتان تجویز کرده باشد، بازهم میتوانید در وبسایت دکترساینا درخواست خود را برای تست پاپ اسمیر در منزل ثبت کنید اما این بار باید گزینه «آزمایش بههمراه نسخه» را انتخاب کنید و مراحل درخواست را ادامه دهید.
پس از ثبت درخواست، تکنیسینهای نمونهگیر باتجربه دکترساینا در موعد مقرر در محل دلخواه شما حاضر میشوند، با دقت و وسواس سلولهای دهانه رحم شما را در شرایط امن و استریل برمیدارند و به آزمایشگاه میفرستند.
نکته: پاپ اسمیر یک نوع غربالگری است نه آزمایش تشخیصی. بنابراین فقط میتواند شما را از وجود مشکل آگاه کند نه اینکه چیزی را تشخیص دهد.

پاپ اسمیر شما را از وجود چه بیماریهایی آگاه میکند؟
همانطور که گفتیم، پاپ اسمیر برای تشخیص بیماری به کار نمیرود ولی میتواند نشان دهد که آیا مشکلی در ناحیه رحم و واژن وجود دارد یا نه. برخی از بیماریهایی که میتوان با پاپ اسمیر آنها را غربالگری کرد عبارتاند از:
- سرطان دهانه رحم؛
- دیسپلازی یا وجود سلولهای پیشسرطانی در دهانه رحم؛
- ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) که یک عفونت شایع مقاربتی (STI) است و خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش میدهد.
تست پاپ اسمیر دکترساینا میتواند هر سه بیماری فوق را غربالگری کند.
بااینحال، یافتن برخی از عفونتهای مقاربتی مانند سوزاک و کلامیدیا با پاپ اسمیر ممکن نیست. نگران نباشید! در این زمینه میتوانید بهصورت جداگانه با گرفتن وقت ویزیت، با پزشک متخصص زنان دکترساینا مشاوره کنید. او شما را راهنمایی خواهد کرد که نزد کدام پزشک بروید و چه آزمایشی را برای تشخیص احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی یادشده انجام دهید.
آیا در آزمایش پاپ اسمیر زگیل تناسلی مشخص میشود؟
در آزمایش پاپ اسمیر میتوان ویروس HPV را که برخی از سویههای بیخطر آن عامل ایجاد زگیل تناسلی هستند پیدا کرد. همچنین مواردی مانند تریکومونیازیس (Trichomoniasis) یا تکتارچهزدگی که نوعی عفونت در ناحیه مهبل است، رشد بیشازحد باکتریها و عفونتهای مخمری هم با پاپ اسمیر قابلشناسایی هستند. با یک آزمایش پاپ اسمیر در منزل دکترساینا، با یک تیر چند نشان میزنید؛ زیرا پزشکان ما در صورت وجود هریک از ویروسهای HPV شما را از آن آگاه خواهند کرد.

چه کسانی باید (و نباید) آزمایش پاپ اسمیر دهند؟
بهطور کلی همه زنان بین ۲۱ تا ۶۹ سال، خواه فعالیت جنسی داشته باشند یا نه، باید بهشکل منظم پاپ اسمیر را انجام دهند. البته انجمن سرطان آمریکا آغاز غربالگری سرطان دهانه رحم را از ۲۵سالگی به بعد توصیه کرده است. این بخش را مطالعه کنید تا ببینید در کدام دسته قرار میگیرید و لازم است آزمایش پاپ اسمیر بدهید یا نه. اگر باز هم شک داشتید، از پزشک معالج خود بپرسید یا با پزشکان باتجربه ما در دکترساینا مشورت کنید.
زنانی که حتما باید پاپ اسمیر انجام دهند:
- زنان ۲۱ تا ۶۹ساله؛
- افرادی که احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم در آنها بالاست؛
- افرادی که احتمال ابتلا به عفونتهای مقاربتی در آنها زیاد است؛
- افرادی که تست ایدز (HIV) آنها مثبت بوده است؛
- زنان باردار تا قبل از ماه ششم بارداری؛
- افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف بهدلیل شیمیدرمانی یا پیوند عضو.
زنانی که نیازی نیست یا نباید پاپ اسمیر انجام دهند:
- افراد زیر ۲۱ سال زیرا در این سن احتمال سرطان دهانه رحم بسیار کم است؛
- زنان بالا ۶۹ سال که همه آزمایشهای پاپ اسمیر قبلی را انجام دادهاند و طبیعی بوده است؛
- دختران باکره (بسته به فرهنگ و خانواده دختر)؛
- زنانی که دهانه رحم را در طول عمل هیسترکتومی بهدلایلی غیر از سرطان رحم یا سلولهای پیشسرطانی برداشتهاند؛
- زنان باردار بعد از ماه ششم بارداری تا ۱۲ هفته بعد از زایمان.
سن آزمایش پاپ اسمیر چند است؟
اگر بین ۲۱ تا ۶۹ سال دارید، باید بهطور منظم آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهید. البته برخی منابع بین ۲۵ تا ۶۵ سال را هم مناسب میدانند.
هر چند وقت یک بار باید آزمایش پاپ اسمیر داد؟
اینکه چند سال دارید و تا چه اندازه در معرض خطر ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان دهانه رحم هستید، تعیین میکند که هر چند وقت یک بار باید آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهید. در ادامه، بازههای سنی را به تفکیک بررسی کردهایم:
کمتر از ۲۱ سال
اگر کمتر از ۲۱ سال دارید، فعلا ضرورتی برای انجام پاپ اسمیر ندارید. دلیلش آن است که قبل از ۲۱سالگی، چه از نظر جنسی فعال باشید یا نباشید، احتمال خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم در شما بسیار کم است. حتی سلولهای غیرطبیعی دهانه رحم در این سن، اغلب بدون درمان به حالت عادی خود بازمیگردند.
بین ۲۱ تا ۲۹ سال
اگر نتیجه آزمایش پاپ اسمیر شما طبیعی است، برای انجام تست بعدی میتوانید ۳ سال صبر کنید.
بین ۳۰ تا ۶۹ سال
در این بازه سنی باید پاپ اسمیر را بههمراه تست HPV انجام دهید. اگر نتیجه هر دو تست در شما خوب بود، میتوانید پنج سال بعد مجددا تست بدهید. اگر فقط نتیجه پاپ اسمیرتان طبیعی بود، هر ۳ سال یک بار آن را تکرار کنید.
بالاتر از ۶۹ سال
اگر بالاتر از ۶۹ سال دارید و همه آزمایشهای پاپ اسمیر خود را در گذشته بهطور منظم انجام دادهاید و نتیجه آنها طبیعی بوده است، دیگر ضرورتی ندارد پاپ اسمیر انجام دهید. البته برخی منابع بالاتر از ۶۵ سال را در نظر میگیرند. برخی پزشکان هم نتایج پاپ اسمیرهای ۱۰ سال گذشته را ملاک میدانند نه همه تستهای قبلی.
جدول زیر به شما کمک میکند بدانید باتوجهبه عوامل خطر و سنتان چگونه باید برای این تست برنامهریزی کنید:
سن | فاصله بین دو پاپ اسمیر |
کمتر از ۲۱ سال | ضروری نیست |
بین ۲۱ تا ۲۹ سال | هر سه سال یک بار (اگر پاپ اسمیرتان طبیعی است) |
بین ۳۰ تا ۶۵ (یا ۶۹) سال | بدون تست HPV هر سه سال یک بار و با تست HPV هر پنج سال یک بار |
بالاتر از ۶۵ (یا ۶۹) سال | اگر نتایج پاپ اسمیر قبلیتان طبیعی بوده است، ضروری نیست |
درصورتیکه نتایج پاپ اسمیر شما طبیعی نیست یا عوامل خطر در شما وجود دارد، بسته به نظر پزشک ممکن است در فواصل زمانی کوتاهتری نیاز به انجام پاپ اسمیر باشد. برخی از شرایط آزمایش مکرر پاپ اسمیر عبارتاند از:
- تشخیص سرطان دهانه رحم؛
- مشاهده نتایج غیرطبیعی در تست پاپ اسمیر اخیر؛
- ابتلا به ایدز؛
- سابقه بیوپسی دهانه رحم؛
- تست HPV مثبت در چند سال گذشته؛
- داشتن سیستم ایمنی ضعیف.
همانطور که متوجه شدهاید، برای برخی افراد انجام مکرر آزمایش پاپ اسمیر ضروری است. اگر از این دسته افراد هستید، احتمالا از همین حالا به این فکر میکنید که چقدر دشوار است زود به زود برای چنین آزمایشی به پزشک، مراکز بهداشت یا آزمایشگاه مراجعه کنید. واقعا هم سخت است؛ اما نه حالا که انجام پاپ اسمیر بهراحتی در منزل قابلانجام است! سری به دکترساینا بزنید و درخواست خود را برای تست پاپ اسمیر ثبت کنید. نمونهگیرهای ما سر ساعت مقرر به منزل شما میآیند تا این آزمایش را برایتان انجام دهند.
شرایط انجام آزمایش پاپ اسمیر چیست؟
آزمایش پاپ اسمیر باید در شرایط خاصی انجام شود زیرا برخی عوامل میتوانند بر نتیجه آزمایش تأثیر بگذارند. برای اینکه پاسخ درست و دقیقی دریافت کنید، بهتر است حداقل ۲ روز قبل از انجام پاپ اسمیر از وسایل زیر استفاده نکنید:
- تامپون؛
- فوم، ژل یا کرمهای کنترل بارداری؛
- دوش واژینال؛
- کرمها و داروهای مخصوص واژن؛
- روانکننده یا لوبریکانت.
نکته ۱: دو روز قبل از پاپ اسمیر رابطه جنسی واژینال نداشته باشید.
نکته ۲: در حین پریود آزمایش پاپ اسمیر انجام ندهید. زمان مناسب برای این تست حدود ۵ روز بعد از آخرین روز پریود است.
نکته ۳: درصورت انجام این تست در دکترساینا، شما از رعایت شرایط نگهداری نمونه تست پاپ اسمیر در خانه معاف هستید چون نمونهگیرهای کاربلد دکترساینا نمونه آزمایش شما را میگیرند و با خود میبرند.
ازآنجاکه ممکن است این شرایط را فراموش کنید، همکاران ما قبل از انجام آزمایش آنها را به شما یادآوری میکنند.
نحوه آمادگی و انجام آزمایش پاپ اسمیر چگونه است؟
تست پاپ اسمیر فقط چند دقیقه طول میکشد. برای انجام این تست باید لباسهای پایینتنه را بهطور کامل در آورید، بهصورت طاقباز دراز بکشید و پاهایتان را با زانوهای تقریبا خم از هم باز کنید. تکنیسین نمونهگیر خودش به شما توضیح خواهد داد که چگونه این کار را انجام بدهید. میتوانید یک ملافه تمیز داشته باشید تا روی خودتان بیندازید. نیازی به گفتن نیست که چقدر انجام این کارها در منزل راحتتر از مراکز درمانی است!
برای انجام تست پاپ اسمیر، نمونهگیر سلولها را از دهانه رحم، یعنی انتهای باریک پایین رحم که نقطه اتصال رحم به واژن یا کانال زایمان است، جمعآوری میکند. برای این کار ابتدا یک ابزار فلزی یا پلاستیکی بهنام اسپکولوم را وارد واژن شما میکند. نگران نباشید، درد ندارد ولی ممکن است کمی احساس ناراحتی کنید. این ابزار واژن شما را باز نگه میدارد تا نمونهگیر بتواند بهراحتی دهانه رحم را ببیند.
در مرحله بعد، از یک براش کوچک برای جمعآوری سلولهای دهانه رحم شما استفاده میکند. سلولها را درون یک لوله یا شیشه مخصوص قرار میدهد و اسپکولوم را خارج میکند.
نمونه شما را به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال میکنند. در آنجا متخصصان نمونه را زیر میکروسکوپ بررسی میکنند تا هرگونه سلولهای غیرطبیعی را که ممکن است نشانه عفونت مقاربتی یا سرطان باشد کشف کنند.

آزمایش پاپ اسمیر در دوران بارداری
آزمایش پاپ اسمیر در دوران بارداری فقط تا قبل از ششماهگی انجام میشود. بعد از آن، تا ۱۲ هفته بعد از زایمان نباید پاپ اسمیر انجام دهید، مگر در موارد نادری که پزشکان متخصص به شما بگویند که انجام آن برای شما ضروری است.
تست پاپ اسمیر در دوره پریود
بهتر است در دوره پریود تست پاپ اسمیر ندهید زیرا میتواند نتیجه آزمایش را تغییر دهد. البته برخی پزشکان ممکن است در روزهای پایانی قاعدگی که خونریزی سبک میشود این تست را برایتان انجام دهند. بااینحال، بهترین زمان برای پاپ اسمیر ۵ روز بعد از آخرین روز پریود شماست. اگر شک دارید، قبل از درخواست، این موضوع را با پزشکان ما مطرح کنید تا به شما در انتخاب روز تست کمک کنند.
تست پاپ اسمیر دردناک است؟
تست پاپ اسمیر درد ندارد و آسیبی به شما وارد نمیکند؛ فقط ممکن است کمی احساس ناراحتی کنید. البته نمونهگیرهای ما با دقت کافی و بهصورت حرفهای این کار را انجام میدهند تا مشکلی برایتان پیش نیاید. احتمالا خونریزی خفیفی هم داشته باشید که طبیعی است ولی نباید درد یا گرفتگی در ناحیه واژن خود حس کنید. اگر بیشتر از چند دقیقه احساس ناراحتی داشتید یا خونریزی بیش از ۲۴ ساعت ادامه یافت، به پزشکان ما در دکترساینا اطلاع دهید تا موضوع را بررسی کنند.
آیا انجام آزمایش پاپ اسمیر در دختر باکره امکانپذیر است؟
بیشتر منابع معتبر پزشکی متفقالقول هستند که وارد کردن اسپکولوم ممکن است به پرده بکارت آسیب برساند، حتی اگر آن را بهطور کامل از بین نبرد. بنابراین، در برخی از فرهنگها از جمله فرهنگ رایج در جامعه ما که موضوع پرده بکارت از اهمیت زیادی برخوردار است، معمولا برای دختران باکره آزمایش پاپ اسمیر انجام نمیدهند. اگر باکره هستید، قبل از درخواست آزمایش به پزشک متخصص زنان اطلاع بدهید، مگر آنکه در خانواده شما پرده بکارت اهمیت چندانی نداشته باشد.
سخنی از دکترساینا
باید این را بدانیم که سلولهای دهانه رحم ممکن است به دلایل مختلفی به سلولهای سرطانی تبدیل شوند و داشتن رابطه جنسی تنها دلیل آن نیست. در نتیجه، پزشکان توصیه میکنند تمام خانمها حتی آنهایی که فعالیت جنسی ندارند و نیز دختران باکره، از ۲۱سالگی به بعد تست پاپ اسمیر را آغاز کنند. متأسفانه در برخی از فرهنگها بهویژه در فرهنگ جامعه ما، پرده هایمن حتی از سلامتی دختران مهمتر است. به همین دلیل، اغلب خانوادهها این موضوع را نمیپذیرند.
بااینحال، اگر شرایط پزشکی دختر بهگونهای باشد که تست پاپ اسمیر به زندگی او بستگی دارد، ممکن است پزشک با خانواده او درباره این موضوع صحبت کند. اگر خانواده سلامت دخترشان را به موضوع پرده هایمن ارجح بدانند، احتمال دارد به تست پاپ اسمیر راضی شوند. در غیر این صورت راهی برای پزشک نمیماند جز اینکه تلاش کند با سونوگرافی واژینال یا آزمایش خون (که چندان دقیق نیستند) غربالگری سرطان رحم را انجام دهد. اگر با چنین شرایطی مواجه هستید، با پزشکان ما مشورت کنید. آنها میتوانند شما را بهخوبی راهنمایی کنند تا بهترین تصمیم را بگیرید.
اقدامات پس از آزمایش پاپ اسمیر
بعد از انجام پاپ اسمیر نیاز نیست مراقبت خاصی انجام دهید و میتوانید بهراحتی به فعالیتهای روزانه خود برسید. البته بهتر است پس از انجام پاپ اسمیر بهمدت ۲۴ ساعت رابطه جنسی نداشته باشید. همه این موارد را نمونهگیرهای اعزامی دکترساینا به شما توضیح میدهند.
عوارض و خطرات پاپ اسمیر چیست؟
پاپ اسمیر یک آزمایش کاملا بیخطر و قابلاعتماد است، درد و گرفتگی برای شما ایجاد نمیکند و فقط کمی احساس ناراحتی خواهید داشت که بعد از چند دقیقه برطرف خواهد شد. همچنین ممکن است خونریزی خفیفی داشته باشید که آن هم معمولا طی چند ساعت قطع میشود. نیازی به استراحت یا مراقبت خاصی بعد از آن ندارید.
چرا پاپ اسمیر در منزل دکترساینا بهتر است؟
انجام تست پاپ اسمیر در منزل مزایایی برای خانمها به همراه دارد. برخی از زنان شاغل نمیتوانند از محل کارشان برای آزمایش و مراجعه به پزشک مرخصی بگیرند: هم بهخاطر زمانی که در این میان تلف میشود و هم بهخاطر اینکه برخی زنان راحت نیستند موضوع آزمایش یا دلیل مراجعه به پزشک را با دیگران مطرح کنند. از سوی دیگر، برخی خانمها خانهدارند و در منزل از فرزندان خردسال خود مراقبت میکنند. برخی حتی در خانه سالمند دارند و نمیتوانند چند ساعت از وقت خود را برای نوبتگرفتن و مراجعه حضوری برای انجام تست پاپ اسمیر آزاد کنند.
خدمات انجام تست پاپ اسمیر در منزل دکترساینا به شما کمک میکند در منزلتان با خیال راحت آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهید. ما با شما روز و ساعتی را که آزاد هستید هماهنگ میکنیم و پزشک نمونهگیر سر ساعت مقرر در محل حاضر میشود. با این کار در وقت خود صرفهجویی میکنید.
اگر از سرویس آزمایش در منزل دکترساینا استفاده کنید، از سایر مزایای انجام تست پاپ اسمیر رایگان بودن تفسیر آن و همچنین کمتر بودن هزینه نسبت به سایتهای مشابه است. هزینه آزمایش پاپ اسمیر با دفترچه تامین اجتماعی یا بیمههای دیگر کاملا مقرونبهصرفه خواهد بود.
آیا دقت پاپ اسمیر در منزل با آزمایشگاه یکسان است؟
بله، کاملا. نمونههای پاپ اسمیر بهشکل دقیق جمعآوری و به بهترین آزمایشگاههای پاتولوژی در منطقه سکونت شما ارسال میشوند. همه آزمایشگاههایی که با دکترساینا همکاری میکنند بهروز و مجهز هستند و با دقت و وسواس انتخاب شدهاند تا جواب آزمایش شما را در کوتاهترین زمان و دقیقترین شکل ممکن آماده کنند. ضمناً همانطور که گفتیم، شما نیازی به دانستن شرایط نگهداری نمونه پاپ اسمیر در منزل ندارید چون نمونه آزمایش شما بلافاصله به آزمایشگاه ارسال میشود.

هزینه تست پاپ اسمیر در منزل دکترساینا چقدر است؟
تست پاپ اسمیر در منزل دکترساینا، هم با بیمههای پایه و هم بدون بیمه امکانپذیر است. در جدول زیر هزینه آزمایش پاپ اسمیر با بیمه و بدون بیمه را درج کردهایم:
نوع آزمایش | فاکتور | قیمت با بیمه پایه تامین و خدمات درمانی | قیمت با بیمه پایه نیروهای مسلح | قیمت بدون بیمه | ناشتایی |
آزمایش پاپ اسمیر | pap test | ۲٬۰۶۰٬۰۰۰ | ۲٬۰۶۰٬۰۰۰ | ۲٬۰۶۰٬۰۰۰ | خیر |
کدام مناطق تحت پوشش دکترساینا برای تست پاپ اسمیر در منزل است؟
خدمات انجام آزمایش پاپ اسمیر در منزل دکترساینا فعلا در چند شهر بزرگ و حومه آنها راهاندازی شده است. اگر در هریک از شهرهای زیر زندگی میکنید، همین حالا برای درخواست تست پاپ اسمیر ازطریق دکترساینا اقدام کنید:
- تهران و حومه شامل اسلامشهر، گرمدره، شهریار، احمد آباد، پاکدشت، قیامدشت، ورامین، قرچک؛
- کرج و حومه شامل فردیس و کمالشهر؛
- مشهد؛
- تبریز؛
- اهواز؛
- اصفهان و حومه شامل بهارستان، سپاهانشهر، فلاورجان، شاهینشهر، فولادشهر، زایندهرود.
تفسیر نتیجه پاپ اسمیر چگونه است؟
پزشکان دکترساینا ظرف ۴۸ ساعت بعد از مشاهده نتایج پاپ اسمیر برای تفسیر آن با شما تماس میگیرند. اگر امکان پاسخ به تماس تلفنی برای شما وجود نداشته باشد، بعدا از طریق لینک دریافتی میتوانید تفسیر آزمایش را مشاهده کنید.
تفسیر آزمایش شما یکی از حالتهای زیر میتواند باشد:
طبیعی یا منفی
درصورتیکه نتایج آزمایش طبیعی (یعنی منفی) باشد، بدان معناست که تغییرات غیرطبیعی در سلولهای دهانه رحم شما یافت نشده است و میتوانید سه سال بعد آن را انجام دهید. بسته به سن، سابقه پزشکی و رضایتبخشبودن آزمایش HPV شما، میتوانید پنج سال بعد آن را تکرار کنید.
مشکوک
اگر در نمونه آزمایشگاهی شما سلولهای کافی وجود نداشته باشد یا سلولها در مخاط پنهان شده باشند، نتیجه مشکوک است و ممکن است پزشکان ما به شما پیشنهاد کنند چند ماه بعد دوباره تست بدهید.
نامشخص
اگر نتایج نامشخص باشند، یعنی سلولها غیرطبیعی به نظر میرسند اما نمیدانیم دلیل آن عفونت است یا بارداری یا یائسگی؛ ممکن است حتی بهخاطر ویروس HPV هم باشد. در چنین شرایطی، پزشک به شما پیشنهاد میکند آزمایشهای تکمیلی انجام دهید. نگران نباشید، دکترساینا برای همه آن آزمایشهای تکمیلی از عفونت گرفته تا بارداری و یائسگی، خدمات در منزل ارائه میدهد. کافی است هرکدام را که پزشک برای شما تجویز کرده است، ازطریق سرویس آزمایش در منزل دکترساینا درخواست دهید.
غیرطبیعی یا مثبت
اگر نتیجه پاپ اسمیر غیرطبیعی (یعنی مثبت) باشد، به این معناست که تغییرات غیرطبیعی در سلولهای دهانه رحم شما مشاهده شده است. البته این همیشه بدان معنا نیست که فرد به سرطان دهانه رحم مبتلاست. در بیشتر موارد، تغییرات جزئی در سلولها بهخودی خود به حالت عادی بازمیگردند. برای تفسیر همه این موارد، پزشکان ما برای خدمترسانی به شما حاضر هستند.
نتیجه کاذب
آزمایش پاپ اسمیر گاهی نتیجه مثبت کاذب به شما میدهد که در آن، نتیجه آزمایش غیرطبیعی به نظر میرسد، درحالیکه واقعا هیچ سلول پیشسرطانی یا سرطانی وجود ندارد. گاهی برعکس، ممکن است نتایج منفی کاذب باشند یعنی نتیجه آزمایش طبیعی به نظر میرسد اما سلولهای پیشسرطانی یا سرطانی وجود دارند.
ازآنجاکه پاپ اسمیر فقط غربالگری است و برای تشخیص به کار نمیرود، برای اطمینان از وجود سلولهای سرطانی سنگفرشی یا ascus، احتمال دارد به آزمایش پاپ اسمیر ascus کولپوسکوپی نیاز داشته باشید. این کار با یک ابزار میکروسکوپی بهمنظور مشاهده تصویر بزرگ و واضح سطح دهانه رحم و واژن انجام میشود. نمونه کوچکی از بافت ناحیه غیرطبیعی برداشته و به آزمایشگاه ارسال میشود. این آزمایش به تشخیص یا رد دقیق سرطان دهانه رحم کمک خواهد کرد. اگر پزشک برایتان کولپوسکوپی تجویز کند، شما را راهنمایی میکند که کجا و چطور آن را انجام دهید.
کلام آخر دکترساینا
همانطور که گفتیم، آزمایش پاپ اسمیر یکی از مهمترین آزمایشهای غربالگری است که همه زنان باید آن را انجام دهند. این آزمایش برای بررسی ناحیه دهانه رحم بهمنظور یافتن سلولهای غیرطبیعی است و جهت پیشگیری از بیماریهای بسیار شایعی مانند سرطان دهانه رحم ضرورت دارد. دکترساینا به شما کمک میکند تا این آزمایش را با خیال راحت، طبق برنامهریزی خودتان، بدون نگرانی از آلودگی محیطهای درمانی و برای حفظ حریم خصوصی در منزل خودتان انجام دهید. پس همین حالا درخواست انجام تست پاپ اسمیر را ثبت کنید و جلوی بیماریهای خطرناک را هرچه زودتر بگیرید.
خیلی سریع انجام شد،اصلا فکر نمیکردم به این راحتی باشه. خیلی ممنون
مهتاب همتی
چکاپ طلایی بانوان