×

۶ علت شایع زود انزالی در مردان

6
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

زود انزالی یا انزال زودرس یکی از مشکلات شایع مردان است و تخمین زده می‌شود حدود یک‌سوم مردان با آن درگیر هستند.[۱] زود انزالی به دلایلی مختلفی ممکن است رخ دهد و می‌تواند تأثیرات منفی بر کیفیت رابطه‌ی زناشویی و بر اعتمادبه‌نفس فرد داشته باشد؛ بنابراین بااینکه مشکل جسمی ایجاد نمی‌کند، اما درمان آن حائز اهمیت است. در این مقاله به بررسی ۶ علت شایع زود انزالی، انواع و روش‌های درمان آن می‌پردازیم.

زود انزالی یا انزال زودرس چیست؟

اختلال زودانزالی زمانی رخ می‌دهد که انزال هم‌زمان با دخول یا کمتر از یک دقیقه بعد از دخول اتفاق بیفتد.

درصورتی‌که انزال زودرس به‌طور نامنظم تکرار شود چندان جای نگرانی ندارد؛ اما درمواقعی‌که تقریباً تمام فعالیت‌های جنسی به زود انزالی ختم شوند یا این‌که انزال زودرس احساس ناامیدی و اضطراب در شما ایجاد کند و باعث شود از برقراری رابطه‌ی جنسی اجتناب کنید نیاز است پس از تشخیص علت این مشکل، درمان مناسب را شروع کنید.

زودانزالی می‌تواند به شکل اولیه یا اکتسابی باشد؛ در شکل اکتسابی، مشکل زود انزالی از زمانی به بعد ایجاد می‌شود.

مدت زمان انزال در آقایان چقدر است؟

تعیین زمان دقیقی برای انزال چندان ممکن نیست؛ چراکه منوط به عوامل بسیار زیادی است. زمان انزال هر فرد با دیگری متفاوت است؛ اما به‌طورکلی مطالعاتی که بر زوج‌ها انجام شده است نشان داده میانگین زمان انزال در حدود پنج و نیم دقیقه پس از شروع رابطه‌ی جنسی و دخول است.

البته با تمام این تفاسیر زود انزالی زمانی یک مشکل محسوب می‌شود که زندگی زناشویی شما را دچار اختلال کند.

انواع زود انزالی

زود انزالی براساس علت و زمان شروع آن به دو دسته‌ی کلی تقسیم می‌شود:

  • زود انزالی مادام‌العمر (اولیه): همان‌طور که از نام آن پیداست، زود انزالی اولیه از اولین تجربه‌های جنسی افراد شروع می‌شود و به‌طور مادام‌العمر است.
  • زودانزالی اکتسابی (ثانویه): این نوع از زود انزالی پس از حداقل چندبار برقراری رابطه‌ی جنسی بروز پیدا می‌کند.
 زودانزالی
علت زود انزالی در مردان میتواند مشکلات روانی یا اختلالات جسمی باشد

علت زود انزالی در مردان

در بسیاری از موارد علت زودانزالی یک مشکل خاص و مشخص نیست؛ عوامل مختلف روانی و جسمی می‌توانند بر افراد اثر گذاشته و موجب بروز زود انزالی شوند.

علل روانی

در اکثر افراد علل روانی اثر پررنگ‌تری بر زودانزالی دارند. شایع ترین دلایل روانی زود انزالی را می‌توان این‌طور بیان کرد:

  • تجربه‌ی رابطه‌ی جنسی در سنین پایین
  • تجربه‌ی تجاوز
  • تصویر ذهنی افراد نسبت به بدن خود
  • افسردگی
  • نگرانی درمورد زود انزالی
  • احساس گناه و عذاب وجدانی که منجر به زود انزالی شود.

اختلالات جسمی یا ذهنی

گاهی اوقات یک اختلال جسمی یا ذهنی می‌تواند علت زود انزالی باشد:

  • اختلال نعوظ: نگرانی نسبت‌به نعوظ می‌تواند بر انزال نیز اثر منفی بگذارد. ممکن است برای پیشگیری از بروز اختلال نعوظ در رابطه‌ی جنسی تعجیل کنید و به زود انزالی دچار شوید.
  • اختلال اضطراب: بسیاری از مردان مبتلا به زود انزالی به اضطراب نیز دچار هستند. این اضطراب ممکن است مرتبط با مشکلات جنسی باشد یا در زمینه‌های دیگر احساس شود.
  • مشکلات در روابط زناشویی و زندگی متأهلی: مشکلات و دغدغه‌های زندگی نیز می‌توانند بر کیفیت رابطه‌ی جنسی اثر بگذارند و منجر به زود انزالی شوند.

علاوه بر موارد گفته شده برخی مشکلات جسمی نیز ممکن است علت زود انزالی در مردان باشند:

  • سطح غیرعادی هورمون‌ها
  • تغییر در سطح برخی ترکیبات در مغز
  • التهاب و عفونت پروستات یا مجاری ادراری
  • برخی صفات ارثی

برای شناسایی علت زود انزالی می‌توانید با دکتر اورولوژی مشورت کنید؛ اگر مشخص شود مشکل شما تنها جنبه‌ی روانی دارد، گفتگو با روان‌شناس یا سکس تراپیست به شما کمک می‌کند.

دریافت مشاوره آنلاین پزشکی از بهترین متخصص

عوامل تشدیدکننده زود انزالی چیست؟

برخی عوامل ممکن است بر احتمال بروز زود انزالی و شدت آن تأثیر بگذارند:

  • اختلال نعوظ: افرادی که به‌طور موقتی یا دائمی به اختلال نعوظ دچار هستند بیشتر از سایرین در معرض زود انزالی قرار دارند. استرس و ترس از اختلال نعوظ ممکن است باعث شود شما به‌صورت خودآگاه یا ناخودآگاه تلاش کنید رابطه‌ی جنسی را زودتر از حالت عادی تمام کنید و درنتیجه به زودانزالی دچار شوید.
  • استرس: فشار احساسی یا روانی در هر زمینه‌ای از زندگی می‌تواند بر سلامت جنسی اثر منفی داشته باشد و منجر به بروز زود انزالی یا تشدید آن شود.

اضطراب، استرس و تجربیات ناخوشایند از دلایل زود انزالی است.

اثر افزایش سن بر انزال

زودانزالی در نوجوانان و افرادی که به تازگی برقراری رابطه‌ی جنسی را شروع کرده‌اند بسیار شایع است. بی‌تجربگی و سطح هورمون‌ها مهم‌ترین علل زود انزالی در این افراد هستند؛ به‌همین‌دلیل بالا رفتن سن و کسب تجربه‌های بیشتر می‌تواند این مشکل را برطرف کند یا تا حدی بهبود ببخشد.

بااین‌حال بالا رفتن سن و پا گذاشتن به سنین میانسالی و سالمندی مجدداً می‌تواند محرک بروز زود انزالی باشد. سالمندان ممکن است به برخی اختلالات جنسی مانند اختلال نعوظ نیز دچار باشند.

عوارض زود انزالی

زود انزالی از لحاظ جسمی عوارض خاصی به همراه ندارد؛ ولی می‌تواند با مشکلات زیر همراه باشد:

  • استرس و مشکلات زناشویی: زود انزالی ممکن است باعث شود در روابط زناشویی دچار استرس شوید. نارضایتی همسر و مشکلات عاطفی پیروی آن از دیگر عوارض زود انزالی هستند.
  • ناباروری: زود انزالی در بعضی موارد می‌تواند باعث شود در بارداری به مشکل بربخورید.
  • کاهش اعتماد به نفس و افسردگی: زود انزالی می‌تواند به‌مرور بر اعتماد به نفس شما اثر منفی بگذارد و در طولانی‌مدت منجر به بروز افسردگی شود.

روش های درمان زود انزالی

درمان زود انزالی به علت بروز آن بستگی دارد. رایج‌ترین درمان های زود انزالی عبارت‌اند از:

  • تکنیک‌های رفتاری
  • تمرین دادن ماهیچه‌های کف لگن
  • تکنیک مکث کردن و شروع مجدد
  • استفاده از کاندوم‌های ضخیم
  • مصرف کرم‌های بی‌حسی موضعی
  • مصرف داروهایی مانند ویاگرا یا داروهای ضدافسردگی
  • مشاوره با متخصص سلامت جنسی و ریشه‌یابی علت زود انزالی

دکترساینا در مقاله‌های درمان زود انزالی و قرص زود انزالی انواع درمان این اختلال و داروهای مناسب آن را شرح داده است.

برای دریافت درمان مناسب، ابتدا باید دلیل زود انزالی را شناسایی کنید.

نقش تغذیه در درمان زود انزالی

می‌توان گفت مواد غذایی مختلف تأثیر چندانی بر بهبود زود انزالی ندارند؛ ولی نامتناسب و نامتعادل بودن رژیم غذایی روزانه می‌تواند برای بدن مضر باشد و به‌طور غیرمستقیم منجربه زود انزالی شود. حفظ تعادل در تغذیه نه‌تنها به بهبود سلامت عمومی کمک می‌کند؛ بلکه در رسیدن به تناسب اندام و وزن متعادل نیز مؤثر است.

لازم به ذکر است که طبق برخی مطالعات مصرف زینک (روی) و منیزیم می‌تواند در بهبود زود انزالی مؤثر باشد؛[۲]و[۳] اما برای قطعی شدن این یافته‌ها به تحقیقات و داده‌های بیشتری نیاز است.

راه های پیشگیری از زود انزالی

زود انزالی تاحدزیادی قابل پیشگیری است. شناخت دلایل زود انزالی و دوری کردن از آن‌ها، علاوه‌بر یادگیری تکنیک‌هایی که به عملکرد جنسی کمک می‌کنند همه در پیشگیری از بروز زود انزالی مؤثر هستند. تناسب اندام و قوی کردن ماهیچه‌های کف لگن نیز بر بهبود سلامت جنسی تأثیر مثبت دارند. با مطالعه‌ی مقاله‌ی «درمان زود انزالی با پنج ورزش ساده» می‌توانید با ورزش‌های مناسب برای درمان و پیشگیری از زودنزالی آشنا شوید.

افزون‌بر مواردی که گفته شد، بهبود سلامت روان نیز در پیشگیری از زود انزالی مؤثر است. اگر به مشکلات روحی و روانی مانند استرس یا اختلال اضطراب دچار هستید می‌توانید با کمک روان‌شناس این مشکلات را برطرف کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟

اگر انزال حین رابطه‌ی جنسی زودتر از زمان دلخواه‌تان اتفاق می‌افتد یا اینکه از عملکرد جنسی خود راضی نیستید می‌توانید با متخصصین جنسی مشورت کنید. پزشک متخصص می‌تواند در پیدا کردن علت زود انزالی و درنهایت درمان آن به شما کمک کند.

بسیاری از افراد هنگام مطرح کردن مسائل جنسی با پزشک خود دچار احساس خجالت و شرمندگی می‌شوند؛ ولی باید بدانید که زود انزالی مشکلی رایج و طبیعی است و نیازی نیست در مورد مطرح کردن آن با پزشک مردد باشید.

کلام آخر دکترساینا

زود انزالی مشکلی شایع است که نباید از آن خجالت بکشید؛ اما زودانزالی در طولانی‌مدت  بر روحیه‌ی شما و کیفیت رابطه با همسرتان تأثیر منفی می‌گذارد. با کمک پزشک می‌توانید علت زود انزالی را شناسایی کرده و آن را درمان کنید. توصیه می‌کنیم در ابتدا از یک متخصص ارولوژی کمک بگیرید؛ درصورتی‌که مشخص شود از لحاظ جسمی و هورمونی مشکلی ندارید و علت زود انزالی شما ناشی از مشکلات روانی است، می‌توانید روان‌شناس یا سکس‌تراپیست کمک بگیرید.

مشاوره با پزشک

برای صحبت با پزشک نیاز به مراجعه حضوری نیست! در سامانه‌ی دکتر ساینا می‌توانید در هر زمان و هر کجا از بیش از ۲۵۰۰ پزشک و روان‌شناس متخصص مشاوره فوری متنی، صوتی یا ویدیویی دریافت کنید.

سؤالات متداول

همراهان مجله سلامت دکترساینا، شما عزیزان نیز می‌توانید سؤالات خود را در رابطه با موضوع این مقاله در بخش نظرات بنویسید. متخصصان ما در تلاش هستند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پرسش‌های شما پاسخ دهند.  

 جدول خلاصه‌ی مشخصات بیماری

شاید بپسندید
6 دیدگاه‌ها
  1. Morteza

    سلام و عرض ادب
    من یه چند وقتی است مشکل زود انزالی پیدا کردم قبلا به مدت ۱ ساعت بود خیلی لذت میبردم ولی الان به کمتر از ۱۰ دقیقه میشه و هیچ حس و لذتی ندارم از قرص ترامادول استفاده کردم ولی بعد از یه مدت باز برگشت الان از قرص ویاگرا استفاده میکنم و هیچ فرقی ندارد
    ممنون میشم اگه جوابم بدین

  2. Mor

    سلام و عرض ادب
    من یه چند وقتی است مشکل زود انزالی پیدا کردم قبلا به مدت ۱ ساعت بود خیلی لذت میبردم ولی الان به کمتر از ۱۰ دقیقه میشه و هیچ حس و لذتی ندارم از قرص ترامادول استفاده کردم ولی بعد از یه مدت باز برگشت الان از قرص ویاگرا استفاده میکنم و هیچ فرقی ندارد
    ممنون میشم اگه جوابم بدین

    1. تیم محتوای دکترساینا

      دوست گرامی، این مشکل میتونه جنبه روانی داشته باشه، مثل استرس، نارضایتی از رابطه، افسردگی و … و همچنین میتونه جنبه جسمی داشته باشه، مثل مشکلات هورمونی و … باید ابتدا علت مشکلتون معلوم بشه و سپس درمان متناسب رو دریافت کنید. توصیه می‌کنیم با یک متخصص ارولوژی مشورت کنید.

  3. سعید

    سلام دکتر برای زودانزالی من داروهای فلوکستین۲۰ و کلومیپرامین ۲۵ تجویزکرده که از هرکدام ۱۰۰قرص و روزانه یک قرص از هرکدام میخورم، مصرف صد روزه این داروها برام تاثیر منفی که نخواهدگذاشت؟ واین که بااین روش درمان دائمی خواهدبودیا موقت؟ ممنون میشم از پاسخی که خواهید داد

    1. تیم محتوای دکترساینا

      هر دارویی حتی داروهای گیاهی ممکنه عوارضی داشته باشند. اما داروهایی که گفتین جزو داروهای کم عارضه هستند. در مورد تاثیر دائمی یا موقتی، این مورد به عوامل مختلفی بستگی داره. بهتره در این مورد با پزشکتون صحبت کنید، یا می‌تونید از متخصصان دکترساینا کمک بگیرید.

  4. رضا

    سلام بنده از ابتدای زندگی مشترک ۸سال حدودا ۲سال که مواد مخدر را ترک کردم مشکل زود انزالی دارم لطفاً راهنمایی کنید

نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید