امید به زندگی در بیماران پارکینسون | افزایش طول عمر بیماران پارکینسون
اگر شما عزیز یا دوستی دارید که مبتلا به بیماری پارکینسون است، ممکن است در مورد امید به زندگی در این افراد برای شما سؤال پیش بیاید، نگران عوارض این بیماری باشید و احساس کنید هر لحظه ممکن است او را از دست بدهید. ما در این مطلب به بررسی طول عمر بیماران پارکینسون و روندی که میتواند امید به زندگی در بیماران را افزایش دهد، میپردازیم. امیدواریم که با مطالعهی این مطلب از مجله سلامت دکتر ساینا، نگرانیتان کاهش یابد و بتوانید همراهی عالی برای افراد مبتلا به این بیماری باشید.
فهرست آنچه میخوانید:
- مشکلات ناشی از بیماری
- مراحل بیماری پارکینسون
- نقش سن و امید به زندگی در بیماران پارکینسون
- امید به زندگی در مردان بیشتر است یا زنان؟
- افزایش طول عمر بیماران پارکینسون با شروع درمان
- چشمانداز بلندمدت بیماری پارکینسون
- عوامل تأثیرگذار در طول عمر بیماران پارکینسون
- علت مرگ در بیماران
- کاهش امید به زندگی در مراحل پیشرفته بیماری
- کلام آخر دکترساینا
مشکلات ناشی از بیماری
پارکینسون یک اختلال پیشروندهی مغزی است که بر تحرک و توانایی ذهن تأثیر میگذارد. بیماری پارکینسون کشنده نیست، اما مشکلات و عوارض ناشی از آن میتواند فرد را ضعیف سازد.
مشکلات ناشی از پارکینسون (مانند لرزش دست، از دست دادن تعادل، کند شدن حرکات و داشتن حرکات غیرارادی و غیر قابل کنترل) معمولا در مراحل اولیهی بیماری به تدریج پیشرفت میکنند و حتی گاهی اوقات قابل مشاهده نیست.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این بیماری کافیست مقاله بیماری پارکینسون چیست؟ | ۱۳ علائم اولیه پارکینسون را مطالعه کنید.
مراحل بیماری پارکینسون
مراحل بیماری پارکینسون از ۱ تا ۵ طبقهبندی میشود. مرحلهی ۵ پیشرفتهترین و ناتوانکنندهترین مرحلهی بیماری است. مرحلهی پیشرفتهی پارکینسون، احتمال بروز عوارض سلامتی و کاهش طول عمر را به همراه دارد. به عنوان مثال، در مرحلهی ۴ و ۵ این بیماری، احتمال سقوط و افتادن بیمار بسیار شدید است. در این مراحل ممکن است بیمار نتواند به تنهایی بایستد یا راه برود. همچنین فرد به صورت شدید مستعد درگیری با شکستگی استخوانها و گرفتگیهای عضلانی میشود. زمین خوردنهای جدی و مکرر میتواند امید به زندگی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
درست است که در حال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. اما مصرف برخی داروها به کنترل و بهبود مشکلات بیماران کمک میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر دراین خصوص میتوانید مقاله درمان پارکینسون تا چه حد امکانپذیر است؟ را مطاله کنید یا همین حالا از متخصص مغز و اعصاب مشورت بگیرید.
برای مشاهده لیست بهترین متخصص مغز و اعصاب کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص مغز و اعصاب ارتباط آنلاین با متخصص مغز و اعصابنقش سن و امید به زندگی در بیماران پارکینسون
سن یکی از عوامل تاثیر گذار در طول عمر بیماران پارکینسون است. این بیماری در بیشتر موارد، پس از ۶۰ سالگی تشیخص داده میشود و از آنجاکه در این سن، افراد علاوه بهدلیل داشتن بیمارهای دیگر و همچنین زمین خوردن زیاد، از امید به زندگی کمتری برخوردار هستند.
امید به زندگی در مردان بیشتر است یا زنان؟
مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا به پارکینسون قرار دارند. البته محققان دلایل دقیق این امر را هنوز پیدا نکردهاند. شاید دلیل این موضوع این باشد که زنان بیشتر از مردان توانایی ادامهی زندگی با این بیماری را دارند؛ اما مردان بیشتر در معرض مشکلات روحی که از عوارض بیماری است، قرار میگیرند.
علاوه براین، میزان پیشرفت بیماری پارکینسون در جوانان نسبت به افراد مسن معمولاً بسیار کندتر است و جوانان به دلیل قوای جسمانی و سلامتی عمومی بدن، بهتر به درمانهای فیزیوتراپی جواب میدهند، این امر در کنترل پارکینسون در جوانی از اهمیت خاصی برخوردار است.
افزایش طول عمر بیماران پارکینسون با شروع درمان
درست است که درحال حاضر درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما امید به زندگی و طول عمر بیماران پارکینسون با شروع درمان به طرز چشمگیری افزایش مییابد. داروها و کاردرمانی -به خصوص در مراحل اولیهی بیماری- در این امر نقش بسیار مؤثری دارند.
هر چقدر فرد درمان را زودتر شروع کند و به تمام درمانها دسترسی داشته باشد، احتمال بهبود کیفیت زندگی او افزایش مییابد.
چشمانداز بلندمدت بیماری پارکینسون
همان طور که گفتیم، پارکینسون یک بیماری خطرناک و کشنده نیست. با این حال میتواند عوارضی همچون لخته شدن خون، ذاتالریه و افتادن و شکستگی را به دنبال داشته باشد. هر کدام از این مشکلات میتواند تهدیدکنندهی زندگی بیمار باشد.
عوامل تأثیرگذار در طول عمر بیماران پارکینسون
برخی از عوارض مرتبط با این بیماری میتوانند بهطور مستقیم بر طول عمر بیماران پارکینسون تأثیر بگذارند. این عوارض عبارتند از:
- آسپیراسیون: ورود هر نوع مایع، ترشح، جسم خارجی و یا برگشت محتویات گوارشی به مجاری تنفسی در طول دم تنفسی.
- ترومبوز ورید عمقی: تشکیل لختهی خون در دیوارهی داخلی یک سیاهرگ عمقی که میتواند رگهای خونی را مسدود کند.
- آمبولی ریوی: وجود لختهی خون یا گاهی چربی در یکی از سرخرگهای ریوی و یا بافت ششها.
علت مرگ در بیماران
پارکینسون -که بیشتر بعد از سن ۶۰ سالگی تشخیص داده میشود- در زندگی افراد تأثیر بدی میگذارد. از دست دادن امید به زندگی، داشتن بیماریهای مرتبط با سن (مانند سرطان)، بیماری قلبی یا سکته مغزی باعث مرگ این بیماران میشود.
اما شایعترین علت مرگ در بیماران پارکینسون ذاتالریه است، زیرا این بیماری توانایی بیماران در بلع را مختل میکند، آنها را در معرض خطر آسپیراسیون مواد غذایی یا مایعات در ریههای خود قرار میدهد و منجر به ذاتالریهپنومونیمیشود.
علاوه براین، خطر افتادن، اختلال در گفتار و صحبت کردن و اختلالات شناختی باعث میشود که بیماران نتوانند به خوبی از خود مراقبت کنند و برای انجام کارهای سادهی زندگی روزانه به کمک نیاز داشته باشند. همهی اینها باعث میشود که طول عمر بیماران پارکینسون کاهش یابد.
کاهش امید به زندگی در مراحل پیشرفته بیماری
پارکینسون به شدت بر توانایی فرد تأثیر میگذارد؛ لرزش اندامها، سفت شدن عضلات، از بین رفتن حس بویایی و زوال عقل عوارض وحشتناک این بیماری هستند. این علائم با پیشرفت بیماری بیشتر خواهند شد.
بهطوریکه بعد از گذشت ۱۰ سال، بیشتر افراد مبتلایان دچار یک مشکل اساسی مانند زوالعقل یا ناتوانی جسمی خواهند شد و همین موضوع باعث کاهش امید به زندگی در بیماران میشود.
کلام آخر دکترساینا
اگرچه ممکن است امید به زندگی در بیماران پارکینسون کم باشد، اما یادتان باشد که این بیماری به خودی خود یک بیماری کشنده محسوب نمیشود، چراکه بسیاری از بیماران با تشخیص به موقع و شروع درمان، امید به زندگی دارند، تعادل خود را حفظ میکنند و دچار مشکلاتی مانند زوالعقل نمیشوند.
در صورتی که به مشاوره تخصصی و راهنمایی بیشتری نیاز دارید میتوانید همین حالا از طریق سامانه پزشکی دکتر ساینا با بهترین پزشک متخصص مغز و اعصاب در ارتباط باشید. کادر پزشکان دکتر ساینا راهنمای مسیر درمانی شما در جاده سلامتی هستند.
سلام خسته نباشید, مادرم مبتلا به بیماری پارکینسون میباشد. از لحاظ حفظ تعادل و حرکت نیاز به کمک دارد.
مدتی است که پای چپ او از ساق تا نوک انگشتان، زانو و ران ورم کرده است.
خواستم بپرسم این عوارض همین بیماری هست؟
یا منشا دیگری دارد؟
سلام
تورم یک طرفه اندام تحتانی می تواند در اثر عوامل دیگری باشد، مخصوصا با شرح حال گفته شده توصیه میشه از جهت خطرات احتمالی با استفاده از اقدامات پاراکلینیک سایر علل بررسی شود
با سلام ، مادر بنده وقتی سکتهی مغزی زد متاسفانه، دکترش در ای سئ یو این بیماری رو تشخیص داد ، تقریبا اوایلش خوب بود فقط غذا درست کردن رو یادش رفته بود، اما یواش یواش بدتر و بدتر شد الان خوب نمی تونه راه بره ، ادرارشش دست خودش نیست، حرفای نامفهوم می زنه ، بعضی اوقات خیلی خوبه ، خیلی وقتها هم ، ما کلا ناامید میشویم خواستم بدونم راه حل ، قرص بهتر چی میتونید تجویز کنید ، با تشکر
سلام وقتتون بخیر
متاسفیم بابت شرایطی که ایشون تجربه کردند. علائم و بیماری ایشون نیاز به بررسی تخصصی پزشکی داره و ما نمیتونیم براشون قرص تجویز کنیم یا راهحل بدیم.
توصیه میکنیم هرچه سریعتر ایشون رو پیش متخصص مغز و اعصاب ببرید. میتونید از پزشکهای دکتر ساینا کمک بگیرید.
مادر من از سال ۹۱ به دنبال عارضه سکته قلبی مبتلا به پارکینسون شد مدت ۱۱ سال هست که از ایشون مراقبت میکنیم به ویژه طی ۵ سال اخیر شرایط جسمی و حرکتی ایشون خیلی بدتر شده متاسفانه این بیماری اطرافیان و افرادی که پرستاری می کنند را خسته و درمانده میکنه چون علایم بهبودی قابل مشاهده نیست، خداوند به همه بیماران پارکینسونی شفای عاجل عنایت کنه تا رنج کمتری ببینند
سلام و وقت بخیر کاربر عزیز
از بهاشتراکگذاشتن نظرتون متشکریم.
سلام من ۴۶ ساله هستم و دکتر پارکینسون تشخیص دادن بیماری من رو .
فقط سفتی عضلات داشتم و کندی هیچ مشکل دیگه ای ندارم
میخواستم بدونم پیشرفت این بیماری در جوانها چطوریه؟
و اینکه همه کسانیکه این بیماری رو میگیرن به درجه ۵ که پیشرفته هست میرسن؟ یا با دارو میشه کنترل کرد و به حالت پیشرفته نرسه
سلام وقت بخیر سفتی عضلات و کندی از علایم اصلی بیماری پارکینسون هست. درصورتیکه داروهاتون رو بهدرستی مصرف کنید بیماری تا حد خوبی قابل کنترل هست و امید به زندگی بیماری در سنین جوانی به مراتب بهتر از سنین بالاتره.
سلام و خسته نباشید
ممنون از همه عزیزان که نظرات و تجربیات خودشون و نوشتن
پدر من تو مرحله آخر پارکینسون پلاس هست و روز به روز هم بدتر میشه
میخواستم ببینم امید که نیست ولی حداقلش بدونم چه قدر کنارمون هست
سلام وقت بخیر و ممنون از شما
کاربر عزیز هیچ پزشکی نمیتونه پاسخ دقیقی به این سوال بده که بیمار تا چه مدت بعد زنده خواهد موند. با این حال نگرانی و دلواپسی شما باتوجه به بیماری پدرتون کاملا بجاست و بهتره برای شناخت بهتر وضعیت بیماریشون از پزشکشون سوال بپرسید
درود بر شما خسته نباشید من یک پرستار هستم و مریضم دچار بیماری پارکینسون متوسط هست و با کمک من کارهای روز مره اش را انجام میده و به سختی راه میره اما از نظر من این بیماری جوری هست که باید برای بهبودی با بیمار با محبت رفتار کنی تا خفیف تر نشه من امتحان کردم وقتی با محبت رفتار میکنم باهاش خیلی تاثیر گذار هست و خیلی راحت تر با بیماریش کنار میاد و رو به بهبودی میره اما خدا کنه راه درمان قطعی برای این بیماری پیدا بشه و بیماران پارکینسونی بتونن بهبودی کامل پیدا کنن و بتونن به زندگیشون ادامه بدن آرزوی سلامتی برای همه دارم شاد باشید و برقرار 🙏🌹
سلام. خدا قوت بابت تمام زحماتتون. ممنون که تجربه ارزشمندتون رو به اشتراک گذاشتید.
سلام ممنون از زحماتتون خداوند به شما و خانواده گرامیتان سلامتی عنایت بده من با نظر شما موافق هستم پدر من بیماری پارکینسون دارد و بستری شده و اصلا هوشیاری نداشته و در آی سی یو بوده و دکترش امروز به بخش انتقال داده بود چون در آی سی یو کسی از خانواده پیشش نبود کلا چشماشو باز نمیکرد ولی وقتی به بخش منتقل شد و ما رفتیم دیدنش و آرام بدنشو ماساژ دادیم و یکم محبت کردیم هم چشماشو باز کرد و هم میخاست بلند بشود و ماساژ و رفتار خانواده خیلی تاثیر میگذارد در این بیماری
اونجا که نوشتید از ۶۰ سالگی تشخیص داده میشه اشتباه کلا پدر من ۱۰ سال داره هر روز هم بدتر میشه رو اخلاق و بد خلقیش هم تاثیر کرده خیلی آدمو خسته میکنه دارو ها شم تاثیری نداره رفته رفته هم داره بدتر میشه
اونجا که نوشتید از ۶۰ سالگی تشخیص داده میشه اشتباه کلا پدر من ۱۰ سال داره هر روز هم بدتر میشه رو اخلاق و بد خلقیش هم تاثیر کرده خیلی آدمو خسته میکنه
سلام. ممنون که تجربهتون رو به اشتراک گذاشتید. برای پدرتون آرزوی سلامتی داریم.