×

آیا درمان قطعی سرطان تخمدان امکان‌پذیر است؟

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

درمان سرطان تخمدان نیز مانند هر سرطان دیگری چالش‌های خاص خود را دارد و سؤالات زیادی در ذهن بیمار ایجاد می‌کند از جمله اینکه آیا درمان قطعی سرطان تخمدان امکان دارد؟ در این مقاله به بررسی روش‌های مختلف درمان سرطان تخمدان و میزان اثربخشی این روش‌ها می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

آیا درمان قطعی سرطان تخمدان امکانپذیر است؟

سرطان تخمدان یکی از انواع نادر سرطان است که به دنبال رشد غیرطبیعی سلول‌های تخمدان ایجاد می‌شود. سلول‌های غیرطبیعی به‌سرعت تکثیر کرده و به سلول‌ها و بافت‌های سالم حمله می‌کنند و آن‌ها را از بین می‌برند. تشخیص و آغاز به‌موقع روند درمان سرطان تخمدان بسیار حائز اهمیت است. اینکه آیا سرطان تخمدان درمان قطعی دارد یا خیر، بستگی به نوع سرطان و مرحله‌ای دارد که سرطان تشخیص داده می‌شود. هر چقدر سرطان در مراحل اولیه شناسایی شود شانس بقا و درمان قطعی افزایش پیدا می‌کند.

به همین دلیل بسیار مهم است که خانم‌ها با نشانه‌های سرطان تخمدان آشنا باشند. برای آشنایی مقاله علائم سرطان تخمدان را مطالعه کنید.

روش های درمان سرطان تخمدان

درصورتی‌که سرطان تخمدان تشخیص داده شود، پزشک تمام گزینه‌های درمانی را بررسی کرده و با توجه به شرایط و نوع و مرحله‌ی سرطان مناسب‌ترین گزینه‌ی درمانی را  انتخاب می‌کند. انواع مختلفی از روش‌های درمان سرطان تخمدان وجود دارد که به شرح آن می پردازیم.

اگر علائم مشکوکی در خود مشاهده می‌کنید یا درباره‌ی روند درمان سوالی دارید می‌توانید از پزشکان متخصص سرطان یا انکولوژی راهنمایی بگیرید.

جراحی سرطان تخمدان

جراحی مهم روش تشخیصی و درمانی اغلب سرطان‌های تخمدان است. هدف از جراحی بررسی میزان گسترش سرطان و برداشتن تومور تا جای ممکن است. نوع جراحی بستگی به نوع سرطان دارد. معمولاً جراح رحم، تخمدان و لوله‌های رحمی را بر می‌دارد. اگر سرطان به بافت‌های دیگر گسترش یافته باشد ممکن است نیاز به برداشت سایز بافت‌های شکمی نیز باشد.

پس از عمل، بافت‌های خارج‌شده به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می‌شوند تا میزان گسترش احتمالی سرطان به سایر بافت‌های بدن را تعیین کند. نتیجه‌ی این آزمایش در تعیین ادامه‌ی روند درمان نقش مهمی دارد. ممکن است در حین عمل حفره‌ی صفاق (شکم) بیمار با مایع استریل شست‌وشو شود. مایع حاصل از شست‌وشو نیز جهت بررسی از نظر وجود سلول‌های سرطانی به آزمایشگاه ارسال می‌شود.

جراحی سرطان تخمدان

درصورتی‌که سرطان به شکم یا لگن منتشر شده باشد، جراح ممکن است بخش‌هایی از روده‌ی بزرگ، روده‌ی کوچک، معده، کبد، طحال و آپاندیس را بردارد تا خطر احتمالی را کاهش دهد. بعد از جراحی ممکن است نیز باشد برای از بین بردن کامل سلول‌های سرطانی باقی‌مانده، شیمی‌درمانی انجام شود.

شیمی درمانی

شیمی‌درمانی سرطان تخمدان معمولاً به صورت تزریق ترکیبی از دو یا چند دارو انجام می‌شود. در صورت استفاده از هرگونه مکمل یا داروی گیاهی حتماً به متخصص انکولوژی (سرطان شناسی) اطلاع دهید چراکه برخی از این مکمل‌ها با داروهای شیمی‌درمانی تداخل دارند.

در بیشتر مواقع تزریق به صورت وریدی انجام می‌شود. ممکن است برای کاهش نیاز به سوزن‌های مکرر از یک پورت یا کاتتر مرکزی استفاده شود. شیمی‌درمانی ممکن است به صورت سرپایی یا بستری در بیمارستان انجام شود.

علاوه بر تزریق وریدی، یکی دیگر از روش‌های شیمی‌درمانی تزریق داخل شکمی (تزریق داخل صفاقی) است. در این روش داروها از طریق کاتتر وارد حفره‌ی شکم شده و پس از پایان شیمی‌درمانی خارج می‌شوند. سرطان تخمدان یکی از سرطان‌هایی است که شیمی‌درمانی آن به صورت تزریق داخل شکمی انجام می‌شود.

پرتودرمانی

رادیوتراپی یا پرتودرمانی همان‌طور که از نام آن پیداست از امواج برای شکست دادن سرطان استفاده می‌شود. رادیوتراپی از طریق امواج ایکس (یا در برخی موارد امواج قوی‌تر) سلول‌های سرطانی را می‌کشد.

هدف‌درمانی

هدف‌درمانی نوعی روش درمان سرطان‌ها است. در این روش از داروهایی استفاده می‌شود که سلول‌های سرطانی را به‌طور اختصاصی شناسایی کرده و به آن‌ها حمله می‌کنند؛ بدون اینکه به بافت‌های سالم بدن آسیب وارد کنند.

این روش ممکن است به صورت مستقل یا در کنار سایر روش‌های درمانی به کار رود. جهش‌های

ژنی باعث می‌شوند که سلول‌های سرطانی در مقایسه با سلول‌های سالم خصیصه‌های متفاوتی از خود بروز دهند. در هدف‌درمانی، برای شناسایی سلول‌های سرطانی دقیقاً روی همین خصیصه‌های متفاوت تمرکز می‌شود.

طول عمر بیماران مبتلا به سرطان تخمدان چقدر است؟

طول عمر یا میزان بقا، درصد افرادی است که پس از تشخیص تا تعداد سال‌های مشخصی زنده می‌مانند. به‌عنوان‌مثال نرخ بقای ۵ ساله‌، درصد افراد مبتلا به سرطان تخمدان است که حداقل ۵ سال بعد از تشخیص سرطان تخمدان زنده می‌مانند.

میزان بقا و طول عمر براساس نوع سرطان، پیشرفت بیماری و نحوه‌ی پاسخ‌گویی به روش‌های درمان متفاوت است. هر چقدر سرطان تخمدان زودتر تشخیص داده شود شانس بقا افزایش پیدا می‌کند.

نرخ بقای پنج‌ساله برای سرطان تخمدان متمرکز ۷۵٪ و برای سرطان گسترش‌یافته ۳۱٪ است.[۱]

مشاوره با پزشک

برای صحبت با پزشک نیاز به مراجعه حضوری نیست! در سامانه‌ی دکتر ساینا می‌توانید در هر زمان و هر کجا از بیش از ۲۵۰۰ پزشک و روان‌شناس متخصص مشاوره فوری متنی، صوتی یا ویدیویی دریافت کنید.

آیا سرطان تخمدان کشنده است؟

میزان کشندگی بستگی به نوع سرطان و زمان تشخیص و آغاز درمان دارد. به‌عنوان‌مثال اگر سرطان در هنگامی که هنوز پیشرفت نکرده است تشخیص داده شود، شانس درمان و بهبودی بالاست. همچنین میزان کشندگی در انواع مختلف سرطان تخمدان با هم تفاوت دارد.

کلام آخر دکترساینا

درمان قطعی سرطان تخمدان به نوع سرطان و مرحله‌ای آن بستگی دارد. موفقیت درمان سرطان تخمدان بیش از هر چیز بستگی به زمان تشخیص و آغاز درمان دارد. اگر سرطان به‌موقع تشخیص داده شود، شانس درمان بسیار بالاست.

چکاپ‌های منظم پزشکی به شما کمک می‌کنند درصورت ابتلا به بیماری‌های خطرناکی مانند سرطان، به‌موقع از آن‌ها آگاه شوید و برای درمان اقدام کنید. نوع چکاپ‌ها بستگی به سن و شرح‌حال شما دارد. بهتر است برای این مورد از دکتر زنان و زایمان کمک بگیرید. اگر نیاز به صحبت با دکتر زنان دارید می‌توانید همین حالا در سامانه‌ی دکتر ساینا مشاوره آنلاین زنان دریافت کنید.

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید