درمان سرد مزاجی با دارو | قرص درمان سرد مزاجی زنان و مردان
برخی از پزشکان پس از بررسی های بالینی درمان سردمزاجی با دارو را تجویز میکنند. قرصهای مختلفی برای درمان سردمزاجی وجود دارد. انتخاب نوع قرص درمان سردمزاجی برای زنان و مردان، بستگی به علت کاهش میل جنسی و شرایط فرد دارد. در این مقاله از مجله سلامت دکتر ساینا برخی از داروهای شیمیایی مؤثر در درمان سردمزاجی را به شما معرفی میکنیم؛ اما بهیاد داشته باشید انتخاب دارو و نحوهی مصرف بهعهدهی پزشک است.
فهرست آنچه میخوانید:
روشهای درمان سرد مزاجی
پیش از درمان سرد مزاجی با دارو، ابتدا باید علت آن مشخص شود. این حالت ممکن است به دلیل شرایط خاص پزشکی یا مسائل عاطفی و روانی ایجاد شود. سردمزاجی نوعی اختلال جنسی است که مردان و زنان را تحت تأثیر قرار میدهد. این مشکل در آقایان معمولاً با کاهش هورمون تستسترون و در زنان با کاهش استروژن بهویژه در دوران یائسگی همراه است.
همچنین بیماریهای مختلف، دردهای مزمن و مقاربت دردناک میتوانند منجر به این مشکل در زنان شوند. برخی عوامل روانشناختی نیز ممکن است باعث کاهش میل جنسی شود؛ ازجمله: اضطرب، استرس، تصویر ذهنی ضعیف از خود، عزت نفس پایین، کمبود اعتماد به نفس، ارتباط غیرمؤثر با دیگران و تعارضهای حلنشده.
قرص درمان سرد مزاجی زنان
تقریباً ۱۰ درصد از زنان با مشکل کاهش میل جنسی درگیرند.[۱] برخی زنان برای مقابله و درمان سرد مزاجی از داروی ویاگرا استفاده میکنند. سازمان غذا و داروی آمریکا داروهای فلیبانسرین (Addyi) و برملانوتید (Vyleesi) را بهعنوان داروی سردمزاجی زنان تأیید کرده است.
برملانوتید
برملانوتید (Vyleesi) برای درمان سرد مزاجی زنان در سنین یائسگی تجویز میشود. داروی Vyleesi بر گیرندهی ملانوکورتین اثر میگذارد؛ اما نحوهی اثر آن بر درمان سرد مزاجی مشخص نشده است. یک مطالعهی بالینی نشان داده که مصرف این دارو با افزایش میل جنسی و تحریکپذیری در زنان همراه است. [۲]
همانطورکه داروی ویاگرا در آقایان قبل از شروع رابطهی جنسی باید مصرف شود، این دارو نیز باید حداقل ۴۵ دقیقه قبل از شروع رابطهی جنسی در عضلهی ران یا شکم تزریق شود.
اثرات این دارو معمولاً تا ۲۴ ساعت باقی میماند. توجه کنید که این دارو نباید بیشتر از ۸ بار در یک ماه استفاده شود.
فلیبانسرین
فلیبانسرین (Addyi) نیز مانند داروی Vyleesi برای درمان سرد مزاجی زنان یائسه تجویز میشود. نحوهی تأثیرگذاری داروهای درمان سردمزاجی بهدرستی مشخص نیست؛ اما یافتهها نشان میدهند که داروی Addyi بر روی سیستم سروتونین مغز اثر میگذارد. گاهی اوقات کاهش میل جنسی به دلیل تغییر سطح هورمون سروتونین است. در این موارد ممکن است داروی Addyi مؤثر واقع شود.
فلیبانسرین بهطور غیرمستقیم بر روی دوپامین اثر میگذارد. همانطور که میدانید دوپامین در ایجاد حس لذت و انگیزه نقش مؤثری دارد.
این دارو به شکل قرص دردسترس است و برای اثرگذاری باید بهصورت روزانه مصرف شود؛ حتی اگر در آن روز رابطهی جنسی نداشته باشید.
معمولاً بعد از ۸ هفته از آغازمصرف این قرص، میل جنسی افزایش مییابد و سردمزاجی زنان درمان میشود؛ البته برخی افراد ممکن است زودتر علائم افزایش میل جنسی را تجربه کنند.
برای مشاهده لیست بهترین متخصصان بهداشت و سلامت جنسی کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص سلامت جنسی ارتباط آنلاین با متخصص سلامت جنسیروشهای دیگر درمان سرد مزاجی زنان با دارو
خشکی یا آتروفی واژن یکی از مشکلات شایع در زنان یائسه است. این مشکل بر کیفیت رابطهی جنسی اثر میگذارد و ممکن است باعث کاهش میل جنسی زنان شود. برخی از داروهای هورمونی میتوانند خشکی واژن را تسکین دهند و سبب بهبود یا درمان سردمزاجی زنان شوند.
استروژن
این هورمون به صورت قرص، اسپری، برچسب حاوی هورمون و ژل در دسترس است. همچنین حلقهی واژینال، کرم و پمادهای واژینال حاوی مقادیر کمی استروژناند. پزشک با توجه به شرایط فرد، مناسبترین شکل دارو را تجویز میکند.
تستوسترون
یک هورمون مردانه است که نقش مهمی در عملکرد جنسی مردان و زنان دارد. اگرچه ممکن است مصرف این هورمون تأثیر مثبتی در درمان سردمزاجی زنان داشته باشد، اما به دلیل عوارض آن توصیه نمیشود. سازمان غذا و داروی آمریکا نیز مصرف تستوسترون را برای زنان تأیید نکرده است.
پرسترون
این دارو که به صورت شیاف واژینال مصرف میشود، هورمون دیهیدرو اپی اندروستنون را به واژن میرساند و منجر به رفع خشکی واژن و درنتیجه کاهش درد حین رابطهی جنسی و بهبود کاهش میل جنسی میشود.
اوسپمفین
این قرص بهصورت روزانه مصرف میشود و میتواند درد حین رابطهی جنسی را کاهش دهد. توجه کنید که مصرف این دارو در زنانی که مبتلا به سرطان پستان هستند یا در معرض ابتلا به این سرطان قرار دارند تأیید نشده است.
استروپیپات
استرون سولفات یا استروپیپات یک نوع استروژن است که بهعنوان درمان جایگزین با هورمون مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف این قرصها برای خانم های باردار و شیرده توصیه نمی شود؛ چرا که استروژن در شیر مادر ترشح میشود. شایعترین عوارض جانبی درمان سردمزاجی با داروی استروپیپات شامل موارد زیر است:
- خونریزی واژینال یا لکهبینی
- سردردهای میگرنی
- عقب افتادن پریود
- پریود طولانی
- درد پستان
- بزرگ شدن سینهها
- تغییر در میزان میل جنسی
قرص برای سرد مزاجی مردان
ترازوسین
این دارو که نوعی آلفابلاکر محسوب میشود برای درمان فشار خون خفیف تا متوسط مصرف میشود. مکانیسم اثر این دارو به این صورت است که عضلات صاف شریانها، پروستات و دیوارة مثانه را شل کرده و به بهبود جریان خون و افزایش میل جنسی مردان کمک میکند.
آندروژل (ژل تستوسترون)
این ژل حاوی تستسترون است که برای درمان سطح پایین تستسترون در مردانی که در تولید طبیعی آن با مشکل مواجهاند تجویز میشود. آندروژل تستسترون از طریق پوست جذب میشود و سپس وارد جریان خون میشود. تستوسترون به بدن کمک میکند تا اسپرم تولید کند. همچنین وجود این هورمون برای تمایلات جنسی ضروری است.
سایر داروهای درمان سردمزاجی
همانطورکه اشاره شد، گاهی کاهش میل جنسی ناشی از مشکلات روحی مانند افسردگی است. در این موارد ممکن است پزشک داروهای زیر را برای فرد تجویز کند:
پریسیازین
این دارو برای کمک به کنترل برخی از علایم رفتاری استفاده می شود. پریسیازین معمولاً دو بار در روز مصرف میشود. این دارو را باید دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف کنید و از کاهش یا افزایش دوز دارو بدون مشورت با پزشک خودداری کنید.
همچنین مصرف دارو را بدون اطلاع پزشک قطع نکنید؛ چراکه قطع ناگهانی این دارو میتواند عوارضی را بهدنبال داشته باشد. همچنین مصرف این دارو ممکن است با عوارضی مانند سرگیجه، خشکی دهان، حالت تهوع، یبوست، اسهال و خواب آلودگی همراه باشد. درصورتیکه این علائم تدوام پیدا کند باید با پزشک خود مشورت کنید.
لیتیوم کربنات
لیتیوم کربنات برای درمان اختلالات دوقطبی و افسردگی استفاده می شود. این دو اختلال روانی در میل جنسی تأثیر منفی میگذارند. لیتیوم کربنات در مناطق مختلف بدن داخل سلول و سطح سلول با سایر اتمهای دارای بار مثبت مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم مداخله میکند؛ لذا در بسیاری از عملکردهای سلولی اهمیت دارد.
ترازودون
ترازودون یک قرص ضدافسردگی خوراکی است که بر انتقال دهندههای عصبی مغز تأثیر میگذارد. بسیاری از متخصصان معتقدند عدم تعادل بین انتقالدهندههای عصبی منجر به افسردگی میشود. ازآنجاکه بین افسردگی و کاهش میل جنسی ارتباط وجود دارد، برخی از پزشکان ممکن است برای درمان سردمزاجی زنان این دارو را تجویز کنند.
بههیچوجه این داروها را بدون تشخیص پزشک مصرف نکنید. همانطورکه توضیح دادیم، برخی داروهایی که برای درمان سردمزاجی استفاده میشوند عوارض زیادی برای فرد به دنبال دارند. ازاینروی حتماً پیش از استفاده از این داروها از یک پزشک متخصص سلامت جنسی مشاوره بگیرید.
کلام آخر دکترساینا
همانطور که اشاره کردیم درمان سرد مزاجی با داروهای مختلفی امکانپذیر است. این داروها با توجه به علت کاهش میل جنسی و شرایط بیمار تجویز میشوند. عوامل مختلفی میتوانند منجر به کاهش میل جنسی شوند. دکتر ساینا به شما توصیه میکند با کمک سکس تراپیست علت مشکل خود را پیدا کرده و درمان مناسب دریافت کنید.
سؤالات متداول
درمان سرد مزاجی بستگی به علت آن دارد. بهعنوانمثال اگر این مشکل بهدنبال مصرف داروی خاصی رخ داده است باید به پزشک خود اطلاع دهید تا داروی شما را تغییر دهد. اگر کاهش میل جنسی ناشی از مشکلات روانشناختی و روحی باشد، باید زیر نظر یک روانشناس یا سکس تراپیست معالجه شوید. در هر صورت سردمزاجی قابل درمان است و نیاز به پیگیری دارد.
همراهان مجله سلامت دکتر ساینا، شما عزیزان نیز میتوانید سوالات خود را در رابطه با موضوع این مقاله در بخش نظرات بنویسید. متخصصان ما در تلاش هستند تا در کوتاهترین زمان ممکن به پرسشهای شما پاسخ دهند.
سلام خوبین ببخشید برای سردی مزاج مردان چه دارویی میشه استفاده کرد
سلام. ابتدا باید علت کاهش میل جنسی شما مشخص بشه و با توجه به علت درمان دریافت کنید.
سلام. ایا با قطع مصرف متادونم میتوانم سردی در رابطه با همسرم را درست کنم؟ ممنون میشم راهنماییم بفرمایید.
سلام و وقت بخیر
برای پیدا کردن علت این مسئله لازمه با متخصص روانپزشک مشورت کنید. میتونید از متخصصین اعصاب و روان دکتر ساینا کمک بگیرید.
سلام برای چاقی و مشکل زود انزالی و سردی چه دارویی پیشنهاد میدید
به مدت دوماه میشود دهنم بوی خیلی بدی میده هر چه مسواک می زنم بوی ان رفع نمی شود چه کار کنم. ممنون میشم راهنماییم کنید
شاید از معده شما باشد یا خرابی دندان ـ
با سلام و خسته نباشید
راستش من یک مدتی هست دچار سرد مجازی شدم وحالت تحریک ونعوظ م خیلی کاهش پیدا کرد حالت نعوظ دارم ولی خیلی کم و وتا باحال از هیچ گونه داروی استفاده نکرد م میشه بهم کمک کنید ممنون میشم
دوست گرامی، ابتدا باید علت مشکلتون مشخص بشه. این مسئله میتونه دلایل جسمی یا ذهنی و روحی داشته باشه که هر کدوم درمانهای خودشون رو داره. توصیه میکنیم با متخصص ارولوژی مشورت کنید.