علائم سرطان حنجره | علت، تشخیص و درمان
سرطان حنجره تودهای بدخیم است که در ناحیه حنجره ایجاد میشود. شایعترین علائم سرطان حنجره عبارتند از تغییرات صدا از جمله خشن شدن آن و گلودرد یا سرفهای که پایدار است و از بین نمیرود.
دکتر ساینا در این مقاله به بررسی کامل سرطان حنجره میپردازد و شما را با علائم و راههای پیشگیری و درمان سرطان حنجره آشنا خواهد کرد. برای مطالعه بخش موردنظر خود میتوانید بر تیتر آن در فهرست کلیک کنید. اگر در موبایل میخوانید، تیتر را لمس کنید.
فهرست آنچه میخوانید:
- سرطان حنجره چیست؟
- علت سرطان حنجره
- علائم سرطان حنجره
- عوامل زمینهساز ابتلا به سرطان حنجره
- سرطان حنجره بدخیم
- تشخیص سرطان حنجره
- درمان سرطان حنجره
- انواع جراحی حنجره
- آیا جراحی سرطان حنجره خطرناک است؟
- مراقبتهای بعد از عمل جراحی حنجره
- عود سرطان حنجره
- طول عمر بیماران سرطان حنجره چقدر است؟
- کلام آخر دکتر ساینا
- سوالات متداول
- جدول خلاصهی مشخصات بیماری
سرطان حنجره چیست؟
همانطور که اشاره کردیم سرطان حنجره تودهای بدخیم است که در ناحیه حنجره ایجاد میشود. حنجره بخشی از ساختمان گلو است که بین ریشه زبان و حلق قرار دارد. تارهای صوتی در حنجره قرار دارند و در واقع صدایی که ما با آن صحبت میکنیم در حنجره تولید میشود، به همین دلیل به آن جعبه صدا هم گفته میشود. حنجره در صحبت کردن، بلع غذا و تنفس نقش مهمی دارد. تودهای که در این ناحیه حساس و مهم ایجاد شود، این کارکردها را مختل میکند و باعث ایجاد علائم سرطان حنجره میشود.
سرطان حنجره زمانی ایجاد میشود که بعضی از سلولها به سرعت و خارج از کنترل شروع به تقسیم میکنند. حین تقسیم این سلولها به قسمتهای مختلف بدن حمله میکنند و به آنها آسیب میزنند. در سرطان حنجره منشأ سلولهای سرطانی (بدخیم) حنجره است.
آشنایی با ساختار حنجره
حنجره بیشتر از غضروف تشکیل شده است، نوعی بافت انعطافپذیر که یک چهارچوب محافظتی تشکیل میدهد. حنجره سه قسمت دارد:
- بخش سوپراگلوت (بالاترین قسمت): بیش از یک سوم سرطانهای حنجره (۳۵ درصد) از این ناحیه شروع میشوند.
- گلوت (قسمت میانی): تارهای صوتی در این قسمت هستند. بیش از نیمی از سرطانهای حنجره (۶۰ درصد) از ناحیه گلوت شروع میشوند.
- سابگلوت (پایینترین قسمت): حدود ۵ درصد سرطانهای حنجره از این قسمت به وجود میآیند یعنی ۱ مورد از هر ۲۰ مورد.
سرطان حنجره تودهای بدخیم است که در ناحیه حنجره ایجاد میشود. شایعترین علائم سرطان حنجره عبارتند از: تغییرات صدا از جمله خشن شدن آن و گلودرد یا سرفهای که پایدار است و از بین نمیرود.
علت سرطان حنجره
علت سرطان حنجره، این سرطان به علت تغییراتی در سلولهای حنجره ایجاد میشود، هرچند معلوم نیست این تغییرات دقیقاً به چه دلیلی رخ میدهد.
همه سرطانها از تغییری در DNA(ماده ژنتیکی سلول) شروع میشوند. DNA مجموعهای از دستورالعملهای اساسی، از قبیل زمان رشد و تکثیر را برای سلولها فراهم میکند.
تغییر در DNA میتواند دستورالعملهایی را تغییر دهد که رشد سلول را کنترل میکنند، بنابراین وقتی سلول باید رشدش را متوقف کند به رشد ادامه میدهد. درنتیجه سلول بهصورت غیرقابل کنترل تقسیم میشود و بافتی اضافی به نام تومور را ایجاد میکند.
هنوز معلوم نیست به چه علت (DNA) درون سلولهای حنجره تغییر میکند اما به نظر میرسد تماس با موادی که به سلولها و بافت حنجره آسیب میزنند، خطر ایجاد سرطان حنجره را افزایش میدهد.
علائم سرطان حنجره
مهمترین علائم سرطان حنجره عبارتند از:
مشکل در بلع
بعضی از افراد هنگام بلع ممکن است احساس سوزش یا گلودرد را تجربه کنند. آنها همچنین ممکن است احساس کنند که غذا در گلو گیر کرده است.
تغییر در تن صدا
تغییر در تن صدا از اولین علائم سرطان حنجره است. درحقیقت زمانی که سلولهای سرطانی حنجره را درگیر میسازند، باعث آسیب به تارهای صوتی شده و صدای شخص را تغییر میدهند. ممکن است صدای فرد آرام، دورگه، خشدار یا بم شود. گاهی نیز فرد در تلفظ برخی از کلمات با مشکل روبهرو میشود.
احساس توده یا تورم در گلو و گردن
فرد مبتلا به سرطان حنجره ممکن است متوجه وجود توده در گردن خود شود که میتواند به علت تورم در غدد لنفاوی اتفاق بیفتد. این علامت در سرطان حنجره و سایر سرطانهای سر و گردن شایع است.
گوشدرد
گوش درد از دیگر علائم سرطان حنجره است. در سرطان حنجره به دلیل اینکه گلو و اندامهای اطراف حنجره درگیر سلولهای سرطانی میشوند، درد گوش را نیز تجربه خواهد کرد.
در صورت مشاهده هریک از علائم بالا بهتر است به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا مورد معاینه قرار بگیرید.
برای مشاهده لیست بهترین متخصص گوش و حلق و بینی کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص گوش و حلق و بینی ارتباط آنلاین با متخصص گوش و حلق و بینیسایر علائم سرطان حنجره
- سرفههای طولانیمدت
- تنگی نفس در موارد شدید
- گلودرد در موارد پیشرفته سرطان حنجره
- در بعضی بیماران علائم سرطان حنجره خود را به صورت اِشکال در تنفس، از نفس افتادن، صدای وزوز زیر هنگام نفس کشیدن، کاهش وزن بیدلیل و احساس خستگی شدید نشان میدهد.
علائمی که نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند
اگر علائم زیر را در خود مشاهده کردید، سریع به پزشک مراجعه کنید:
- احساس تنگی نفس (دیسپنه)
- سوت تنفسی یا نفس کشیدن با سروصدای زیر (استریدور)
- احساس توده در گلو یعنی احساس این که چیزی در گلویتان گیر کرده است.
- خلط خونی یا خون بالا آوردن با سرفه (هِموپتیزی)
عوامل زمینهساز ابتلا به سرطان حنجره
- مهمترین عامل شناخته شده سرطان حنجره سیگار کشیدن است. مرگ بر اثر سرطان حنجره در بین کسانی که سیگار مصرف میکنند بسیار بیشتر از جمعیت غیرسیگاری است.
- مصرف غیرفعال دخانیات (یعنی کسی اطراف شما سیگار بکشد و دود آن به شما برسد) هم عامل زمینهساز سرطان حنجره است.
- مصرف متوسط تا زیاد الکل هم یک عامل خطرساز سرطان حنجره است. جامعه سرطان آمریکا میگوید کسانی که روزانه حداقل یک نوشیدنی الکلی مینوشند، بهخصوص اگر سیگار هم بکشند،[۱] بیشتر در خطر ابتلا به سرطان حنجره هستند.
سیگار کشیدن مهمترین عامل شناخته شده سرطان حنجره است. علاوه براین، افرادی که در معرض دود سیگار قرار دارند نیز در معرض سرطان حنجره هستند.
سایر عوامل زمینهساز سرطان حنجره
- فقر غذایی و کمبود ویتامینها
- بیماری پاپیلوماویروس انسانی (HPV)
- مذکر بودن زیرا مردان ۴ برابر زنان در معرض ابتلا به سرطان حنجره هستند.
- سن بالای ۴۰ سال
- سابقه قبلی ابتلا به سرطانهای سر و گردن
- تماس مداوم با بعضی مواد شیمیایی در محل کار مانند بخار رنگ و بعضی مواد مورد استفاده در صنایع فلزی
- ضعف سیستم ایمنی
- عوامل ژنتیکی هم در ابتلا به سرطان حنجره نقش دارند. ممکن است در افرادی که مبتلا به کمخونی فانکونی (نوعی اختلال خونی ارثی) و دیسکراتوز مادرزادی (نوعی بیماری که پوست، ناخنها و خون را درگیر میکند) هستند خطر ابتلا به سرطانهای سر و گردن بیشتر باشد.
سرطان حنجره بدخیم
وجود تودههای بدخیم حنجره در نواحی سر و گردن نسبتاً رایج نیستند. منشأ سرطان حنجره ممکن است بافت اپیتلیال (سلولهای پوششی) یا غیراپیتلیال حنجره باشد. سرطان سلولهای اسکواموس یا سنگفرشی شایعترین نوع از نظر بافتشناسی است و مسئول ۸۵ تا ۹۰ درصد تومورهای بدخیم حنجره است[۲]. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی سرطان سلولهای سنگفرشی، که بیشتر در مردان و در سنین بالای۴۰ سال ایجاد میشود، دومین بدخیمی رایج دستگاه تنفسیگوارشی فوقانی است.
شیوع بالاتر در مردان به دلیل ویژگی ذاتی جنسیت آنها نیست بلکه به دلیل تماس بیشتر با عوامل ایجادکننده تومورهای بدخیم است. علت این بیماری مشخص نیست اما به نظر میرسد به احتمال زیاد به علت تماس مکرر مخاط حنجره با انواع مواد سرطانزای بلعیدهشده یا استنشاقشده با منشا بیرونی باشد.
مهمترین عوامل خطر ابتلا به سرطان سلولهای پوششی حنجره مصرف تنباکو و الکل است. عفونتهای ویروسی از جمله پاپیلوماویروس انسانی و ویروس نقص ایمنی انسانی (ایدز)، رفلاکس (برگشت غذا) حلقیحنجرهای، قرار گرفتن در معرض آلایندههای صنعتی و بعضی کمبودهای تغذیهای هم با ایجاد سرطان حنجره مرتبط هستند.
تشخیص سرطان حنجره
برای تشخیص سرطان حنجره پزشک از شما درباره علایم سرطان حنجره و سابقه پزشکیتان سؤالاتی میپرسد. سپس گردن و حنجره شما را معاینه میکند. بعد از معاینه اولیه برای تأیید تشخیص احتمالاً آزمایشهای بیشتری نیاز است.
چه آزمایشهایی به تشخیص سرطان حنجره کمک میکنند؟
پزشکان برای تشخیص سرطان حنجره از آزمایش های زیر کمک میگیرند:
- روشهای تصویربرداری: سیتیاسکن و امآرآی تصاویری با جزئیات دقیق نشان میدهند. اگر شک داشته باشیم که سرطان به ریهها هم گسترش پیدا کرده است یا نه باید عکس ساده قفسه سینه هم بگیریم.
- لارنگوسکوپی: برای معاینه دقیق داخل حنجره از لولهای باریک و مجهز به منبع نور استفاده میشود که به آن اندوسکوپ میگویند.
- پت اسکن: در این روش برای تصویربرداری دقیق از حنجره، دوز کم و ایمنی از ماده رادیواکتیو به داخل رگهای شما تزریق میشود. این ماده نواحی غیرطبیعی را نشان میدهد. دستگاه پت اسکنر با استفاده از انرژیای که این ماده آزاد میکند تصاویر سهبعدی از حنجره تهیه میکند.
- بیوپسی: در این روش پزشک مقدار کمی از هر بافت غیرعادی حنجره را برمیدارد و زیر میکروسکوپ بررسی میکند.
برای مشاهده لیست بهترین فوق تخصص خون و سرطان (آنکولوژی) کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص سرطان ارتباط آنلاین با متخصص سرطاندرمان سرطان حنجره
همانطور که اشاره کردیم انتخاب روش درمان سرطان حنجره بر اساس درجه (میزان پیشرفت) سرطان انتخاب میشود.
درمان مداخلهای برای سرطان حنجره در مراحل ابتدایی جراحی یا پرتودرمانی است. اگر سرطان حنجره به مراحل پیشرفتهتر رسیده باشد، ممکن است فرد به ترکیبی از پرتودرمانی و شیمیدرمانی یا جراحی و متعاقب آن پرتودرمانی نیاز داشته باشد.
در ادامه با انواع روشهای درمان سرطان حنجره آشنا خواهید شد:
جراحی
طی جراحی بافت سرطانی و بافتهای اطراف آن برداشته میشود. ممکن است جراح برای برداشتن غدد لنفاوی سرطانی گردن، جراحی گردن را انجام دهد.
جراحیهایی که برای سرطان حنجره انجام میشود شامل برداشتن توده با اندوسکوپ، لارنژکتومی پارشیال (برداشتن قسمتی از حنجره نه تمام آن) و لارنژکتومی توتال (برداشتن کل حنجره) است. برای آشنایی با انواع جراحی سرطان حنجره به بخش مربوطه مراجعه کنید
پرتودرمانی
پرتودرمانی سلولهای سرطانی را میکشد و باعث کوچک شدن توده (تومور) میشود. در پرتودرمانی با اشعه خارجی پزشک یک پرتو پرانرژی را به سمت توده گردن هدایت میکند. این پرتوها قدرت زیادی دارند و قادرند علاوه بر سلولهای سرطانی، پوست را هم بسوزانند. سوختگی ناشی از پرتودرمانی دردناک است.
شیمیدرمانی
شیمیدرمانی روشی بسیار مؤثر برای درمان سرطان حنجره است، اما عوارض جانبی آن، از قبیل ریزش مو و تهوع، هم میتواند شدید باشد.
در شیمیدرمانی از ترکیبی از داروها برای کشتن سلولهای سرطانی و افزایش تأثیر پرتودرمانی استفاده میشود.
همچنین ممکن است تیم پزشکی تصمیم بگیرد قبل از جراحی حنجره از شیمیدرمانی استفاده کند تا اندازه توده را کاهش دهد. انجام شیمیدرمانی قبل از جراحی میتواند اثرات مفیدی در نتیجه عمل جراحی بههمراه داشته باشد.
ممکن است پزشک داروهای شیمیدرمانی را به شکل خوراکی یا تزریقی تجویز کند. داروهای شیمیدرمانی وارد جریان خون میشود، در تمام بدن گردش میکند و هر سلولی را که رشد سریع داشته باشد میکشد که ممکن است این عملکرد در کنار سلولهای سرطانی شامل سلولهای سالم هم بشود.
شیمیدرمانی میتواند عوارضی مانند تهوع، ریزش مو و کاهش وزن ایجاد کند.
انواع جراحی حنجره
برای درمان سرطان حنجره از ۳ نوع جراحی میتوان استفاده کرد:
- برداشتن با اندوسکوپ
- لارنژکتومی پارشال (ناکامل)
- لارنژکتومی توتال (کامل)
جراحی حنجره با اندوسکوپ
جراحی برداشتن با اندوسکوپ برای درمان سرطان حنجره در مراحل اولیه استفاده میشود. طی این فرآیند پزشک از یک میکروسکوپ مخصوص برای ایجاد نمای بزرگی از حنجره استفاده میکند. به این ترتیب پزشک میتواند توده سرطانی را با لیزر یا وسایل کوچک جراحی بردارد.
برداشتن با اندوسکوپ تحت بیهوشی عمومی انجام میشود بنابراین شما در طی جراحی هوشیار نیستید و دردی حس نمیکنید.
جراحی حنجره با لارنژکتومی پارشال
لارنژکتومی پارشال برای درمان بعضی از سرطانهای حنجره استفاده میشود. در این روش جراح فقط بخشهای سرطانی را برمیدارد نه تمام حنجره را. بعضی از تارهای صوتی شما باقی میمانند بنابراین میتوانید صحبت کنید، هرچند صدای شما خشدار یا ضعیف میشود.
ممکن است در طول مدتی که حنجرهتان در حال بهبودی است، نفس کشیدن برایتان سخت شود. در این صورت جراح ناچار میشود موقتاً سوراخی در گردن شما ایجاد کند و لولهای به آن وصل کند که از طریق آن نفس بکشید. به این روش تراکئوستومی موقت میگویند.
وقتی حنجره شما بهبود پیدا کرد، لوله را برمیدارند. جای سوراخ التیام پیدا میکند و اسکار (جای زخم) کوچکی روی گلویتان باقی میماند.
جراحی حنجره با لارنژکتومی توتال (کامل)
لارنژکتومی توتال برای درمان موارد پیشرفته سرطان حنجره استفاده میشود. در روش لارنژکتومی توتال جراح کل حنجره شما را برمیدارد. غدد لنفاوی (غدد کوچکی که بخشی از سیستم ایمنی شما هستند) نزدیک محل سرطان هم در صورت درگیر بودن باید خارج شوند.
به این دلیل که تارهای صوتی شما برداشته میشود، بعد از جراحی نمیتوانید به صورت طبیعی حرف بزنید، اما چند راه برای بازگرداندن توان صحبت کردن شما وجود دارد.
اگر توتال لارنژکتومی شدهاید، برای این که بتوانید نفس بکشید جراح یک سوراخ دائمی (استوما) در گلوی شما ایجاد میکند.
آیا جراحی سرطان حنجره خطرناک است؟
خطراتی چون لخته شدن خون، عفونت، عوارض بیهوشی، عفونت ریه و… درهمه جراحیها تا حدی وجود دارند. احتمال این عوارض معمولاً کم است اما در جراحیهای پیچیده بیشتر میشود.
بیمارانی که تحت عملهای جراحی حنجره یا حلق (لارنژکتومی و فارنژکتومی) قرار میگیرند معمولاً توانایی صحبت کردن طبیعی را از دست می دهند. بعضی از آنها بعد از جراحی به تراکئوستومی نیاز پیدا میکنند. حتی جراحیهای با وسعت کمتر هم در مواردی صحبت کردن را مختل میکنند.
سایر عوارض احتمالی جراحی سرطان حنجره
- جراحیهایی که روی گلو انجام میشوند میتوانند بهتدریج منجر به تنگی (استنوز) گلو یا حنجره شوند (اگر حنجره بعد از جراحی باقی مانده باشد). گاهی این وضعیت روی تنفس اثر میگذارد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، ممکن است به تراکئوستومی نیاز پیدا کنید.
- جراحیهای گلو و حنجره میتوانند روی توانایی بلع هم تأثیر بگذارند و غذا خوردن را با مشکل مواجه کنند. اگر دچار سختی بلع شدید باشد، نیاز به لوله معده دائمی خواهد بود.
- لارنژکتومی و فارنژکتومی میتوانند منجر به ایجاد فیستول (یک شکاف غیرطبیعی بین دو ناحیه که در حالت طبیعی به هم وصل نیستند) شوند. ممکن است برای ترمیم فیستول به جراحی نیاز باشد.
- یک عارضه بسیار نادر اما خطرناک جراحی گردن پارگی شریان کاروتید (شریان بزرگی در هردو طرف گردن) است.
مراقبتهای بعد از عمل جراحی حنجره
اگر تحت عمل لارنژکتومی قرار گرفتهاید و تمام یا قسمتی از حنجرهتان را برداشتهاند، بعد از جراحی برای بهبودی باید یکی دو روز در اتاق مراقبتهای ویژه (آیسییو) بستری باشید.
تا زمانی که گلو کاملاً التیام نیافته، که برای بیشتر مردم حداقل یک تا دو هفته طول میکشد، نمیتوانید چیزی بخورید و باید از طریق لولهای که از بینی به معده میرود تغدیه شوید.
بعد از برداشتن کامل حنجره نمیتوانید بهطور طبیعی صحبت کنید، زیرا تارهای صوتی برداشته شدهاند. میتوان از چند روش برای جایگزینی عملکردهای تارهای صوتی استفاده کرد اما یادگیری آنها میتواند هفتهها تا ماهها زمان ببرد.
بنابراین در هفتهها یا ماههای اول بعد از جراحی حنجره ممکن است مجبور شوید برای ارتباط از روشهای دیگری مانند قلم و کاغذ استفاده کنید. ازدستدادن تارهای صوتی تجربهای ناامید کننده است زیرا چیزی را از دست دادهاید که از بدو تولد بهصورت طبیعی داشتهاید و کنار آمدن با این موضوع میتواند سخت باشد.
خود را برای واکنشهای غیرقابل پیشبینی و احتمالاً ناراحتکننده غریبهها آماده کنید. بعضی از بیمارانی که لارنژکتومی شدهاند گزارش دادهاند که به دلیل ناتوانیشان در صحبت کردن گاهی دیگران فکر کردهاند آنها ناشنوا یا دچار اختلال یادگیری هستند.
عود سرطان حنجره
اگر سرطان بعد از درمان دوباره برگردد، به آن عود سرطان یا سرطان «راجعه» گفته میشود. عود سرطان میتواند موضعی باشد (در همان جایی که بار اول به وجود آمده یا نزدیک آن) یا در نقاط دورتر باشد (در جاهای دیگر بدن پخش شود مثلاً در ریهها یا استخوان).
گزینههای درمان برای بیمارانی که دچار عود سرطان حنجره یا حلق شدهاند بستگی به درمانی که بار قبل انجام شده و محل عود دارد. نرخ عود در بیماران مبتلا به سرطان حنجره مرحله T1 از ۵ تا ۱۳ درصد و در بیماران مرحله T2 از ۲۵ تا ۳۰ درصد متغیر است. در بیماران مبتلا به بیماری مرحله T3 و T4 بین ۳۰ تا ۵۰ درصد احتمال عود بیماری وجود دارد.[۳]
طول عمر بیماران سرطان حنجره چقدر است؟
نرخ بقا به شما تصوری کلی میدهد که چند درصد مردم با همان نوع و مرحله پیشرفت سرطان بعد از گذشت زمان معینی از تشخیص بیماری (مثلا ۵ سال) هنوز زندهاند. نرخ بقا به شما نمیگوید چقدر زنده خواهید ماند، اما درک بهتری از احتمال موفقیت درمانتان به شما میدهند.
درحالت کلی نرخ بقا بستگی به محل سرطان (گلوت، سوپراگلوت یا سابگلوت) و مرحله پیشرفت آن دارد:
- حدود ۶۰ درصد سرطانهای حنجره از ناحیه گلوت شروع میشوند. نرخ بقای ۵ ساله این سرطان ۷۶ درصد است.
- اگر سرطان موضعی (فقط در حنجره) باشد، نرخ بقای ۵ ساله این سرطان به ۸۳ درصد میرسد.
- اگر سرطان حنجره به بافتها و اعضای اطراف و/یا غدد لنفاوی گردن پخش شود (سرطان ناحیهای) میزان بقای ۵ ساله ۴۸ درصد خواهد بود.
- درصورتیکه سرطان حنجره در پیشرفتهترین حالت خود باشد و در نواحی فاصلهدار بدن هم پخش شده باشد، (سرطان فاصلهدار) نرخ بقا ۴۲ درصد است.[۴]
کلام آخر دکتر ساینا
گردن، ناحیهای بسیار پیچیده و حساس است که در آن عناصر حیاتی مربوط به تنفس و غذا خوردن و همچنین دو شریان بزرگ گردن چسبیده بههم زیر لایه نازکی از پوست و عضله قرار گرفته اند. به دلیل ارتباط نزدیک اعضای درون گردن سرطانهای این ناحیه، از جمله انواع سرطان حنجره، میتوانند تمامی این ناحیه را تحت تأثیر قرار دهند.
درمان سرطان حنجره برحسب این که تا چه حد پیشرفته باشد و از چه نوعی باشد متفاوت است. اگر تغییرات جدیدی مانند تغییر صدا، گلودرد یا گوشدرد و سرفه مداوم در خود حس میکنید که ممکن است از علائم سرطان حنجره باشد، در اسرع وقت به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا مورد معاینه قرار بگیرید.
برای صحبت با پزشک نیاز به مراجعه حضوری نیست! در سامانهی دکتر ساینا میتوانید در هر زمان و هر کجا از بیش از ۲۵۰۰ پزشک و روانشناس متخصص مشاوره فوری متنی، صوتی یا ویدیویی دریافت کنید.
سوالات متداول
- تغییر در صدا مثلاً خشدار شدن صدا
- درد حین بلع و دشواری بلع (غذا پایین نمیرود)
- توده یا تورم گلو
- سرفه طولانیمدت
- گوشدرد یا گلودرد مداوم
- در موارد بسیار شدید تنگی نفس
سرطان سلولهای سنگفرشی حنجره (LSCC) سرطانی بسیار تهاجمی و بدخیم است و مسئول ۱ تا ۲ درصد تومورهای بدخیم تشخیصدادهشده در سراسر دنیا است.
در بیماری سرطان حنجره سلولهای بدخیم (سرطانی) در بخشی از بافت حنجره ایجاد میشوند. استفاده از تنباکو و مصرف بیش از حد الکل خطر ابتلا به سرطان حنجره را افزایش میدهند. گلودرد و گوشدرد از شایعترین علائم سرطان حنجره هستند.
سرطان گلو و حنجرهبهتدریج و با گذشت سالها ایجاد میشوند، بنابراین در میان جوانان شایع نیستند. بیشتر از نیمی از بیماران در زمان تشخیص بیش از ۶۵ سال دارند.
همراهان مجله سلامت دکتر ساینا شما عزیزان میتوانید سوالات خود را در رابطه با موضوع این مقاله بنویسید. متخصصان ما در تلاش هستند تا در کوتاهترین زمان ممکن به پرسشهای شما پاسخ دهند.
جدول خلاصهی مشخصات بیماری
نام بیماری | سرطان حنجره |
تخصص مربوطه | گوش و حلق و بینی، فوق تخصص خون و سرطان (انکولوژی) |
علائم | خشونت صدا، گوشدرد و گلودرد، احساس توده در گلو، سرفه مداوم، سختی در بلع و تنفس |
عوارض | اختلال بلع، تنفس و گفتار |
علت | علت کاملاً مشخص نیست. ژنتیک و تماس با مواد سمی و سرطانزا و مصرف سیگار و الکل همه مؤثرند. |
موارد ریسک بالای ابتلا | مردان بالای ۴۰ سال، کسانی که سیگار و الکل مصرف میکنند، کسانی که با مواد شیمیایی صنعتی سروکار دارند. |
روشهای تشخیص | معاینه و شرح حال، لارنگوسکوپی، تصویربرداری (سیتی امآرآی پت اسکن) بیوپسی (نمونهبرداری) |
روشهای درمان | شیمی درمانی، پرتودرمانی، جراحی |
داروها | درمان دارویی خاصی ندارد. در صورت لزوم داروهای شیمیدرمانی |
[۱] What to know about laryngeal cancer, medicalnewstoday
[۲] Ayotunde James Fasunla, Malignant tumors of the larynx: Clinicopathologic profile and implication for late disease presentation, doi: ۱۰.۴۱۰۳/۰۳۰۰-۱۶۵۲.۱۹۰۵۹۶
[۳] PEIJING LI, Treatment and predictive factors in patients with recurrent laryngeal carcinoma: A retrospective study, doi: ۱۰.۳۸۹۲/ol.2015.3640
[۴] Laryngeal and Hypopharyngeal Cancer: Statistics, cancer.net