آیا میتوان با فرد مبتلا به هپاتیت C ازدواج کرد؟
یکی از آزمایشهای ضروی پیش از ازدواج، آزمایش هپاتیت C است. این آزمایش از طریق گرفتن نمونهی خون افراد انجام میشود و به تشخیص هپاتیت C در بدن زوجین کمک میکند. در صورتی که فردی که میخواهید با او ازدواج کنید، مبتلا به هپاتیت C است، جای نگرانی وجود ندارد؛ زیرا تنها با رعایت چندین نکتهی بهداشتی قادر خواهید بود زندگی ایمنی در کنار همسرتان داشته باشید. مطالعهی این مطلب به شما اطلاعات مفیدی در خصوص هپاتیت C و ازدواج میدهد.
برای مطالعه بخش موردنظر خود میتوانید بر تیتر آن در فهرست کلیک کنید. اگر در موبایل میخوانید، تیتر را لمس کنید.
فهرست آنچه میخوانید:
هپاتیت C و رابطه جنسی
ویروس هپاتیت C معمولاً از طریق خون و محصولات خونی از یک فرد به فرد دیگر منتقل میشود. بنابراین خطر ابتلا به آن از طریق رابطهی جنسی کم است، اما امکان آن وجود دارد. پس به منظور جلوگیری از امکان انتقال ویروس هپاتیت C حین رابطهی جنسی، حتما از کاندوم استفاده کنید، زیرا:
- اگر شما یا همسرتان مبتلا به ایدز یا بیماری مقاربتی دیگری باشید، امکان انتقال ویروس هپاتیت C از طریق رابطهی جنسی محافظتنشده وجود دارد. در این خصوص باید به هپاتیت C و ازدواج بیشتر توجه کنید.
- در صورت سکس مقعدی، به دلیل امکان آسیب دیدن و یا زخم شدن روده و مقعد، امکان انتقال ویروس هپاتیت C وجود دارد.
- برقراری رابطهی جنسی در هنگام قاعدگی احتمال انتقال این ویروس را افزایش میدهد.
اقدامات احتیاطی
برای جلوگیری از انتقال هپاتیت C و ازدواج با فردی که به این بیماری:
- به منظور کاهش احتمال انتقال هپاتیت C از همسرتان به شما یا برعکس، بهتر است از برقراری روابط جنسی که باعث ایجاد خونریزی میشوند، جلوگیری کنید. بنابراین سعی کنید روابط جنسی با همسرتان در چارچوب قوانین اخلاقی باشد.
- در صورتی که همسر شما دچار زخم دستگاه تناسلی باشد، بهتر است با او رابطهی جنسی برقرار نکنید تا این زخم به طور کامل برطرف شود.
- سعی کنید لوازم شخصی همچون مسواک، نخ یا خلال دندان، سرنگ و … را با همسرتان به اشتراک نگذارید. زیرا این ویروس قادر است در خون خشک تا مدتی زنده بماند.
- در صورتی که همسر شما دچار زخم و خونریزی شد، سعی کنید با اورژانس تماس بگیرید تا زخم او را با رعایت پروتکلهای بهداشتی درمان کنند. خودتان در صدد درمان زخم برنیایید. در صورتی که دسترسی به اورژانس وجود نداشته باشد، بهتر است فردی که مبتلا نیست، برای درمان زخم دستکش به دست کند تا از تماس خون آلوده به بدنش جلوگیری کند.
آیا بوسیدن باعث انتقال ویروس هپاتیت C میشود؟
خیر، احتمال انتقال این بیماری از طریق بوسیدن بسیار پایین است. شما نمیتوانید ویروس هپاتیت C را از طریق بوسیدن، بغل کردن یا دست دادن منتقل کنید. ابتلا به هپاتیت C در زندگی روزمره کار سادهای نیست. اما در صورتی که همسر شما دچار خونریزی زخم دهانی باشد و یا دست یا بدن او زخم شده باشد، بهتر است تا زمان برطرف شدن این زخم با آن قسمت آسیبدیده از بدن همسرتان تماس نداشته باشید. زیرا در صورت تماس خون آلوده با مخاط و غشاهای بدن مانند چشم، دهان، بینی و مجرای تناسلی، امکان ابتلا به این ویروس وجود دارد.
انتقال هپاتیت C از مادر به فرزند
خوشبختانه انتقال این ویروس از بدن مادر به فرزند بسیار نادر است. میزان خطر ابتلا به فرایند زایمان بستگی دارد. بنابراین پزشکان باید در نهایت با رعایت پروتکلهای بهداشتی لازم برای زایمان فرد مبتلا به هپاتیت C، زایمان را انجام دهند. بنابراین نگران این موضوع نباشید. احتمال انتقال این بیماری حین شیردهی نیز بسیار نادر است.
اگر در خصوص هپاتیت C و ازدواج ابهامی در ذهن شما باقی ماندهاست، میتوانید با متخصص کبد و گوارش در تماس باشید.
برای مشاهده لیست بهترین متخصص گوارش و کبد کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص گوارش ارتباط آنلاین با متخصص گوارش
انتقال ویروس هپاتیت c از راه رابطه جنسی احتمال بسیار کمی دارد اون درصد کم هم زمانی اتفاق خواهد افتاد که در آلت تناسلی فرد ناقل بریدگی یا زخم وجود داشته باشد،یا رابطه جنسی در حدی باشد که در ناحیه تناسلی ایجاد زخم کند.
احتمال انتقال بیماری HCV بوسیله رابطه جنسی در مردان ناقل بسیار نادر هست،اما در زنان مبتلا به HCV انتقال بیماری درصد خیلی بیشتری دارد اگر زمان رابطه در قاعدگی خانم باشد.