علل بروز زانوی پرانتزی در کودکان و توصیه هایی برای درمان آن
زانوی پرانتزی در کودکان به چه معناست؟ زانوی بچهها زمان تولد تا سن دو سالگی، عموما پرانتزی یا کمانی است؛ این انحراف در زانو، فیزیولوژیک و طبیعی است. اما اگر بعد از دو سالگی کماکان زانوهای کودک پرانتزی باقی ماند، در این صورت این انحراف دیگر فیزیولوژیک حساب نمیشود و غیرعادی است و حتماً باید به پزشک مراجعه شود و تحت نظر پزشک درمان آغاز شود. در این مقاله به بررسی زانوی پرانتزی کودکان میپردازیم؛ اما پیش از خواندن مقاله میتوانید نظرات دکتر عاطفه ابوترابی از متخصصان ارتوپدی دکترساینا را مشاهده کنید.
فهرست آنچه میخوانید:
زانوی پرانتزی در کودکان
زانوی بچهها زمان تولد تا سن دو سالگی، عموما پرانتزی یا کمانی است؛ این انحراف در زانو، فیزیولوژیک و طبیعی است.
اما اگر بعد از دو سالگی کماکان زانوهای کودک پرانتزی باقی ماند، در این صورت این انحراف دیگر فیزیولوژیک حساب نمیشود و غیر عادی ست و حتما باید به پزشک مراجعه شود و تحت نظر پزشک درمان آغاز شود.
عوامل و دلایل پرانتزی شدن زانو
زانو پرانتزی به دلایل متعددی ممکن است ایجاد شود. از دلایل پرانتزی شدن زانوها میتوان به عواملی همچون:
- نرمی استخون یا راشیتیسم
- اختلال کمبود ویتامین D
- اختلال در صفحات رشد استخوان، بخصوص در ساق پا نیز در بچه ها میتواند عامل بروز زانو پرانتزی شود.
برای مشاهده لیست بهترین متخصص کودکان و اطفال کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص کودک و نوجوان ارتباط آنلاین با متخصص کودک و نوجواندرمان زانوی پرانتزی در کودکان
برای اصلاح فرم استخوانی در سنین کودکی، استفاده از کفش طبی و بریس های (Brace) خاص در طول روز و یا حتی شبانه روز توصیه میشود. در صورتی که پیشرفت ادامه داشته باشد جراحی یکی از گزینه های درمانی پیش رو است.
آیا زانوی پرانتزی در بزرگسالان هم وجود دارد؟
فقط کودکان به مشکل زانو پرانتزی مبتلا نمیشوند. امکان ابتلا به زانو پرانتزی در بزرگسالان نیز وجود دارد.
اشخاصی که آرتروز یا ساییدگی مفصل دارند در خطر ابتلا به این مشکل هستند؛ این افراد به دلیل ساییدگی قسمت داخلی مفصل، زانوهایشان پرانتزی میشود، در این شرایط درمان باید آغاز شود.
در سن های بالاتر درمان های محافظه کارانه تری مانند بریس (Brace) یا کفش طبی تجویز میشود. درصورتی که انحراف زانو شدید باشد و خارج از تحمل فرد باشد اصلاحات بر زانو با جراحی صورت میگیرد.