×

اختلال نعوظ؛ شایع‌ترین جنسی در مردان | علت عدم نعوظ

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

اختلال نعوظ یکی از مشکلات شایع مردان است که بسیاری از مردان آن را در دوره‌ای از زندگی خود تجربه می‌کنند. اختلال نعوظ علاوه بر اثرات منفی که بر روحیه و عزت‌ نفس فرد و همچنین کیفیت رابطه‌ی زناشویی می‌گذارد، در بسیاری از موارد نشانه وجود بیماری زمینه‌ای جدی‌تری است و باید آن را جدی گرفت. در این مقاله به بررسی علل مشکل نعوظ می‌پردازیم.

نعوظ چیست؟

نعوظ به بزرگ و سفت شدن آلت تناسلی در مردان گفته می‌شود. در زمان تحریک جنسی نورون‌های عصبی مواد شیمیایی ترشح می‌کنند که باعث افزایش جریان خون به آلت تناسلی می‎شود. در حالت نعوظ بافت‌های اسفنجی که در آلت تناسلی وجود دارند پر از خون می‎شوند. افزایش جریان خون به آلت تناسلی باعث سفت و بزرگ شدن آن می‌شود و آلت تناسلی را برای رابطه‌ی جنسی آماده می‌کند.

اختلال نعوظ چیست؟

اختلال در نعوظ ناتوانی در برقراری و نگه داشتن نعوظ به‌اندازه‌ی کافی در رابطه‌ی جنسی است. این اختلال یک مشکل رایج در بین مردان است که شیوع آن با افزایش سن بیشتر می‌شود.

اختلال نعوظ اغلب نشان‌دهنده‌ی یک مشکل اساسی دیگر است و بروز آن در هر طیف سنی طبیعی تلقی نمی‌شود و ممکن است با مشکلات دیگری مانند سردمزاجی، اختلال ارگاسم یا انزال مرتبط باشد.

مدت زمان طبیعی نعوظ چقدر است؟

به‌طورکلی هیچ مدت‌زمان مشخصی برای طول رابطه‌ی جنسی و زمانی که آلت تناسلی در حالت نعوظ است وجود ندارد. به‌طور معمول یک نعوظ متوسط ممکن از چند دقیقه تا نیم ساعت طول بکشد. بااین‌حال همان‌طورکه گفتیم نعوظ می‌تواند تحت تأثیر عواملی مختلفی قرار گیرد.

برای رسیدن به ارگاسم، وجود نعوظ ضروری نیست و برخی بدون نعوظ هم به ارگاسم می‌رسند.

علائم اختلال نعوظ

اگر به‌طور مداوم دچار علائمی مانند مشکل در ایجاد نعوظ یا حفظ نعوظ حین رابطه‌ی جنسی و کاهش میل به رابطه‌ی جنسی می‌شوید، احتمالاً شما دچار اختلال نعوظ هستید.

همچنین انزال زودرس، دیررس یا عدم ارگاسم پس از تحریک زیاد نیز ممکن است مرتبط با اختلال نعوظ آلت تناسلی باشد. در صورت مشاهده‌ی این علائم، به‌ویژه اگر بیشتر از ۳ ماه طول بکشد، حتماً با پزشک مشورت کنید تا علت زمینه‌ای آن مشخص شود.

علت عدم نعوظ

عملکرد نعوظ تحت تأثیر هورمون‌ها، سیستم عصبی و جریان خون است. اگر هریک از سه عامل ذکرشده دچار مشکل شوند می‌توانند باعث اختلال نعوظ شوند.

عوامل فیزیکی و روان‌شناختی نیز در بروز اختلال نعوظ نقش مهمی دارند.

علت‌های فیزیکی عدم نعوظ

  • دیابت
  • کلسترول بالا
  • چاقی و سندرم متابولیک
  • اختلال هورمونی مانند مشکلات تیروئیدی یا کمبود تستوسترون
  • سیگار کشیدن، اعتیاد به الکل و سوءمصرف مواد
  • آترواسکلروز (تنگی شریان‌ها باعث گرفتگی عروق آلت تناسلی شده و باعث کاهش نعوظ می‌شود.)

علت روانشاختی اختلال نعوظ

در برخی موارد ممکن است اختلال نعوظ بدون هیچ‌گونه تغییر آناتومیکی یا فیزیولوژیکی رخ دهد؛ اختلال نعوظ در این موارد اغلب منشاء روان‌شناختی دارد.

اختلا نعوظ می‌تواند ناشی از احساس گناه، ترس از صمیمیت، افسردگی یا از عوارض اضطراب شدید باشد. گاهی ممکن است عوامل جسمی و روحی هر دو با هم باعث ایجاد اختلال شوند. به‌عنوان‌مثال مردی که اضافه‌وزن دارد می‌تواند در اثر چاقی دچار کاهش جریان خون به آلت تناسلی شود که یک علت فیزیکی است؛ از سوی دیگر ممکن است اضافه‌وزن باعث کاهش عزت نفس وی شود.

علت عدم نعوظ ناگهانی چیست؟

اختلال نعوظ ناگهانی در اولین رابطه‌ی جنسی شایع است و علت آن نگرانی و اضطراب است. شایع‌ترین علت‌های عدم نعوظ ناگهانی عبارت‌اند از:

  • استرس: استرس باعث ترشح موادی در مغز می‌شود که منجر به مشکل نعوظ می‌شوند.
  • خستگی: خستگی بیش‌ازحد میل جنسی را کاهش می‌دهد.
  • مصرف الکل: نوشیدن بیش‌ازحد الکل پاسخ و تحریک جنسی را در مردان کاهش می‌دهد. ممکن است در کوتاه‌مدت مصرف الکل اضطراب را کاهش دهد؛ اما در طولانی‌مدت اثر مخربی بر نعوظ آلت تناسلی دارد.
  • مصرف برخی داروها: داروهای سرماخوردگی، آنتی‌هیستامین‌ها، داروهای خواب‌آور، داروهای ضدافسردگی، داروهای ضد فشارخون و همچنین برخی از داروهای بدون نسخه باعث اختلال در نعوظ می‌شوند.
  • مشکلات کاندوم: عدم آشنایی با نحوه کار با کاندوم یا توقف رابطه برای قرار دادن کاندوم ممکن است باعث اختلال نعوظ موقت و ناگهانی به‌ویژه در مردان جوان شود.
  • مشکلات در روابط: ارتباط عاطفی مناسب، زیربنای یک رابطه‌ی جنسی موفق و لذت‌بخش است. ارتباط ضعیف، خشم حل‌نشده و سایر مشکلات مربوط به رابطه‌ی زناشویی می‌تواند به‌طور موقت باعث اختلال نعوظ شود.

روش‌های درمان اختلال نعوظ

اختلال نعوظ با کمک روش‌های مختلفی مانند دارودرمانی، سکس‌تراپی، تزریق به آلت تناسلی، استفاده از وکیوم، جراحی آلت تناسلی (جراحی کاشت آلت) درمان می‌شود.

توجه کنید که اولین قدم در درمان اختلال نعوظ، شناخت علت آن است. پزشک پس از بررسی‌های لازم بهترین روش درمان را انتخاب می‌کند. برای مطالعه‌ی این روش‌ها می‌توانید مقاله درمان اختلال نعوظ را مطالعه کنید.

کلام آخر دکترساینا

همان‌طورکه گفتیم اختلال نعوظ ممکن است عارضه‌ی بیماری جدی‌تری مانند مشکلات هورمونی، قلبی و … باشد؛ بنابراین لازم است این مشکل را جدی بگیرید و با مشورت پزشک علت آن را بیابید. به خاطر داشته باشید بسیاری از آقایان مشکل نعوظ را به‌صورت مقطعی در دوره‌ای از زندگی خود تجربه می‌کنند. با شناسایی علت مشکل و رفع آن می‌توانید اختلال نعوظ خود را برطرف کنید.

مشاوره با پزشک

برای صحبت با پزشک نیاز به مراجعه حضوری نیست! در سامانه‌ی دکتر ساینا می‌توانید در هر زمان و هر کجا از بیش از ۲۵۰۰ پزشک و روان‌شناس متخصص مشاوره فوری متنی، صوتی یا ویدیویی دریافت کنید.

سؤالات متداول

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید