بادیان ختایی
فهرست آنچه میخوانید:
فواید
۱. خوردن زیاد آن باعث مسمومیت، لرزش و تشنج صرعی میگردد.
۲. برای تقویت معده بعد از غذا ۲ گرم از گرد آن میل شود.
۳. برای ازدیاد شیر یک گرم بادیان را در ۱۵۰ سیسی آبجوش ۲۰ دقیقه دمکرده به مدت یک هفته بنوشید.
۴. جهت ناراحتیهای ریوی یک گرم در ۱۵۰ سیسی آبجوش ۱۰ دقیقه دمکرده روزی ۳ فنجان به مدت یک هفته بنوشید.
۵. دمکرده بادیان ختائی شادیآور میباشد.
۶. جهت تسکین کمردرد ۱۰ گرم بادیان ختائی را در ۳۰ گرم عرق طارونه جوشانده سپس ۱۰۰ گرم روغن کنجد به آن اضافه کنید بگذارید بجوشد تا عرق تبخیر شود و فقط روغن بماند سپس به محل درد بمالید.
۷. جهت تقویت بینایی به مدت یک هفته روزی یک گرم در ۱۵۰ سیسی آبجوش ۱۰ دقیقه دمکرده روزی ۳ فنجان بنوشید.
۸. برای تسکین درد رماتیسم از روغن بادیان ختائی به محل درد بمالید و به مدت یک هفته روزی یک گرم از گرد آن بعد از غذا میل کنید. طرز تهیه روغن در قسمت کمردرد گفته شده است.
۹. جهت تسریع گردش خون و تنظیم ضربان قلب به مدت یک هفته روزی یک گرم از گرد آن میل شود با نظر پزشک مصرف شود.
۱۰. جهت دفع کرم روزی ۲ گرم بمدت ۳ روز از بادیان ختائی میلشود.
مضرات
گیاه بادیان ختایی را با ایلیسیوم رلیجیوسوم یا ایلیسیوم لانسئولاتوم، که ممکن است سمی باشد، اشتباه نگیرید. همچنین هنگام مصرف گونه ایلیسیوم آنیساتوم، احتیاط کنید، زیرا ممکن است خطرناک باشد
طرز استفاده
نحوه کاربرد داخلی گیاه بادیان ختایی : چای، تنتور، کپسول، شربت
نحوه کاربرد موضعی گیاه بادیان ختایی : روغن اساسی این گیاه برای معطر ساختن محصولات بهداشتی ویژه مراقبت مو، عطر و صابون به کار میرود. این گیاه به عنوان بخور سوزانده میشود و همچنین در جعبه عطر نیز گذاشته میشود.
کاربرد گیاه بادیان ختایی در آشپزی: در آشپزی آسیایی، گیاه بادیان ختایی یکی از مواد تشکیل دهنده پودر پنج ادویه چینی است. از این گیاه برای عمل آوردن گوشت اردک، ماهی، طاس کباب، گوشت خوک، غذاهای پخته شده با آتش، چای و قهوه استفاده میشود.
در مواد طعم دهنده و چاشنیها از آن به عنوان جایگزینی برای دانه انیسون استفاده میشود، گرچه، طعم آن قویتر و تندتر است. گیاه بادیان ختایی به لیکور نیز اضافه میشود. برای معطر شدن دهان میتوانید بعد از صرف غذا یک تکه از آن را در دهانتان گذاشته و بجوید.
ترکیبات
ترکیبات شیمیایی گیاه بادیان ختایی : روغن اساسی (آنتول، آنیزالدهید، کاریوفیلین، متیکاویکول، اسید انیسیک، انیسیل آستون، فلاندرین، پینین، سینئول، لیمونین، سافرول)، قند، رزین، تانینها
طبیعت
طبع آن گرم و خشک است.