×

آیا فیبروم مانع بارداری میشود؟

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

بسیاری از خانم‌ها می‌خواهند بدانند که آیا فیبروم مانع بارداری می‌شود یا خیر؟ در جواب به این سوال باید بدانید که بیش‌تر فیبروم‌ها حین بارداری رشد نمی‌کنند، اما احتمال این که این اتفاق بیافتد در سه ماهه‌ی اول بارداری زیاد است. در ادامه‌ی مطلب بیشتر به این موضوع می‌پردازیم.

فیبروم رحم و بارداری

تخمین زده می‌شود که ۴۰ تا ۶۰ درصد از زنان تا سن ۳۵ سالگی دچار فیبروم می‌شوند. همچنین ۸۰ درصد از زنان تا سن ۵۰ سالگی نیز مبتلا به این بیماری می‌شوند. اما تشخیص فیبروم در بارداری همیشه آسان نیست؛ دلیل این امر این است که برای پزشکان دشوار است که علت ضخیم شدن عضلات رحم را که در دوران بارداری نیز رخ می‌دهد، فیبروم تشخیص دهند. به همین دلیل، پزشکان فکر می‌کنند که تعداد موارد فیبروم شناخته‌شده در دوران بارداری، کم‌تر از تعداد واقعی است.

خوشبختانه بیش‌تر زنانی که در بارداری به فیبروم مبتلا می‌شوند، بارداری طبیعی را می‌گذرانند. اما گاهی اوقات فیبروم می‌تواند چالش‌هایی را در دوران بارداری ایجاد کند.

در عین حال فراموش نکنید که قبل از اقدام به بارداری یا در حین بارداری حتما علائم و مشکلات خود را به پزشک زنان و زایمان اطلاع دهید و به دنبال درمان آن‌ها باشید.

مشکلات حاصل از ابتلا به فیبروم در سه ماهه‌ی اول بارداری

بیش‌تر فیبروم‌ها حین بارداری رشد نمی‌کنند، اما احتمال این که این اتفاق بیافتد در سه ماهه‌ی اول بارداری زیاد است. دلیل این مسئله این است که فیبروم‌ها برای رشد به هورمونی به نام استروژن احتیاج دارند. بدن شما هنگام بارداری، مقدار بیش‌تری از این هورمون را تولید می‌کند.

مشکلات اصلی که ممکن است فیبروم در بارداری ایجاد کند عبارتند از:

خون‌ریزی و درد

در یک مطالعه که بر روی بیش از ۴۵۰۰ زن انجام گرفته‌است، محققان دریافته‌اند که ۵۹ درصد از زنانی که در بارداری به فیبروم مبتلا شدند، فقط درد داشته و ۱۱ درصد از آن‌ها خون‌ریزی هم داشتند. همچنین، ۳۰ درصد از خانم‌ها در سه ماهه‌ی اول، هم خون‌ریزی و هم درد داشتند.

سقط جنین

۷.۶ درصد از زنان فاقد فیبروم  و ۱۴ درصد از زنان مبتلا به فیبروم در دوران اولیه بارداری دچار سقط جنین می‌شوند. همچنین اگر تعداد فیبروم‌ها بیش‌تر باشد، این احتمال بیش‌تر می‌شود.

زایمان زودرس

احتمال زایمان زودرس (زودتر از ۳۷ هفته) در زنانی که دارای فیبروم هستند، بیش‌تر است.

سه ماهه‌ی دوم و سوم

همزمان با رشد جنین احتمال فشار بر روی فیبروم افزایش می‌یابد و میتواند موجب عوارض زیر شود:

درد

درد جزء شایع‌ترین علامت فیبروم‌ها است، به ویژه اگر این فیبروم‌ها بزرگ باشند. گاهی اوقات فیبروم پیچ می‌خورد و باعث گرفتگی و ناراحتی زیر شکم می‌شود. در سایر مواقع، فیبروم دچار تغییراتی می‌شود، قرمز می‌شود و سپس می‌میرد. این فرآیند «دژنراسیون قرمز» نام دارد و می‌تواند باعث درد شدید در شکم شود. در بعضی موارد، فیبروم می‌تواند منجر به سقط جنین شود. داروهای بدون نسخه -مانند استامینوفن (تایلنول)- می‌توانند درد شما را کاهش دهند.

از مصرف ایبوپروفن (Advil) در اوایل بارداری و در سه ماهه‌ی سوم بارداری خودداری کنید، زیرا مصرف آن می‌تواند باعث سقط جنین شما شود.

افتادن جفت

طبق مطالعات انجام‌شده، به نظر می‌رسد که زنان باردار مبتلا به فیبروم، شانس بسیار بیش‌تری در افتادن و دفع جفت نسبت به زنان فاقد فیبروم دارند. این بدان معنی است که جفت شما قبل از زایمان نوزاد از دیواره‌ی رحم فرو می‌ریزد. این موضوع بسیار خطرناک است، زیرا در این صورت کودک شما اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند و ممکن است دچار خون‌ریزی شدید شوید. حتی احتمال این که دچار شوک شوید نیز وجود دارد.

کلام آخر دکترساینا

اگر با وجود فیبروم باردار هستید باید تحت نظر پزشک زنان و زایمان معالج خود باشید و روند بارداری خود را طبق نظر پزشک پیگیری نمایید و اگر با وجود فیبروم قصد بارداری دارید و دقیقاً نمی‌دانید چه نکاتی را باید رعایت کنید، بهتر است با متخصص زنان و زایمان گفتگو کنید.

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید