جا ماندن کاندوم در واژن حین رابطه جنسی و نحوه خارج کردن آن
جا ماندن کاندوم در واژن اتفاقی است که ممکن است برای هر فردی در طول رابطه جنسی بیفتد. از این اتفاق به اشتباه با عناوینی مثل «گم شدن کاندوم در واژن» هم یاد میکنند. در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم چرا گم شدن کاندوم در واژن عملاً امکانپذیر نیست و نباید بابت آن نگران باشید. همچنین به شما خواهیم گفت چرا کاندوم در رحم جا ميماند، چطور میتوانید آن را خارج کنید و چطور باید از بروز دوباره این اتفاق جلوگیری کنید. در نهایت ازآنجاکه ترس از بارداری و ابتلا به بیماریهایی مثل ایدز و عفونت بعد از جا ماندن کاندوم در واژن وجود دارد، به شما میگوییم چطور با انجام اقدامات فوری و سادهای، میتوانید سلامتی خود را حفظ کنید.
فهرست آنچه میخوانید:
جا ماندن کاندوم در رحم
شاید قبل از خواندن این مطلب این پرسش به ذهنتان خطور کرده باشد که «آیا ممکن است کاندوم جا بماند و متوجه نشویم؟»؛ پاسخ این سوال بله است! البته ابتدا این مسئله را مشخص کنیم که کاندوم نمیتواند وارد رحم شود؛ در واقع دهانه رحم کوچکتر از آن است که جسم خارجی مثل کاندوم بتواند واردش شود. اما طول واژن بین ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر است؛ پس ممکن است کاندوم در قسمت بالای واژن گیر بیفتد و شما متوجه آن نشوید یا نتوانید با لمس آن را حس کنید.
بنا به گفته وبسایت Health.com:
کاندوم به دلایل مختلفی مثل نامتناسب بودن سایز کاندوم برای آلت تناسلی یا کمبود روانکننده در واژن جا میماند.اگر آلت تناسلی وقتی داخل واژن قرار دارد سفتی خود را از دست بدهد، ممکن است کاندوم سر بخورد یا تا شود و داخل واژن جا بماند. این اتفاق گاهی بدون اینکه حتی متوجه آن شوید رخ میدهد و کاندوم چند روز همان جا باقی میماند.
علائم جا ماندن کاندوم در واژن
واضحترین علامت جا ماندن کاندوم در واژن این است که وقتی آلت تناسلی از آن خارج میشود، کاندوم روی آن قرار ندارد یا پاره شده و فقط بخشی از آن باقی مانده است. اما این اتفاق همیشه هم به این سادگی قابلتشخیص نیست.
در واقع گاهی ممکن است بعد از تمام شدن رابطه متوجه گم شدن کاندوم شوید، اما همان موقع به گیر کردن آن در واژن فکر نکرده باشید. در این شرایط اگر بعد از گذشت چند روز از گم شدن کاندوم، احساس ناراحتی یا خارش در ناحیه واژن داشتید یا متوجه ترشحات غیرطبیعی شدید، شاید بهتر باشد به جا ماندن کاندوم در واژن و عفونت ناشی از آن، بهعنوان یک دلیل احتمالی فکر کنید.
مدت زمانی که علائم عفونت واژن ناشی از گیر کردن کاندوم در واژن ظاهر میشوند در افراد مختلف، متفاوت است. درحالیکه یک فرد ممکن است همان روز متوجه علائم ناخوشایند و آزاردهنده در واژن خود شود، زمان بروز این علائم در یک فرد دیگر میتواند طولانیتر باشد.
بههرحال آگاهی از این واقعیت که ممکن است کاندوم در واژن جا بماند و متوجه آن نشوید، میتواند به شما کمک کند تا سریعتر اقدامات احتیاطی را انجام دهید و از ابتلا به عفونت و بیماریهای مقاربتی یا باردار شدن پیشگیری کنید.
اگر کاندوم در واژن باقی بماند و بیرون آورده نشود، میتواند باعث عفونت شود. علائم عفونت شامل احساس ناراحتی و خارش در واژن یا ترشح غیرطبیعی است.
علت جاماندن کاندوم در واژن
از جمله دلایلی که باعث خرابی و جا ماندن کاندوم در واژن میشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درست نپوشیدن کاندوم
- خراب شدن بافت کاندوم بهخاطر برخورد ناخن، دندان یا زیورآلات
- کافی نبودن رطوبت (کمبود روانکننده مصنوعی یا رطوبت طبیعی واژن) در طول رابطه
- استفاده از روانکنندههای نامناسب (روانکنندههای بر پایه روغن مثل وازلین، روغنهای خوراکی و کرمهای مرطوبکننده میتوانند بافت کاندوم را تخریب کنند؛ بنابراین فقط از روانکنندههای بر پایه آب استفاده کنید.)
- رابطه جنسی طولانی یا خشن
- شل شدن آلت تناسلی قبل از خارج کردن آن از واژن
- نگهداری کاندوم در محیطهای نامناسب و افت کیفیت آن (جیب شلوار، کیف پول، محیطهای خیلی گرم یا خیلی سرد، محیطهای مرطوب مثل حمام، در معرض نور مستقیم خورشید و …)
- گذشتن تاریخ انقضای کاندوم
- استفاده از کاندوم با سایز خیلی بزرگ یا خیلی کوچک
- خارج نکردن سریع آلت تناسلی بعد از انزال
پوشیدن نادرست کاندوم، استفاده از کاندوم نامناسب یا بیکیفیت، شل شدن آلت تناسلی و خارج نکردن آلت تناسلی بعد از کاهش حالت نعوظ میتواند باعث سر خوردن کاندوم و جا ماندن کاندوم در واژن شود.
عوارض جا ماندن کاندوم در واژن چیست؟
کاندوم تنها وسیلهای است که میتواند همزمان از انتقال بیماریها و بارداری جلوگیری کند؛ بنابراین وقتی کاندوم در واژن باقی میماند، این خاصیت از بین میرود و احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی، عفونت، ایدز و باردار شدن وجود دارد.
سوال مهم این است که تا چه مدت می توانیم برای خارج کردن کاندوم از واژن صبر کنیم؟ در پاسخ باید گفت یک تا دو ساعت زمان مناسبی برای بیرون آوردن کاندوم از واژن است و بعد از گذشت این مدت زمان، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی واژن افزایش مییابد.
برای خارج کردن کاندوم از واژن چهکاری باید کرد؟
برطرف کردن این مشکل بهشرطی ممکن است که استرس را کنار بگذارید و مواردی را که در ادامه توضیح میدهیم، موبهمو اجرا کنید. فراموش نکنید که کاندوم در واژن گم نمیشود و بههرحال با کمی تلاش، میتوانید آن را بیرون بیاورید.
خارج کردن کاندوم از واژن به تنهایی
برای اینکه بتوانید کاندومی را که در واژن گیر کرده است خارج کنید، باید از انگشتهایتان کمک بگیرید. قبل از هر کاری، دستهایتان را خوب بشویید و ناخنهایتان را کوتاه کنید (یا از دستکش تمیز پزشکی استفاده کنید) تا احتمال آسیب دیدن بافتها و انتقال عفونت کاهش پیدا کند.
یک یا دو انگشت خود را وارد واژن کنید (انگشت شست و وسط بهتر از سایر انگشتها عمل میکنند). بهآرامی انگشتان را از دیوارههای عقبی واژن تا جلوی آن حرکت دهید. طی این حرکت میتوانید دهانه رحم را که در انتهای کانال واژن قرار گرفته است احساس کنید (این عضو زیر انگشت شبیه انتهای سفت بینی احساس میشود). وقتی دهانه رحم را پیدا کردید، انگشتها را دور آن حرکت بدهید تا مطمئن شوید کاندوم پشت دیواره واژن نچسبیده است.
در نهایت از انگشتهایتان بهعنوان قلابی برای گرفتن کاندوم استفاده کنید. اگر به دنبال پیدا کردن پوزیشنهای مناسب برای خارج کردن کاندوم از واژن میگردید، میتوانید موارد زیر را امتحان کنید:
- قرار گرفتن در حالت اسکات: سرپا بایستید، زانوها را خم کنید، باسن خود را به عقب بکشید و به کمک عضلات کف لگن روبهپایین زور بزنید.
- استفاده از چهارپایه: اگر انگشتان کوتاهی دارید و نمیتوانید کاندوم را پیدا کنید، بهتر است یک پای خود را روی چهارپایه قرار دهید و درحالیکه روبهپایین زور میزنید کاندوم را خارج کنید.
- حالت درازکش: روی کمر بخوابید و درحالیکه به کمک بالش، پاهایتان را در ارتفاعی بالاتر از زمین قرار دادهاید، کاندوم را پیدا کرده و خارج کنید.
- فرو رفتن در وان آب گرم: استرس میتواند عضلات لگن را منقبض و بیرون آوردن کاندوم را سخت کند. فرو رفتن در آب گرم باعث رها شدن عضلات و آرامش بیشتر میشود و به خروج راحتتر کاندوم کمک میکند.
برای جستجوی کاندوم و خارج کردن آن از واژن، از انگشت شست و وسط خود کمک بگیرید. بهترین پوزیشنها برای بیرون آوردن کاندوم حالت اسکات (چمباتمه)، یک پا روی چهارپایه، درازکش یا در وان آب گرم و همراه با زور زدن به سمت پایین است.
خارج کردن کاندوم از واژن به کمک شریک جنسی
اگر کاندوم در واژن جا مانده است و بهتنهایی نمیتوانید آن را خارج کنید، میتوانید از همسرتان کمک بگیرید. برای این کار، اول در پوزیشن مناسب قرار بگیرید. میتوانید به حالت گهوارهای قرار بگیرید. یعنی به پشت دراز بکشید و پاها را به سمت شکم جمع کنید. حالا از همسرتان بخواهید دستهایش را بشوید و بین پاهایتان قرار بگیرد؛ طوریکه بدنش رو به پایین و به سمت بدن شما متمایل باشد.
حالا مثل حالت قبل، همسرتان باید با کمک گرفتن از انگشتانش، کاندوم را در واژن جستوجو کرده و آن را خارج کند.
متخصص چگونه کاندوم را از واژن خارج می کند؟
اگر خودتان نتوانستید کاندوم را خارج کنید چه باید کرد؟ در این شرایط بهتر است به مراکز درمانی یا اورژانس مراجعه کنید و از پزشک بخواهید در خارج کردن کاندوم به شما کمک کند. پزشک به کمک ابزاری به نام «اسپکولوم» راه واژن را باز کرده و بعد با استفاده از پنس مخصوص کاندوم را خارج میکند. اسپکولوم همان وسیلهای است که پزشکان در معاینه واژن، رحم و سونوگرافی واژینال از آن کمک میگیرند.
برای مشاهده لیست بهترین متخصص زنان و زایمان کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص زنان ارتباط آنلاین با متخصص زناناقدامات احتیاطی بعد از خارج کردن کاندوم
بعد از اینکه کاندوم را خارج کردید، بلافاصله آن را دور نیندازید. بهتر است کاندوم را با دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید سالم است و تکههایی از آن داخل واژن باقی نمانده است. اگر فکر میکنید تکههایی از کاندوم داخل واژن باقی ماندهاند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
بااینکه جا ماندن کاندوم در واژن (اگر بهموقع متوجه شوید و آن را خارج کنید) خطری ندارد، اما این بدان معنا نیست که بعد از این هم مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد. احتمال باردار شدن، ابتلا به ایدز، عفونت و بیماریهای مقاربتی همچنان بعد از خارج کردن کاندوم وجود دارند؛ پس بعد از اینکه کاندوم را از واژن خارج کردید، وقتش رسیده است به اقدامات بعدی فکر کنید تا گرفتار مشکل دیگری نشوید.
مصرف قرص اورژانسی بارداری
اگر هرکدام از شرایط زیر را دارید:
- آماده باردار شدن هستید.
- از بقیه راههای پیشگیری از بارداری (IUD، مصرف منظم قرصهای ضدبارداری و…) استفاده میکنید.
- یائسه هستید.
- به دلیل انجام وازکتومی یا توبکتومی (عملهای بستن لولهها در مردان و زنان) عقیم هستید.
- در طول رابطه باردار بودهاید.
پیشگیری از ایدز با مصرف داروهای PEP
امکان انتقال بیماری ایدز از طریق مایع منی وجود دارد و کاندوم وسیله مناسبی برای پیشگیری است؛ اما حتی در صورت جا ماندن یا پاره شدن کاندوم، میتوان بهسرعت عمل کرد و از انتقال ایدز جلوگیری کرد. به همین دلیل آگاهی از وضعیت سلامت طرف مقابل به شما کمک میکند تا در چنین شرایط استرسزایی، بهتر بتوانید عمل کنید.
خوشبختانه تا ۷۲ ساعت بعد از رابطه جنسی محافظتنشده با فرد مبتلا به ایدز، میتوان با مصرف داروهای مخصوص PEP (داروهای پیشگیری بعد از مواجهه) از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد. طی این ۷۲ ساعت طلایی، با مراجعه به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری در استان خود میتوانید این داروها را دریافت و مصرف کنید.
حتی اگر نمیدانید شریک جنسیتان مبتلا به ایدز است یا نه میتوانید به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایشهای تشخیصی سریع، اقدامات لازم را انجام دهد.
برای جلوگیری از ابتلا به ایدز، زمان طلایی ۷۲ ساعته بعد از رابطه را برای دریافت داروهای پیشگیری از دست ندهید. برای دریافت دارو به مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری شهر خود مراجعه کنید.
خطرات جا ماندن کاندوم در واژن و اقدامات لازم
خطرات پس از جا ماندن کاندوم در واژن | اقدامات لازم |
بارداری ناخواسته | مصرف قرص اورژانسی نهایتاً تا ۷۲ ساعت بعد انجام بی بی چک یک روز پس از عقب افتادن پریود |
ابتلا به ایدز | مراجعه به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری نهایتاً تا ۷۲ ساعت بعد انجام آزمایش حداقل ۳ هفته بعد |
ابتلا به سایر بیماریهای مقاربتی | مشورت با پزشک و دریافت دارو انجام آزمایش به توصیه پزشک |
پیشگیری از بیماریهای مقاربتی با مصرف آنتیبیوتیک زمان جا ماندن کاندوم در واژن
اگر شریک جنسیتان مبتلا به یکی از بیماریهای مقاربتی باشد، میتواند آن را به شما هم منتقل کند. وقتی کاندوم در رحم جا میماند، مایع منی مستقیماً با اندامهای داخلی در تماس بوده و احتمال انتقال بیماری بسیار زیاد است. به همین دلیل درصورتیکه از بیمار بودن طرف مقابل مطمئن هستید، بهتر است بهعنوان اولین قدم بعد از خارج کردن کاندوم از واژن، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا برایتان آنتیبیوتیک تجویز کند.
این آنتیبیوتیکها میتوانند بهصورت پیشگیرانه عمل کرده و از شما در مقابل کلامیدیا، سفلیس، گنوره و … محافظت کنند. اگر شریک جنسیتان به هرپس مبتلا باشد، پزشک داروهایی مثل «آسیکلوویر» (Acyclovir) و «والاسیکلوویر» (Valacyclovir) را تجویز میکند. این داروها از انتقال هرپس جلوگیری نمیکنند، اما به پیشگیری از گسترش آن کمک میکنند.
برای اینکه بهترین نتیجه را از درمانهای پیشگیرانه بگیرید باید بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از رابطه به پزشک مراجعه کرده و داروها را مصرف کنید. همچنین اگر درباره وضعیت سلامتی طرف مقابلتان اطلاعات کافی ندارید، باز هم میتوانید با پزشک مشورت کنید تا در صورت لزوم برایتان دارو تجویز کند.
اگر همسرتان به بیماریهای مقاربتی مبتلا است، میتوانید با مصرف آنتیبیوتیکهایی که پزشک تجویز میکند از ابتلا به بیماری بعد از جا ماندن کاندوم در واژن پیشگیری کنید.
انجام آزمایشهای مهم بعد از جا ماندن کاندوم در واژن
بعد از اینکه اقدامات فوری مثل مصرف قرص ضدبارداری، آنتیبیوتیک و قرصهای PEP را انجام دادید، باید برای انجام آزمایشهای دورهای مهم هم برنامهریزی کنید. اگر بابت باردار شدن نگران هستید، یک روز بعد از عقب افتادن پریودتان میتوانید تست بی بی چک بدهید.
همچنین اگر نگرانی زیادی دارید و میخواهید زودتر بفهمید که باردار شدهاید یا نه میتوانید به پزشک مراجعه کنید تا برایتان آزمایش خون بارداری تجویز کند. این آزمایش کمی از تست خانگی دقیقتر است و زودتر میتواند وضعیت بارداری را مشخص کند.
علاوه بر این اگر بابت ابتلا به بیماریهای مقاربتی و ایدز نگران هستید، مصرف آنتیبیوتیک و داروهای PEP بهتنهایی کافی نیست و باید آزمایش هم بدهید. این عفونتها بعد از گذشت یک بازه زمانی خاص خود را در آزمایشهای پزشکی نشان میدهند. به همین دلیل لازم است بعد از گذشت زمان مناسب بعد از رابطه آزمایش بدهید تا شرایط سلامتیتان بررسی شود.
در جدول زیر میتوانید بهترین زمان برای انجام آزمایشهای مربوط به بیماریهای مقاربتی و ایدز را مشاهده کنید.
بهترین زمان برای انجام آزمایشهای بیماریهای مقاربتی و ایدز
نام بیماری | بهترین زمان انجام آزمایش (بعد از رابطه) |
کلامیدیا | حداقل ۲ هفته |
سوزاک | حداقل ۲ هفته |
سفلیس | حداقل ۲ هفته |
زگیل تناسلی | همزمان با بروز علائم |
هرپس تناسلی | حداقل ۳ هفته |
ایدز | حداقل ۳ هفته |
پیشگیری از جا ماندن کاندوم در واژن
از قدیم گفتهاند «پیشگیری بهتر از درمان است». با اینکه بعد از خواندن این مقاله شما دیگر نگرانی بابت جا ماندن کاندوم در رحم نخواهید داشت و میتوانید بهراحتی شرایط را مدیریت کنید، اما بهتر است با انجام اقدامات بسیار سادهای، از بروز این اتفاق پیشگیری کنید. این اقدامات عبارتاند از:
- استفاده از ژلهای روانکننده بر پایه آب برای جلوگیری از گیر کردن کاندوم
- عدم استفاده از روانکنندههای دارای روغن یا استفاده از محصولات غیراستانداردی مثل روغن خوراکی، کرم مرطوبکننده، وازلین و … که باعث فاسد شدن کاندوم میشوند.
- انتخاب کاندوم مناسب (سایز متناسب با آلت تناسلی و برند معتبر)
- پوشیدن درست کاندوم بهطوری که کل آلت تناسلی را بپوشاند.
- چک کردن تاریخ انقضای کاندوم قبل از استفاده
- عدم استفاده از کاندومهایی که در شرایط نامناسب آبوهوایی نگهداری شدهاند.
- خارج کردن سریع آلت تناسلی از واژن در صورت ازدستدادن حالت نعوظ
- خارج کردن سریع آلت تناسلی بعد از انزال و ازدستدادن حالت نعوظ
- نگهداشتن انتهای کاندوم با دست هنگام خارج کردن آن
- عدم استفاده از روانکننده در قسمت داخلی کاندوم
کلام آخر دکترساینا
اگر شما هم به دلیل جا ماندن کاندوم در واژن دچار اضطراب شدهاید، بعد از مطالعه این مقاله میتوانید ترس خود را کنار بگذارید و بهسادگی آن را از واژن خارج کنید. اگر بهتنهایی یا با کمک همسرتان نتوانستید کاندوم را خارج کنید، میتوانید از پزشک کمک بگیرید. بعد از خارج کردن کاندوم، انجام اقدامات احتیاطی مثل مصرف قرص ضدبارداری، مصرف داروهای PEP و آنتیبیوتیک برای پیشگیری از ایدز و بیماریهای مقاربتی دیگر و انجام آزمایشهای دورهای تشخیصی را فراموش نکنید.
سؤالات متداول
خیر؛ کانال واژن به دهانه رحم متصل شده است که فقط هنگام زایمان یا با عمل جراحی باز میشود. به همین دلیل وقتی شی خارجی وارد واژن میشود، از قسمت دهانه رحم بالاتر نمیرود. از طرف دیگر، کانال واژن چیزی بین ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر طول دارد و دسترسی به کاندوم و بیرون آوردن آن از واژن سخت نیست.
خیر؛ استفاده از وسایل نوکتیز مثل موچین، فرمژه، قیچی و … میتواند به واژن و پوست حساس اطراف آن آسیب بزند. همچنین استفاده از این وسایل از نظر بهداشتی هم مشکل دارد و میتواند باعث بروز عفونتهای باکتریایی، قارچی و عفونت مجاری ادراری شود.
اگر دسترسی به داخل واژن و حرکت انگشت در آن سخت بود، میتوانید از یک قطره روانکننده روی انگشت استفاده کنید.
مشکل |
جا ماندن کاندوم در واژن |
تخصص مربوطه |
متخصص زنان و زایمان |
علائم |
|
عوارض |
|
علت |
|
اقدامات فوری |
|
روشهای پیشگیری |
|
برای صحبت با پزشک نیاز به مراجعه حضوری نیست! در سامانهی دکتر ساینا میتوانید در هر زمان و هر کجا از بیش از ۲۵۰۰ پزشک و روانشناس متخصص مشاوره فوری متنی، صوتی یا ویدیویی دریافت کنید.
الهی هرچی خدا میخواهید خدا بهتون صدبرابرشو بده خداخیرتون بده
خدا امواتتون رو بیامرزه