انواع قرص و داروی پروستات که پزشکان تجویز میکنند
انواع قرص و داروی پروستات که پزشکان تجویز میکنند
امروزه با پیشرفت در دنیای پزشکی درمانهای بسیار موثری برای بیماریهای پروستات وجود دارد که یکی از آنها استفاده از دارو و قرص پروستات است.
در این مطلب از مجله دکتر ساینا بهطور کامل به بررسی انواع قرص و داروی پروستات میپردازیم. البته این داروها از سوی پزشک تجویز میشوند و نباید خودسرانه هیچکدام از این قرصها را مصرف کنید.
فهرست آنچه میخوانید:
بررسی مشکلات شایع در مردان
پروستات غدهای در بدن آقایان است که اندازه طبیعی و سالم آن به اندازه گردو میباشد. این غده بهعنوان بخشی از سیستم تولید مثل در آقایان شناخته میشود که در زیر مثانه و در مسیر مجاری ادراری قرار دارد.
از شایعترین مشکلات این غده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هایپرپلازی خوشخیم (BPH) یا بزرگ شدن پروستات
- التهاب پروستات یا پروستاتیت باکتریایی حاد و مزمن
- پروستاتیت مزمن غیر باکتریایی
- سرطان پرستات
بهطور معمول مشکلات غدهی پروستات با افزایش سن خود را نشان میدهد هرچند گاهی عفونت و برخی از بیماریها در بروز آن نقش دارند. بروز مشکل در این غده در بیشتر اوقات با علائمی مانند سوزش ادرار، درد در هنگام دفع ادرار و عدم خالی شدن کامل مثانه همراه است. مردان باید با مشاهده هر یک از این علائم، برای تشخیص علت و درمان به متخصص اورلوژی مراجعه کنند.
برای مشاهده لیست بهترین متخصص اورولوژی کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص اورولوژی ارتباط آنلاین با متخصص اورولوژیانواع داروی پروستات خوشخیم یا هایپرپلازی خوشخیم
بزرگ شدن یا هایپرپلازی خوشخیم پروستات با افزایش سن در مردان رخ میدهد که با علائم آزاردهندهای همراه است. هایپرپلازی خوشخیم در صورتیکه درمان نشود میتواند باعث بروز عوارضی از جمله انسداد جریان ادرار، مشکلات مثانه، مجاری ادرار و کلیه شود.
درمان دارویی بزرگ شدن پروستات از خفیف تا شدید میتواند متفاوت باشد، اما بهطور عمده داروهای زیر برای بیمار تجویز میشود:
- مسدودکنندههای آلفا: مانند ترازوسین و پرازوسین و تامسولوسین
- مهارکنندههای ۵ آلفا ردوکتاز: مانند فیناستراید
- تادالافیل (سیالیس)
برای آگاهی درخصوص «علت بزرگ شدن پروستات | علائم پروستات بزرگ شده» کلیک کنید.
قرص تادالافیل: داروی بزرگی خوشخیم پروستات
قرص تادالافیل برای درمان هایپرپلازی خوشخیم پروستات از سوی پزشک تجویز میشود. البته این داروی پروستات در درمان اختلالات جنسی از جمله مشکلات نعوظ و مدت زمان مناسب آن و درمان افزایش فشار خون ریوی نیز کاربرد دارد. متاسفانه بهدلیل داشتن درمانی در عملکرد جنسی قرص تادالافیل از سوی بسیاری از مردان خودسرانه مصرف میشود که عوارض خطرناکی را دربر خواهد داشت.
عوارض جانبی قرص تادالافیل
این قرص ممکن باعث بروز سردرد، خستگی، خوابآلودگی، خشکی دهان، سرگیجه، درد قفسه سینه، افت فشار خون، خارش و اسهال شود. بهخاطر داشته باشید که هر دارو میتواند عوارض جانبی داشته باشد و پزشک برای درمان وضعیت شما آن را مناسب دیده است، اما اگر عوارض جانبی قرص شدیدتر شد (مانند ضربان قلب شدید، تاری دید، گرگرفتگی و احتقان بینی) سریعا باید به پزشک مراجعه کنید.
موارد منع مصرف قرص تادالافیل
- در افراد زیر ۱۸ سال هرگز نباید مصرف شود.
- در صورت ابتلا به بیماریهای کبدی و کلیوی باید این قرص با احتیاط مصرف شود.
- افراد مبتلا به افت فشار خون، سابقهی سکته مغزی، فشار خون کنترل نشده و آریتمی قلب نباید این دارو را مصرف کنند.
- مصرف نوشیدنیهای الکلی همزمان با تادالافیل ممنوع است.
انواع داروی پروستات ملتهب یا پروستاتیت باکتریایی حاد و مزمن
التهاب پروستات بهدلیل ورود باکتری از طریق مجرای ادرار به داخل این غده رخ میدهد که علائم بروز آن شبیه به سرماخوردگی خواهد بود. در این حالت فرد دچار التهاب پروستات یا پروستاتیت حاد شده است، اما وقتی که باکتری در بافت پروستات نفود کند و با آنتیبیوتیک برطرف نشود و فرد در معرض عفونت مجدد قرار گیرد دچار التهاب پروستات مزمن شده است.
آنتی بیوتیک: رایجترین داروی پروستات ملتهب
یکی از رایجترین داروهای پروستات که برای التهاب این غده تجویز میشود آنتیبیوتیکهای سفیکسیم، کوتریموکسازول، سیپروفلوکساسین است. قرصهای آنتیبیوتیک باید به دستور پزشک تجویز و سر وقت مصرف شوند. ممکن است بعد از مصرف نیمی از دارو متوجه شوید که علائم بیماری شما برطرف شده است و دارو را قطع کنید، اما این احتمال وجود دارد که هنوز مقداری باکتری مانده باشد و مجددا بیماری عود کند. پس حتما داروی پروستات را انتها مصرف کنید.
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
قرص ايبوپروفن، ژلوفن، دیکلوفناک و … از جمله داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی هستند. بهخاطر داشته باشید که قرصهای ضدالتهاب غیراستروئیدی بسیار گسترده هستند و هر کدام از داروهای این دسته برای تسکین درد هر بیماری جداگانه تجویز میشود. این قرصها با اینکه عوارض جانبی کمی دارند، اما مصرف خودسرانه و زیاد از حد آن میتواند باعث اختلال و مشکلات کبدی شود.
داروهای بلوککننده آلفا
استفاده از داروهای بلوککننده آلفا با شل کردن عضلات مثانه میتواند علائم سوزش و درد در ادرار را به شدت کاهش دهند.
برای آشنایی با تمامی «روش های درمان پروستاتیت مزمن» کلیک کنید.
قرص پروستات تامسولوسین: مناسب برای درمان التهاب پروستات باکتریایی
تامسولوسین جزو شایعترین نوع قرص پروستات است که بیشترین کاربرد را در درمان التهاب باکتریایی این غده دارد، اما برای درمان بزرگی پروستات نیز تجویز میشود. این داروی پروستات علائمی از جمله مشکل در شروع دفع ادرار، جریان ضعیف ادرار و تکرر ادرار را برطرف میسازد.
عوارض جانبی قرص تامسولوسین
این قرص ممکن باعث بروز سرگیجه، سبکی سر، خوابآلودگی، آبریزش یا گرفتگی بینی و مشکلات انزال شود.
قرصهای پیشگیری کننده
در بازار دارویی کشور برخی از قرصهای پروستات موجود هستند که ترکیبات گیاهی و شیمیایی دارند و میتوانند از بروز مشکلات این غده بکاهند. بهخاطر داشته باشید که در مورد مصرف هر کدام از این قرصها حتما با پزشک مصرف کنید، این قرصها عبارتند از:
- قرص ولمن پروستات ویتابیوتیکس: با ترکیب لیکوپن، ویتامین D3، زینک، کمپلکس ویژه پروستات، آمینو اسیدها، آلفا لیپوئیک اسید و عصاره درخت نخل ارهای
- کپسول نرم پروستا باریج: با ترکیب روغن بذر کدو، ویتامین E، لینولئیک اسید، فیتواسترولها، توکوفرولها
- قرص گیاهی پروستاتان: با ترکیب گزنه، تخم کدو گل بابونه، میوه خارخاسک و میوه انیسون
- قرص لیکوپن: حاوی آنتیاکسیدان
- قرص اولترا لیکوپن: حاوی عصاره گوجهفرنگی
- کپسول پام پروست: حاوی روغن دانه کدو برای کاهش علائم
- کپسول پروستاویتال: دارای ترکیبی از ویتامینها، املاح و اسد آمینه
- قرص روکشدار اورتیدین: حاوی عصاره خشک ریشه گزنه
اهمیت مراجعه به پزشک
اطلاعات فوق تنها اطلاعات عمومی هستند و بهعنوان توصیهی پزشکی برای درمانهای فردی منتشر نشدهاند. همچنین یادتان باشد که خوددرمانی ممنوع است و بههیچ وجه نباید قرص یا داروی پروستات را بدون تجویز و نظر پزشک مصرف کنید. شاید راه بهتری برای بهبود مشکل شما وجود دارد که از آن خبر ندارید و تنهاکسی که میتواند به شما کمک کند پزشک است.
برای دریافت مشاوره تخصصی کافیست برروی لینک زیر کلیک کنید. کادر متخصصان اورولوژی دکتر ساینا راهنمای مسیر درمانی شما در جاده سلامتی هستند.
دهها مطلب مفید دیگر دربارهی علائم و درمان بیماریهای مردان در مجله سلامت دکتر ساینا قرار گرفتهاست، حتماً این مقالات را مطالعه کنید.
سلام وقت بخیر ، بدلیل سوزش و تکرر ادرار و بی میلی جنسی با نظر اورولوژیست آزمایش ادرار و خون دادم و تشخیص التهاب پروستات بود.با تجویز پزشک لووفلوکساسین۵۰۰_ پروستا_ پروتال ۴/. _ مدکسیب۱۰۰ و فیناستراید۵ مصرف میکنم.ولی با شروع مصرف دچار گرفتگی بینی, سرگیجه، شدم. ابتدا مشکل سوزش و تکرر ادرار حل شد ولی به تدریج فشار ادرار کم و ادرار داخل مثانه میماند.
لطفاً راهنمایی بفرمایید این داروها برای رفع مشکل من درست تجویز شده وهمین داروها رو ادامه بدهم؟
سلام
عوارض ذکر شده در روند درمان قابل انتظار است، روند درمانی خود را زیر نظر پزشک خود ادامه دهید
باسلام خـدمـت دکـتـرعـزیـز، من ۴۵سالمه مـدتی هست کـه دچارافـت فـشــارادارشدم وفـکـرمـیـکـنم مثانـه ام خـوب خالـی نـمـیـشـه، وبایـدزیـرآلـت تناسلی ام راازعقب به جلوماساژبـدم تاادارم خالی بشه، وگاهی هم یه دردخفیف دربیضه سمـت راسـتـم احساس میـکـنم، حالاازشـمـاممنـون میـشــم مـنـوراهـنـمـایی کـنـیـــد، باتـشـکـــر،،،،،،،،
سلام. مشکلات مختلفی میتونه منجر به این مشکل بشه. از جمله مشکلات پروستات یا عفونتهای ادراری. توصیه میکنیم با یک متخصص ارولوژی مشورت کنید تا دقیقتر بررسیتون کنن و تجویزهای لازم رو انجام بدن.
سلام خسته نباشید یه دارویی واسه ورم پروستات بهم معرفی کنین آقای دکتر ممنونم
سلام. دکترساینا یک سامانه مشاوره آنلاین پزشکی و روانشناسیه. برای دریافت دارو توصیه میکنیم از یکی از پزشکان متخصص ارولوژی دکترساینا مشاوره بگیرید.
سلام
43سن دارم مشکل جربانضعیف ادرار، تکرار چند قطر ادار بعد اتمام ادار. و همچنین مشکل شروع ادرار دارم .
سلام وقت بخیر مدت چند روز است که موقع انزال احساس شوزس میکنم و مقداری خون همراه انزال هست ودر ضمن زیر شکمم هم بعضی وقتها درد میکند
سلام. میتونه ناشی از عفونت یا بیماری مقاربتی باشه. با متخصص ارولوژی مشورت کنید تا بررسی کنن و تشخیص قطعی بدن.
باسلام متدیست ادرار م کامل تخلیه نمیشود علت ودارای این بیماری چیست
سلام. دلایل مختلفی میتونه داشته باشه، از عفونت تا سنگ و مشکلات پروستات و سایر بیماریهای دستگاه ادراری. برای تشخیص علت لازمه ویزیت بشید و یک سری تستها رو انجام بدید. حتماً با متخصص ارولوژی مشورت کنید.
سغ
دلیل دو شاخه شدن ادرار چیست
کاربر عزیز سلام و وقت بخیر
دقت کنید که دوشاخه شدن ادرار طبیعی نیست و اغلب علامتی از یک مشکل زمینهای در مثانه، مجاری ادراری یا پروستات هست. برای همین لازمه برای بررسی بیشتر با متخصص اورولوژی (جراح کلیه و مجاری ادراری) در ارتباط باشید. میتونید از پزشکهای دکتر ساینا کمک بگیرید.
سلام مدت یه ماهه که بین بیضه و مقعد سمت راست احساس درد و گرفتگی دارم، چکار کنم؟
سلام. حتما به متخصص ارولوژی مراجعه کنید. نیازه که معاینه و بررسی بشه.
سلام دکتر من ۳۶ سالمه ۴ ساله که فهمیدم پرستاد دارم چندین بار به مزشک مراجعه کردم اما درحال حاظر چند روزه تکرر ادرار دارم بد جوز سوزش دارم وعفونت زمان فشار به خودم میارم عفونت بجای ادرار میاد بیرون چیکار بکنم که عفونت خشک بشه ممنون بابت پیگیری هاتون
سلام. حتما زیر نظر متخصص ارولوژی درمان رو شروع کنید.
راستی، دکترساینا یک سامانه مشاوره آنلاین پزشکی با بیش از ۲۵۰۰ پزشک از تخصصهای مختلفه.
سلام خسته نباشید
من۳۹ساله هستم وچندروزه که وقتی میشینم البته زیادکه روی باسنم میشینم احساس سوزش نزدیک مقعدم میکنم ،هنگام ادارا کردن سوزش آنچنانی ندارم وموقع انزال هم دردی ندارم ولی احساس میکنم تکررادرار دارم درضمن برای چاقی قرص سیپروهپتادین روزی دوباراستفاده میکنم.هرچندماه یباردل درد شدیدی میگیرم دقیقا زیرشکمم که با هیچ قرص ودارویی خوب نمیشه،بعضی وقتهایک روزه وگاهی ۳روزی طول میکشه.
ماه پیش آزمایش ادرار وخون دادم گفتن کبدم یخورده درصدش پایینتره وبقیه چیزها اوکی بود
نمیدونم چه مرگمه سپاسگزارمیشم کمک کنید
سلام. با توجه به علائمی که گفتید ممکنه عفونت ادراری یا التهاب پروستات داشته باشید. دارویی که مصرف میکنید هم میتونه منجر به احتباس ادرار بشه که خودش از عوامل ایجاد عفونت ادراریه. توصیه میکنیم با یک متخصص ارولوژی مشورت کنید تا علت دقیق مشکلتون مشخص بشه. احتمالا نیازه که آزمایشهای بیشتری مثل معاینه پروستات یا تصویربرداری انجام بدید.
سلام، خسته نباشید . بنده ۴۵ سالمه و مجرد هستم و در طول چند هفته گذشته چند بار خودارضایی داشتم و الان دو روزه بیضه راستم درد میکنه و کمیدهم درد میزنه به قسمت پایین پشت کمرم . قبلاً هم التهاب پروستات گرفتم و رفع شده بود . آیا ممکنه بازم التهاب پروستات باشه ؟ چه دارویی استفاده کنم ؟ ممنونم
سلام. دوست گرامی، مشکل شما نیاز به بررسی دقیق پزشکی داره. میتونید سوالتون رو از یکی از پزشکان متخصص ارولوژی دکترساینا بپرسید. امیدواریم هرچه زودتر سلامت کاملتون رو به دست بیارید.
سلام
34 ساله هستم مدت سه سال است دچارالتهاب پروستاتم به دکتورمراجعه کردم دارودادولی بعدازاتمام داروتکلف دوباره برم پیدامیشه
علایمش
درد مثانه والت تناسلی . دردکلیه . دردپاها . دردکمرو دردلگن دارم
دوست گرامی، دوباره از پزشک کمک بگیرید. ممکنه لازم باشه برای مدت طولانیتری دارو مصرف کنید.
سلام بنده ۴۳ سال سن دارم مدت یه سالی هست مشکل کم فشاری ادرار دارم بعضی موقها سوزش ادرار هم دارم ممنون از دکتر اگه راهنمایم کنی
سلام
در موارد این چنینی احتمال بزرگ شدن پروستات و عفونت ادراری در افراد وجود دارد که علائم مشابه ایجاد می کند، جهت بررسی بیشتر انجام آزمایش ادرار و سونوگرافی و مراجعه به اورولوژیست توصیه می شود