×

انار

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

فواید

 برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .

۱)انار شیرین ادرار آور است .

۲)ملین مزاج است .

۳) آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .

۴)ترشح صفرا را زیاد می کند.

۵)آب انار اسهال را برطرف می کند.

۶)اگر انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید .

۷) خون ساز است .

۸)خون را تصفیه می کند .

۹)برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است .

۱۰)آب انار خنک کننده است . ۱۱)رنگ صورت را شاداب می کند .

۱۲)صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می کند .

۱۳)برای وزن اضافه کردن انار بخورید .

۱۴)آب انار مقوی قلب و معده است .

 

 

مضرات

کسانیکه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند . زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ می کند . اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند . جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار می رود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند . 

طرز استفاده

استفاده دارویی از این میوه به گذشته‌های دور برمی‌گردد به طوری که در همه اقوام،
انارنماد حیات، طول عمر، سلامت و جاودانگی بوده است…

در طب آیورودا، از
اناربه عنوان خون‌ساز، ضدآفت، ضدزخم، ضداسهال و ضدانگل استفاده می‌شده و در طب سنتیاین میوه را یک ضدسرفه، ملین، صفراآور، خون‌ساز و تقویت‌کننده کبدو کلیه می‌شناسند. انارمیوه‌ای مغذی است و این خواص به وجود ترکیبات پلی‌فنلی با خواص آنتی‌اکسیدانی مربوط می‌شود. جالب است بدانید که نه تنها انارو آب آن، بلکه عصاره‌های تهیه شده از پوست آن نیز سرشار از این ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی است. پوستر این هفته، شما را با ۷ خاصیت از خواص درمانی این میوه آشنا می‌کند.

انارضدکلسترول است: نوشیدن آب اناربه کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب کمک می‌کند و این به دلیل آنتی‌اکسیدان‌‌های فراوانی است که در اناروجود دارد. عادت به خوردن آب این میوه از تشکیل پلاک‌‌هایی که باعث گرفتگی عروق می‌شوند، جلوگیری می‌کند و حتی باعث شکستن پلاک‌‌های تشکیل شده می‌شود.

انارضدفشارخون است: بررسی‌‌ها نشان داده‌اند آنتی‌اکسیدان‌‌های فراوانی که در انارو آب این میوه وجود دارد، باعث می‌شود تا سطح فشارخون به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کاهش پیدا کند. به این ترتیب، مصرف روزانه ۴۵ گرم انارهیچ عارضه جانبی‌ای ندارد و می‌تواند فشارخون سیستولی را تا ۵ درصد کاهش دهد.

انارضدسرطان پروستات است: مطالعه روی موش‌ها نشان داده انارباعث توقف سرطان پروستات می‌شود. به علاوه، در بررسی‌ای که در سال ۲۰۰۸ انجام شده است، دیده شده آب انارنه‌تنها اندازه تومورهای سرطانی را کوچک می‌کند، بلکه مانع رشد سلول‌‌های جدید خونی می‌شود که به رشد سلول‌‌های سرطانی کمک می‌کنند. البته این خاصیت در مورد سرطان پستان و ریه نیز به اثبات رسیده است.

انارضدآلزایمراست: بررسی‌‌ها روی موش نشان داده‌اند که مصرف آب انار، سرعت پیشرفت آلزایمررا کند می‌کند بنابراین کسانی که مستعد این بیماری هستند، بهتر است آب اناررا در برنامه غذایی روزانه‌شان بگنجانند.

انارضدپیری است:‌ آنتی‌اکسیدان‌‌های فراوانی که در اناروجود دارد (ترکیب‌های فنولیک و ویتامینC) باعث خنثی‌شدن رادیکال‌‌های آزاد در پوست می‌شوند و به این ترتیب روند پیری را به تاخیر می‌اندازند، بنابراین عادت به خوردن این میوه باعث حفظ شادابی پوست نیز خواهد شد.

انارضداسهال است: اناراز میوه‌‌هایی است که خوردن آن به کسانی که از اسهال رنج می‌برند، توصیه می‌شود البته زیاده‌روی در مصرف این میوه می‌تواند باعث یبوست شود.

انارضدچاقی است: انارسرشار از ترکیب‌هایی به نام فیتونوترینت‌‌ها و ویتامین C است اما کالری بسیار کمی دارد؛‌ با خوردن نصف لیوان انار، ۸۰ کیلوکالری انرژی دریافت می‌شود بدون اینکه چربی وارد بدن شود بنابراین اگر اضافه وزن دارید، می‌توانید سهمی از میوه روزانه‌تان را به اناراختصاص دهید.

احادیث انار

پیامبر خدا (ص):” هر کس اناری را کامل بخورد ،خداوند قلب او را چهل شب نورانی می دارد .
پیامبر خدا (ص):” اناربخورید زیرا هیچ دانه ای از آن در معده جای نمی گیرد ،مگر این که چهل روز قلب را نورانی می سازد وشیطان را برون می راند .
امام علی (ع):”درهر دانه انارچون درمعده جای می گیرد ،حیاتی برای قلب و فروغی برای نفس است و شیطانی را که وسواس نام دارد چهل شب بیمار می کند .
امام صادق (ع):” چهار چیز ،طبع را اعتدال می بخشد انارسورانی ،خرمای نارس پخته شده ،بنفشه و کاسنی .
امام صادق (ع):”هرکس در هنگام خفتن یک اناربخورد ،تا صبح جانش در امان است .
امام صادق (ع) :”برشما باد انار؛چرا که هیچ گرسنه ای آن را نمی خورد ،مگر این که وی را بسنده است و هیچ سیری آن را نمی خورد ،مگر این که غذا را بروی گوارا می سازد .
امام صادق (ع):” هرکس اناربخورد انارشیطان وسوسه را از او دور می سازد . چ
امام صادق (ع):” هر کس یک دانه از اناربخورد ،آن یک دانه شیطان وسوسه را تا چهل روز زمینگیر می کند .
امام کاظم (ع):” هرکس روز جمعه یک اناربخورد آن انار،دل اورا تا چهل پگاه نورانی می دارد اگر دو اناربخورد تا هشتاد روز و اگر سه اناربخورد تا صد و بیست روز و نیز وسوسه شیطان ازاو دور می شود و هرکس وسوسه شیطان از اودور شود ،خداوند را نافرمانی نمی کند و هر کس خداوند را نافرمانی نکند خدای اورا به بهشت در می آورد .
امام کاظم (ع):” از جمله چیزهایی که آدم به فرزندش سفارش کرد ،این بود که به وی فرمود :”برتوباد انار،اگر گرسنه شدی و آن را بخوردی بسنده ات کند و اگر در حالی که سیر بودی آن را خوردی غذا رابرتو گوارا سازد . ”
خواص انارشیرین

امام صادق (ع):” برشما باد انارشیرین آن را بخورید چرا که هیچ دانه ای از آن به معده مؤمنی در نمی آید مگر این که بیماری ای از آن ریشه کن می کند و شیطان وسوسه را از او دور می سازد .
امام عسکری (ع):” اناربخور چراکه خون را فرو می نشاند و آنرا در درون تصفیه می کند

.
خواص انارترش وشیرین (ملس)
امام صادق از انارشیرین یاد کرد و فرمود :”ترش و شیرین در شکم سازگارتر است “.
امام رضا (ع):”انارشیرین و ترش بمک ؛چرا که انسان را نیرو می دهد و خون را زنده می سازد .
خواص خوردن اناربا پیه آن
پیامبر خدا (ص):”اناررا با پیه آن بخورید ؛چرا که شست و شو دهنده معده است . ”
امام علی (ع):”اناررا با پیه بخور چرا که معده را پاک می کند و هیچ دانه ای د رمعده انسان مسلمان جای نمی گیرد مگر این که آن را روشن می سازد و تا چهل پگاه شیطان و وسوسه را از آن دور می سازد .
امام علی (ع):”انارراباپیه اش بخور چرا که زرد شدگی دندان و بدبویی دهان را از بین می برد و انسان را پاک می کند . ”
امام صادق (ع):” اناررا با پیه اش بخور چرا که معده را پاک می کند و ذهن را افزون می سازد . ”

ترکیبات

قسمت های مختلف درخت انار مخصوصا پوست ریشه و ساقه انار دارای مقدری در حدود ۲۰ درصد تانن و اسید پونی کوتانیک Punicotaniv acid می باشد . پوست درخت انار دارای الکالوئیدی بنام پله تیه رتین Pelletierin است .

در صد گرم دانه انار واد زیر موجود است .

انرژی ۳۸ کالری

آب ۸۲ گرم

پروتئین ۰/۴ گرم

چربی ۰/۳ گرم

مواد نشاسته ای ۱۰ گرم

کلسیم ۴ گرم

سدیم ۳ میلی گرم

پتاسیم ۲۶۰ میلی گرم

آهن ۰/۵ میلی گرم

ویتامین ب ۱ ۰/۲ میلی گرم

ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی گرم

ویتامین ب ۳ ۰/۰۲ میلی گرم

ویتامین ث ۴ میلی گرم

تاریخچه

انار یکی از میوه هایی است که از قدیم وجود داشته است حتی در کتب مقدس چندین بار نام آن ذکر شده است . هومر شاعر معروف یونان در کتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف ایت که حضرت سلیمان باغ بزری پر از درخت های انار داشته که به ان عشق می ورزیده است . کلمه انگلیسی Pomegranate از زبان یونانی مشتق شده که به معنی ( سیب با هسته های زیاد ) می باشد .

طبیعت

 میوه انار از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد ، تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض می باشد . پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است . کلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد که بسیار قابض است .

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید