عوارض لیزر پوست چیست؟
لیزر کردن پوست اگرچه فواید بسیاری دارد و محبوبیت گسترده ای میان مردم پیدا کرده است، اما پیش از تصمیم گیری برای درمان باید علاوه بر مزایا، معایب و عوارض احتمالی که می تواند برای پوست داشته باشد را نیز در نظر داشته باشیم. در ادامه با عوارض احتمالی لیزر پوست بیشتر آشنا خواهیم شد.
فهرست آنچه میخوانید: [نمایش]
لیزر چگونه کار میکند؟
لیزر، با تاباندن پرتو نور با انرژی بالا به سلول های آسیب دیده و نامطلوب پوست آن ها را از بین می برد و پوست را به رشد سلول های جدید تحریک می کند. بنابراین با لیزر کردن پوست، رنگ پوست روشنتر و شفافتر شده و پوست جوان تر می شود. از لیزر در درمان مشکلات پوستی متعددی مانند چین و چروک، لکه های قهوه ای، جای جوش و آکنه، خطوط کشیدگی، ملاسما و لکه های پیری پوست استفاده می شود. به این کار بازسازی یا لایه برداری پوست با لیزر می گویند.
عوارض لیزر پوست
لیزر کردن پوست همانند درمان های پوستی دیگر می تواند معایبی نیز به دنبال داشته باشد. از جمله آن ها می توان به ورم، خارش و یا التهاب پوست اشاره کرد.
تورم پوست
پس از این که لیزر درمانی به پایان رسید ممکن است پوستتان متورم و قرمز شده و احساس خارش داشته باشید. اگر این علائم را داشتید، نگران نباشید، این علائم ظرف چند روز برطرف می شوند. برای درمان های تهاجمی تر، ممکن است سرخی پوست شدیدتر بوده و تا چند هفته طول بکشد.
احساس سوزش
بسته به این نوع درمان لیزری که انجام داده اید، ممکن است در ناحیه ای که لیزر انجام داده اید، احساس سوزش داشته باشید. در این صورت نیز نگران نشوید، چرا که پس از چند روز احساس سوزش فروکش خواهد کرد. می توانید با کمپرس سرد، سوزش آن را کاهش دهید.
عفونت پوستی
عفونت پوستی یکی از عوارض لیزر موهای زائد است که شایع نیست اما ممکن است اتفاق بیافتد. بیشتر دکترها پس از لیزر پوست، چرک خشک کن (آنتی بیوتیک) تجویز می کنند تا از عفونت جلوگیری شود.
خشکی پوست
بسته به جنس پوستتان ممکن است پس از لیزر، به خشکی پوست مبتلا شوید. پس از خشک شدن پوست ممکن است اثر زخم، جوش و … بر پوستتان باقی بماند.
تغییر رنگدانه های پوست
یکی از بهترین راه های روشن کردن پوست، لیزر درمانی است؛ اما تاثیر آن برای همه یکسان نیست. به همین علت بسیار مهم است که قبل از درمان با متخصص پوست مشورت کنید. اگر لیزر برای پوست شما مناسب نباشد، ممکن است باعث افزایش رنگدانه های پوست (تیره شدن پوست) یا کمرنگ شدن پوست (کاهش رنگدانه های پوست) شود.
لچرخیدن پلک (ectropion) از عوارض لیزر پوست صورت
برخی از درمان های تهاجمی لیزر که نزدیک پلک پایین انجام می شوند، ممکن است باعث چرخیدن پلک به سمت خارج چشم شوند در نتیجه سطح داخلی پلک نمایان می شود. اگر چه این اتفاق نادر است اما باید از آن آگاهی داشته باشید. در صورتی که این مشکل برای شما ایجاد شود، باید عمل جراحی انجام دهید.
تاول زدن پوست
این موزد نیز جز عوارض نادر لیزر محسوب می شوند. اما در صورتی که ایجاد شوند ممکن است شدید باشند. این عارضه در لیزر های غیر ابلیتیو (غیر لایه بردار) بیشتر دیده می شود.
احساس کشیدگی در پوست
پس از درمان ممکن است کشیدگی پوست را در ناحیه تحت درمان تجربه کنید. اگر چنین احساسی داشتید، نگران نباشید. کشیدگی پوست امری طبیعی است و به مرور زمان این حالت برطرف می شود.
حساسیت پوست نسبت به آفتاب
همانطور که توضیح دادیم، لیزر برای تخریب سلول های مرده و آسیب دیده و تحریک رشد سلول های سالم و جدید پرتو با حرارت بالا می تاباند؛ به همین دلیل پوست نسبت به نور حساس می شود. پس از درمان، توصیه می کنم تا جایی که می توانید کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید و مرتبا از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
جوش زدن پوست
جوش زدن پوست یکی دیگر از عوارض شایع لیزر کردن پوست است. معمولا علت آن استفاده شدید از کرم و لوسیون ها پس از لیزر درمانی است. به طور کلی افرادی که پوست حساس و مستعد آکنه دارند نباید این درمان را انجام بدهند.
احتمال بازگشت مشکلات پوستی
اگر چه لیزر در روشن کردن و صاف کردن پوست بسیار موثر است اما تضمینی بر موفق بودن همیشگی آن نیست. گاهی ممکن است مشکل پوستی برگردد و لازم باشد مجددا لیزر درمانی انجام بدهید.
آیا لیزر درمانی پوست خطرناک است؟
عواملی مثل آلرژی به دارو و مشکلات پزشکی مانند عمل جراحی در گذشته و مصرف برخی داروها، ممکن است بر نتیجه درمان تاثیر بگذارد یا احتمال بروز عوارض درمان را بیشتر کند. بنابراین پیش از درمان حتما با متخصص صحبت کنید و هر مشکل پزشکی که دارید یا دارویی که مصرف میکنید را با پزشک خود مطرح کنید.
کلام آخر دکتر ساینا
در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که صاف یا روشن کردن پوست با لیزر در صورتیکه توسط پزشک متخصص انجام شود، به طور کلی عملی بی خطر و مطمئن است. با این حال برخی عوارض مانند آن چه در بالا به آنها اشاره شد گاهی ممکن است رخ دهند اگر چه احتمال وقوع آن ها کم است. بهترین توصیه این است که قبل از هرگونه اقدامی درخصوص عوارض لیزر پوست با پزشک خون مشورت کنید.
همین حالا میتوانید از بهترین متخصص پوست راجع به لیزر پوست مشاوره دریافت کنید و سوالات خود را بپرسید. در حین مشاوره آنلاین شما می توانید مدارک، عکس های خود را برای پزشک ارسال کنید.
برای مشاهده لیست بهترین متخصص پوست و مو کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص پوست و مو ارتباط آنلاین با متخصص پوست و موبرای مشاوره بهتر می توانید از لیست سوال های زیر استفاده کنید:
- دارو مصرف میکنم، آیا میتونم لیزر کنم؟
- مشکل پزشکی دارم و نمیتونم لیزر کنم برای بهبود وضعیت پوستم چکار میتونم بکنم؟
- جوش زیاد میزنم، لیزر برام مفیده؟
- از لیزر درمانی پوستم راضی نیستم، چکار کنم؟
- و دیگر سوال و دغدغه هایی که راجع به لیزر و سلامت پوست خود دارید.