×

۱۹ دلیل خونریزی در بارداری| علت، روش‌های درمان و عوارض آن

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

اکثر خانم‌ها با مشاهده علائم خونریزی در بارداری دچار اضطراب می‌شوند. از طرف دیگر برخی افراد هم با دیدن علائم خود ممکن است به اشتباه تصور کنند این خونریزی ناشی از پریود است و اصلاً باردار نیستند؛ در نتیجه به آن اهمیت زیادی نمی‌دهند و زمانی به خود می‌آیند که دچار مشکل جدی شده‌اند. تجربه خونریزی و لکه بینی در بارداری گاهی کاملاً عادی و گاهی هم نگران‌کننده است و نیاز به کمک اورژانسی دارد. در این مقاله می‌خواهیم درباره انواع خونریزی در بارداری و دلایل احتمالی، علائم طبیعی یا خطرناک بودن و راه‌های تشخیص و درمان آن صحبت کنیم.

به گفته NHS، خونریزی در بارداری نسبتاً شایع است و همیشه نشانه وجود مشکل نیست؛ اما گاهی می‌تواند علامت خطرناکی باشد. پزشک برای تشخیص علت خونریزی، ممکن است معاینات یا آزمایش‌های مختلفی را ضروری ببیند؛ مثل انجام معاینه لگن، سونوگرافی یا حتی آزمایش خون. ممکن است تحت شرایطی پزشک برای قطع خونریزی در اوایل بارداری داروی پروژسترون را تجویز کند. این دارو فقط زمانی تجویز می‌شود که بارداری از طریق سونوگرافی تایید شده و فرد سابقه سقط جنین داشته باشد. پزشک مصرف این دارو را تا هفته شانزدهم بارداری و روزی دو بار تجویز می‌کند.

خونریزی در دوران بارداری

خونریزی یا لکه‌بینی در هر مرحله‌ای از بارداری ممکن است دیده شود. میزان خونریزی می‌تواند از دیدن چند لکه تا خونریزی شدید متغیر باشد. خونریزی بارداری، به‌خصوص اگر شدید نباشد، خیلی وقت‌ها عادی است؛ اما گاهی هم می‌تواند نشانه وجود مشکل باشد.

خونریزی در دوران بارداری، به‌خصوص در سه‌ماهه اول آن بسیار شایع است؛ به‌طوری‌که طبق نتایج مطالعه‌های علمی pubmed از هر ۴ زن یکی از آن‌ها (۲۵ درصد) خونریزی یا لکه‌بینی را در سه ماهه اول بارداری خود تجربه می‌کند.

تفاوت خونریزی در بارداری و لکه بینی در بارداری

 لکه‌بینی در بارداری، خون‌ریزی خیلی خفیفی است که به‌صورت قطره‌های کوچک خون روی لباس زیر دیده می‌شود و شدت آن آن‌قدر کم است که نواربهداشتی را خیس نمی‌کند؛ اما خون‌ریزی شدیدتر است و برای جلوگیری از پس دادن آن به لباس زیر و شلوار، لازم است از نواربهداشتی استفاده شود.

علت خونریزی یا لکه‌بینی در بارداری

علت خون‌ریزی و لکه‌بینی بارداری بسته به اینکه در چه بازه زمانی اتفاق بیفتد متفاوت است. معمولاً دلایل احتمالی خونریزی بارداری را در دو بخش سه‌ماهه اول و سه‌ماهه دوم و سوم بررسی می‌کنند.

از جمله دلایل خونریزی و لکه بینی در سه‌ماهه اول بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. لانه‌گزینی

بین هفته ۴ تا ۵ بارداری تخمک لقاح‌یافته خود را به دیواره رحم می‌چسباند و لانه‌گزینی اتفاق می‌افتد. در این دوره برخی خانم‌ها دچار خون‌ریزی می‌شوند، اما ممکن است آن را با خون‌ریزی پریود یا لکه‌بینی قبل از آن اشتباه بگیرند. خون‌ریزی لانه‌گزینی بارداری خیلی خفیف است و ممکن است بین چند ساعت تا چند روز طول بکشد.

۲. سقط ناخواسته

سقط‌جنین در سه‌ماهه اول بارداری رایج‌تر است و به‌همین‌دلیل خون‌ریزی در این دوره را باید جدی گرفت. البته این موضوع نباید باعث نگرانی بیش‌ازحد شما شود؛ چرا که در صورت شنیده‌شدن صدای قلب جنین، احتمال موفقیت بارداری با وجود تجربه خونریزی، بالای ۹۰ درصد است.

از جمله علائم سقط می‌توان به انقباض شدید در قسمت پایین شکم و خروج بافت و لخته خون از واژن اشاره کرد.

تفاوت خونریری در بارداری  و خونریزی لانه گزینی و خونریزی سقط

۳. بارداری نابه‌جا یا خارج رحمی

در بارداری خارج رحمی، تخمک لقاح‌یافته به جای داخل رحم، در محل دیگری (مثلاً لوله‌ها) لانه‌گزینی می‌کند. با اینکه رشد تخمک در چنین شرایطی خطرناک است و می‌تواند باعث پارگی لوله‌ها و تهدید جان مادر شود، اما اتفاقی نادر است و فقط در ۲ درصد از بارداری‌ها رخ می‌دهد.

از جمله علائم بارداری نابه‌جا می‌توان به انقباض و درد شدید در قسمت پایین شکم و احساس سبکی سر و سیاهي‌رفتن چشم اشاره کرد.

۴. حاملگی مولار

حاملگی مولار یکی دیگر از دلایل نادر خونریزی در اوایل بارداری است که باعث رشد بافت‌های غیرطبیعی در رحم (به جای رشد جنین) می‌شود. از جمله علائم آن می‌توان به حالت تهوع و استفراغ شدید و بزرگ‌شدن سریع رحم اشاره کرد.

۵. عفونت

عفونت واژن و دهانه رحم یا عفونت‌های مقاربتی مثل کلامیدیا، سوزاک و هرپس یا تبخال تناسلی می‌توانند باعث خونریزی بارداری شوند.

۶. رابطه جنسی و خونریزی بارداری

در اوایل بارداری مقدار جریان خون ورودی به سمت دهانه رحم افزایش می‌یابد. رابطه جنسی در این دوران می‌تواند باعث تحریک دهانه رحم و خونریزی شود. این خونریزی معمولاً جای نگرانی ندارد.

۷. معاینه لگن

معاینه لگن و تماس با دهانه رحم نیز می‌توانند مانند رابطه جنسی باعث خونریزی شود. خونریزی بارداری که ناشی از معاینه یا رابطه جنسی است جای نگرانی ندارد.

۸. هماتوم جفتی

«هماتوم جفتی» که به آن «خونریزی زیر جفت» یا «ساب کوریونیک» هم می‌گویند، یکی دیگر از دلایل خونریزی بارداری در سه‌ماهه اول است. در هماتوم جفتی، غشایی که اطراف جنین را در روزهای ابتدایی آن تشکیل داده است خون‌ریزی می‌کند. هماتوم‌های جفتی معمولاً خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کنند.

۹. پولیپ دهانه رحم

پولیپ دهانه رحم بیماری است که باعث رشد بافت‌های غیرطبیعی روی دهانه رحم می‌شود. این پولیپ‌ها به دلیل افزایش میزان استروژن در بارداری ممکن است خونریزی کنند. این پولیپ‌ها گاهی هیچ علامتی ندارد؛ اما گاهی می‌توانند باعث مشکلاتی مثل زایمان زودرس شوند.

۱۰. بارداری با IVF

خونریزی در سه‌ماهه اول بارداری در افرادی که با IVF باردار می‌شوند شایع است. طبق گفته asrm همچنین این افراد بیشتر از سایرین در معرض بارداری نابه‌جا و هماتوم جفتی هستند.

لانه‌گزینی شایع‌ترین علت لکه بینی در سه‌ماهه اول بارداری است. سقط ناخواسته، حاملگی مولار، حاملگی نابه‌جا و تحریک‌پذیر شدن دهانه رحم از جمله دلایلی هستند که شیوع کمتری دارند.

تا اینجا با دلایل خونریزی در سه‌ماهه اول بارداری آشنا شدید. در ادامه درباره دلایل احتمالی خونریزی و لکه بینی در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری صحبت می‌کنیم.

۱۱. جفت سرراهی

جفت سرراهی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن جفت در قسمت پایینی رحم قرار می‌گیرد و قسمتی یا کل دهانه ورودی کانال زایمان را می‌پوشاند. این اتفاق بسیار نادر است و از هر ۲۰۰ زن یکی از آن‌ها در اواخر سه‌ماهه سوم بارداری خود به آن دچار می‌شود.

خونریزی جفت (که ممکن است بدون علامت‌های هشداردهنده‌ای مثل درد باشد.) یک وضعیت اورژانسی است و نیاز به مراقبت ویژه دارد.

۱۲. پارگی یا جدایی جفت

پارگی یا جداشدن جفت از دیواره رحم یکی دیگر از اتفاق‌های نادری است که باعث خونریزی در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری یا حین زایمان می‌شود. این اتفاق که باعث جمع‌شدن خون بین رحم و جفت می‌شود، فقط در ۱ درصد بارداری‌ها رخ می‌دهد؛ اما خطر زیادی برای مادر و فرزند او دارد.

از جمله نشانه‌های پارگی جفت می‌توان به درد شکم و رحم، خروج لخته خون از واژن و کمردرد اشاره کرد.

۱۳. نارسایی دهانه رحم

نارسایی دهانه رحم باعث باز شدن زودتر از موعد دهانه رحم و خونریزی می‌شود. علاوه بر نارسایی، التهاب، عفونت و رشد غیرطبیعی بافت‌ها در دهانه رحم هم می‌توانند باعث این مشکل شوند.

۱۴. علامت نزدیک شدن زایمان

خونریزی در اواخر بارداری می‌تواند علامت نزدیک‌شدن زمان زایمان باشد. روزهای آخر بارداری و قبل از اینکه انقباض‌های زایمان شروع شوند، لخته‌ای از ترشحات که دهانه رحم را پوشانده است از طریق واژن دفع می‌شود که ممکن است حاوی مقادیر کمی خون باشد.

۱۵. زایمان زودرس

اگر علائم زایمان قبل از هفته ۳۷ بارداری ایجاد شوند، احتمال زایمان زودرس وجود دارد. در این شرایط باید به‌سرعت به پزشک مراجعه کنید. از جمله علائم زایمان زودرس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انقباض
  • تغییر ترشحات واژینال
  • احساس فشار روی شکم
  • ترکیدن کیسه آب
  • درد در قسمت پایین کمر

۱۶. رگ سرراهی

رگ سرراهی وضعیت خیلی نادری است که در آن رگ‌های خونی جفت و بند ناف، قسمت ورودی کانال زایمان را می‌پوشانند. رگ‌های سرراهی ممکن است پاره شوند و باعث خونریزی جنین و نرسیدن اکسیژن به آن شوند.

این مشکل معمولاً بدون علامت ایجاد شده و در سونوگرافی‌های روتین تشخیص داده می‌شود. در موارد نادری رگ سرراهی می‌تواند باعث خونریزی واژینال بدون درد در سه‌ماهه دوم یا سوم بارداری شود. این خون (که ناشی از خونریزی جنین است.) رنگ قرمز تیره دارد.

۱۷. پارگی رحم

در موارد نادری ممکن است زخم‌های ناشی از سزارین‌های قبلی در طول دوران بارداری باز شوند. پارگی رحم جان مادر را تهدید می‌کند و نیازمند سزارین اورژانسی است. از جمله علائم پارگی رحم می‌توان به درد شکم اشاره کرد.

۱۸. سقط ناخواسته یا مرده‌زایی

اگر جنین بعد از هفته بیستم از دست برود مرده‌زایی اتفاق افتاده و خونریزی یکی از علائم آن است.

۱۹. مشکلات انعقادی

در طول بارداری تغییرات زیادی در بدن رخ می‌دهد که می‌توانند باعث بروز مشکلات مختلفی برای مادر شوند. یکی از مشکلات نادری که خانم‌های باردار تجربه می‌کنند، اختلال «لختگی منتشر داخل عروق» (DIC) است که باعث لخته‌شدن خون در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود.

از جمله علائم این اختلال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خون‌ریزی شدید واژینال
  • خون‌ریزی در قسمت‌های مختلف بدن مثل لثه، پوست و مقعد
  • علائم شوک

اگرچه اختلال DIC به‌ندرت اتفاق می‌افتد، اما خطر جدی برای جان مادر و جنین او دارد.

علت خونریزی یا لکه‌بینی در ماه‌های بارداری

زمان بارداری علت خونریزی یا لکه‌بینی
سه‌ماهه اول - لانه‌گزینی
- حاملگی مولار
- بارداری نابه‌جا
- هماتوم جفتی (ساب کوریونیک)
- پولیپ دهانه رحم
- سقط ناخواسته
- بارداری با IVF
سه‌ماه دوم و سوم - جفت سرراهی
- پارگی جفت
- زایمان زودرس
- نارسایی دهانه رحم
- پارگی رحم
- رگ سرراهی
- مشکلات انعقادی
- علامت نزدیک شدن زایمان
- سقط یا مرده‌زایی
خونریزی در سه ماهه دوم و سوم بارداری

علت لکه بینی قهوه‌ای در بارداری چیست؟

گاهی ممکن است خونی که داخل دیواره رحم قرار دارد، به‌صورت کامل از آن دفع نشود. لکه‌بینی قهوه‌ای در بارداری ناشی از خون کهنه‌ای است که به هر دلیلی مدت زیادی داخل رحم باقی مانده باشد. از جمله دلایل احتمالی آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لانه‌گزینی
  • تغییرات هورمونی
  • تغییرات هورمونی و افزایش تحریک‌پذیری دهانه رحم
  • رابطه جنسی
  • معاینه لگن
  • نزدیک‌شدن به روزهای پایانی بارداری و دفع ماده مخاطی
  • فرارسیدن زمان زایمان

باوجوداینکه این نوع لکه‌بینی در بارداری معمولاً عادی است و جای نگرانی برای مادر و جنین نیست، اما اگر علاوه بر لکه‌بینی قهوه‌ای علائم دیگری دارید باید به پزشک مراجعه کنید. چرا که این نوع لکه‌بینی می‌تواند ناشی از زایمان زودرس، بارداری نابه‌جا، جفت سرراهی، پولیپ دهانه رحم یا سقط‌جنین باشد.

حتما بخوانید : علت ترشحات قهوه‌ای واژن چیست؟ از پریود تا بیماری

چه مقدار خونریزی در بارداری طبیعی است؟

لکه‌بینی در سه‌ماهه اول بارداری معمولاً طبیعی است و نشانه‌ای از مشکل خاصی نیست، اما باز هم لازم است پزشک معالج خود را در جریان آن قرار دهید.

درصورت مشاهده خونریزی شدید، به‌خصوص اگر با علائم دیگری مثل درد همراه باشد، هرچه سریع‌تر با پزشک تماس بگیرید.

چه زمانی خونریزی در بارداری خطرناک است؟

تجربه خونریزی که الگوی آن شبیه خونریزی پریود باشد (یعنی جریانی ثابت داشته باشد و چند روز طول بکشد.) غیرطبیعی است؛ بنابراین اگر بیشتر از ۲۴ ساعت خونریزی داشتید که مقدار آن از یک لکه‌بینی معمولی بیشتر بود، باید به‌سرعت به پزشک مراجعه کنید.

خونریزی در بارداری اگر همراه با هرکدام از علائم زیر باشد خطرناک و نیازمند مراجعه به اورژانس است:

  • درد و انقباض شدید در قسمت پایین شکم
  • خون‌ریزی شدید (همراه با یا بدون درد)
  • ترشحات واژینال حاوی بافت
  • سرگیجه یا از حال رفتن
  • تب و لرز
  • کمردرد
  • انقباض شکم
  • پارگی کیسه آب
  • درد یک‌طرفه شکم یا درد شانه
  • احساس فشار روی لگن
  • خروج لخته خون یا ترشحات خونی
  • خروج مایع شفاف صورتی یا قهوه‌ای از واژن
  • ازبین‌رفتن ناگهانی علائم بارداری
  • کاهش وزن

خونریزی در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری شیوع کمتری دارد؛ ‌اما نگران‌کننده‌تر است و می‌تواند ناشی از وجود یک مشکل جدی در مادر یا جنین باشد. به‌محض مشاهده خونریزی در این دوران با پزشک خود تماس بگیرید.

اقدامات هنگام خونریزی در بارداری

  • اولین کاری که باید در مواجهه با خونریزی یا لکه‌بینی بارداری انجام دهید، این است که با پزشک معالج خود تماس بگیرید.
  • از یک نوار بهداشتی برای بررسی بهتر تغییرات مقدار، بافت (آبکی، غلیظ، لخته‌ای و…) و رنگ خون (صورتی، قهوه‌ای یا قرمز) استفاده کنید.
  • اگر متوجه خروج بافت از واژن خود شدید، آن را برای آزمایش بیشتر نزد پزشک ببرید.
  • هنگامی که خونریزی دارید، از برقراری رابطه جنسی و استفاده از تامپون خودداری کنید.
  • در صورت صلاح‌دید پزشک، تا جای ممکن استراحت کنید و از ورزش‌کردن یا مسافرت خودداری کنید.
مشاوره با پزشک

برای صحبت با پزشک نیاز به مراجعه حضوری نیست! در سامانه‌ی دکتر ساینا می‌توانید در هر زمان و هر کجا از بیش از ۲۵۰۰ پزشک و روان‌شناس متخصص مشاوره فوری متنی، صوتی یا ویدیویی دریافت کنید.

تشخیص علت خونریزی در بارداری چگونه است؟

در مرحله اول پزشک از شما شرح‌حال می‌گیرد تا بفهمد الگوی خون‌ریزی چگونه است. همچمنین درباره سایر علائمی که همراه با خون‌ریزی تجربه می‌کنید سوالاتی می‌پرسد. بعد از گرفتن شرح‌حال، ممکن است پزشک معاینه لگن و واژن انجام می‌دهد تا خون یا منشا احتمالی آن را مشاهده کند.

بعد از معاینه، آزمایش خون بارداری یا ادرار برای سنجش مقدار هورمون hCG در بدن گرفته می‌شود. این هورمون توسط جفت تولید می‌شود و تغییرات آن اطلاعات ارزشمندی را درباره روند پیشرفت بارداری در اختیار پزشک قرار می‌دهد.

علاوه بر آزمایش خون، سونوگرافی واژینال یا شکمی هم انجام می‌شود. در سونوگرافی مواردی مثل:

  • ضربان قلب جنین
  • علائم سقط، بارداری نابه‌جا
  • وضعیت و محل قرارگیری جفت

بررسی می‌شود. فرایند تشخیص علت دقیق خونریزی در بارداری ممکن است زمان‌بر و استرس‌زا باشد؛ به‌همین‌دلیل صبوری و همراهی اطرافیان و شریک زندگی در این شرایط بسیار مهم است.

مراقبت‌هایی که باید در زمان مشاهده خونریزی در بارداری باید انجام داد.

درمان خونریزی در بارداری

بعد از تشخیص علت خونریزی، پزشک برای درمان آن اقدام می‌کند. معمولاً خونریزی بارداری سبک است و بعد از چند روز خودبه‌خود خوب می‌شود. از جمله درمان‌های پیشنهادی پزشکان برای توقف خونریزی بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استراحت مطلق
  • به حداقل رساندن میزان تحرک
  • عدم برقراری رابطه جنسی
  • سفر نرفتن
  • بستری (در صورت شدید بودن خون‌ریزی و احتمال سقط)

همچنین اگر سقط‌جنین اتفاق افتاده باشد، ممکن است برای خارج‌کردن بقایای بافت‌ها از رحم نیاز به عمل جراحی باشد.

آیا می‌توان لکه‌بینی در بارداری را به‌طور خانگی درمان کرد؟

در این دوران بهترین کاری که می‌توانید در خانه انجام دهید، عمل‌کردن به توصیه‌های پزشک است. از جمله کارهایی که به شما کمک می‌کنند تا سریع‌تر بهبود پیدا کنید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف مرتب داروهای تجویزشده توسط پزشک
  • خواب کافی
  • بلندنکردن جسم سنگین
  • استفاده از نوار بهداشتی و عدم استفاده از تامپون
  • مشاهده تغییرات الگوی خونریزی یا علائم زایمان زودرس و اطلاع‌دادن آن‌ها به پزشک
  • شمارش تعداد حرکات جنین در سه‌ماهه آخر (طبق توصیه پزشک)
  • عدم مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (بروفن، آسپرین، ناپروکسن و …)
  • عدم مصرف الکل، سیگار و تنباکو

خونریزی بارداری ممکن است باعث احساس نگرانی و عذاب وجدان در شما شود. این احساسات طبیعی هستند؛ اما فراموش نکنید که شما هیچ نقشی در بروز این مشکل نداشته‌اید. اگر خلق پایین و اضطراب را به مدت طولانی تجربه می‌کنید، ممکن است به افسردگی مبتلا شده باشید و نیاز به صحبت با یک متخصص داشته باشید.

آیا تغذیه در خونریزی بارداری اثر دارد؟

رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند به کاهش خونریزی بارداری کمک کند. از جمله مواد غذایی مفید در این دوران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سبزی‌های سبز برگ (مثل اسفناج)
  • آجیل و حبوبات
  • بروکلی
  • سالمون
  • تخم‌مرغ
  • گوشت قرمز و پروتئین
  • غلات کامل (کینوا، اوت‌میل و …)
  • آووکادو
  • میوه خشک
  • آب کافی

همچنین مصرف بی‌رویه برخی مواد غذایی در دوران بارداری می‌تواند باعث ظاهرشدن علائم سقط و خونریزی شود. بعضی از این مواد غذایی عبارت‌اند از:

  • گوشت خام یا نیم‌پز
  • جگر، روغن ماهی، قرص ویتامین A و سایر مواد غذایی حاوی ویتامین A
  • آناناس (مصرف بیش از حد در سه‌ماهه اول؛ مثلاً ۷ تا ۱۰ تا میوه کامل!)
  • پاپایا
  • آلوئه‌ورا
  • کافئین
  • سیب‌زمینی‌هایی که جوانه زده‌اند.
  • تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز
  • لبنیات غیرپاستوریزه
  • مورینگا (گیاه گز روغنی)
  • سوشی با ماهی خام
  • خرچنگ

خونریزی در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری شیوع کمتری دارد؛ ‌اما نگران‌کننده‌تر است و می‌تواند ناشی از وجود یک مشکل جدی در مادر یا جنین باشد. به‌محض مشاهده خونریزی در این دوران با پزشک خود تماس بگیرید.

چه کسانی بیشتر در خطر خونریزی بارداری هستند؟

عوامل مختلفی وجود دارند که می‌توانند زمینه‌ساز خطر خونریزی بارداری شوند. برخی از این عوامل عبارت‌اند از:

پیشگیری از خونریزی در بارداری

برخی از عوامل ایجاد خونریزی بارداری (مثل سن) قابل‌اجتناب نیستند؛ اما عواملی مثل مصرف سیگار یا فشارخون را می‌توان به‌راحتی کنترل کرد. گذشته از این، خونریزی سه‌ماهه اول بارداری که معمولاً به دلیل لانه‌گزینی یا تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود، قابل‌پیشگیری نیست و با گذشت زمان بهبود پیدا می‌کند.

به‌طورکلی باید گفت بهتر است ابتدا تحت‌نظر یک پزشک متخصص قرار بگیرید و بعد از اطمینان از سلامت جسمی کافی، اقدام به بارداری کنید. در این صورت احتمال خونریزی ناشی از مشکلات جسمی و احتمال سقط‌جنین کمتر می‌شود.

آیا سابقه سقط جنین خطر خونریزی را در بارداری بعدی افزایش می‌دهد؟

نتایج پژوهشی که به‌تازگی انجام شده است نشان می‌دهد که سقط جنین ارتباطی با افزایش احتمال خونریزی در بارداری‌های بعدی ندارد. البته فردی که یک بار سقط را تجربه است، ۲۰ درصد احتمال دارد که دوباره آن را تجربه کند و این احتمال بعد از سقط‌های مکرر، بیشتر هم می‌شود. به‌همین‌دلیل اگر سابقه سقط جنین دارید، باید قبل از اقدام به بارداری مجدد برای انجام آزمایش‌های تخصصی و جلوگیری از سقط دوباره، به پزشک مراجعه کنید.

خونریزی در سه‌ماهه دوم و سوم بارداری شیوع کمتری دارد؛ ‌اما نگران‌کننده‌تر است و می‌تواند ناشی از وجود یک مشکل جدی در مادر یا جنین باشد. به‌محض مشاهده خونریزی در این دوران با پزشک خود تماس بگیرید.

چه موقع برای خونریزی بارداری به پزشک مراجعه کنیم؟

با اینکه اکثر افرادی که در اوایل بارداری خونریزی دارند مسیر بارداری خود را به‌خوبی طی کرده و زایمان موفقی را تجربه می‌کنند، اما گاهی خونریزی می‌تواند نشانه‌ای از وجود یک مشکل جدی باشد؛ ‌به همین دلیل مهم است که خونریزی (در هر مرحله‌ای از بارداری) به پزشک اطلاع داده شود.

کلام آخر دکترساینا

خونریزی در بارداری به‌خصوص در سه‌ماهه اول آن اغلب کاملاً طبیعی است و می‌تواند ناشی از تغییراتی باشد که در بدن مادر در حال رخ‌دادن هستند. بااین‌حال مواردی هم وجود دارد که خونریزی نشانه‌ای از وجود یک مشکل نگران‌کننده است. توجه به علائم غیرطبیعی که همراه با خونریزی در بدن ظاهر می‌شوند به شما کمک می‌کند تا از بروز مشکلاتی مثل سقط و زایمان زودرس پیشگیری کنید و زایمان موفقی را پشت سر بگذارید.

جدول خلاصه مقاله

سوالات متداول

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید