×

کاندوم دهانی چیست؟ ساخت کاندوم دهانی در خانه

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

رابطه دهانی یکی از انواع رابطه جنسی است که اگرچه احتمال بارداری در آن وجود ندارد، اما امکان انتقال انواع بیماری‌ها از جمله عفونت‌های مقاربتی همچنان وجود دارد. کاندوم دهانی راه‌حل مناسبی برای حفظ بهداشت جنسی در این رابطه است. البته باوجوداینکه این کاندوم‌ها می‌توانند تا حد زیادی از شما در برابر ابتلا به بیماری‌ها پیشگیری کنند، اما این به معنای محافظت صددرصدی آن‌ها از سلامت رابطه نیست. همچنین این کاندوم‌ها در بازار به‌سختی پیدا می‌شوند و اغلب گران هستند. اما جای نگرانی وجود ندارد؛ چرا که می‌توانید به‌راحتی کاندوم معمولی خود را به یک سد‌دهانی تبدیل کنید.

با ما همراه باشید تا ضمن معرفی این کاندوم‌ها و میزان تاثیر آن‌ها در کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها، روش ساخت سد دهانی در خانه را نیز یاد بگیرید.

به گفته Healthline کاندوم دهانی یا سد‌دهانی، یک صفحه لاتکس منعطف است که از تماس مستقیم بین دهان و واژن یا دهان مقعد هنگام رابطه دهانی جلوگیری می‌کند. استفاده از این کاندوم‌ها کمک می‌کند تا حین تحریک واژنی، از انتقال بیماری‌های مقاربتی جلوگیری شود. این کاندوم‌ها یک روش موثر پیشگیری از بیماری‌ها هستند که متاسفانه اغلب مردم از آن‌ها آگاه نیستند.

کاندوم دهانی یا سد دهانی چیست؟

کاندوم دهانی یکی از وسایل بهداشت جنسی است که از لایه نازکی از جنس لاتکس یا پلی‌اورتان تشکیل شده است. سد‌دهانی مثل یک سد بین دهان فرد و اندام تناسلی شریک جنسی او قرار می‌گیرد و مانع از انتقال بیماری‌های عفونی می‌شود که در رابطه دهانی توسط آب دهان یا سایر مایعات بدن منتقل می‌شوند.

کاربرد کاندوم دهانی

شاید برایتان این سوال ایجاد شود که مگر کاندوم‌های معمولی نمی‌توانند از انتقال بیماری‌ها از راه دهان پیشگیری کنند و اصلاً چه نیازی به کاندوم دهانی داریم؟ واقعیت این است که کاندوم‌های معمولی فقط می‌توانند از انتقال بیماری‌ها هنگام تحریک آلت تناسلی مرد توسط دهان پیشگیری کنند. اما برای اینکه بهداشت جنسی حین انجام شکل‌های دیگر رابطه دهانی (تحریک واژن توسط دهان یا رابطه دهان به مقعد) حفظ شود، نیاز به سد دهانی دارید.

کاندوم‌های دهانی در رابطه دهانی (دهان به واژن و مقعد) بین دهان فرد و ناحیه تناسلی شریک جنسی او قرار می‌گیرند و به حفظ بهداشت جنسی رابطه کمک می‌کنند.

مزایای استفاده از کاندوم دهانی

کاندوم‌های دهانی با جلوگیری از تماس مستقیم بین دهان با واژن، لابیا و مقعد می‌توانند از انتقال برخی عفونت‌های مقاربتی (بیماری‌های STI) و سایر عوامل بیماری‌زا مثل باکتری «ای کولای» (E. coli) در روده پیشگیری کنند. همچنین این وسیله بهداشتی می‌تواند خطر انتقال شپش ناحیه تناسلی و برخی دیگر از عفونت‌های مقاربتی را از طریق رابطه دهانی کمتر کند. (در ادامه توضیح می‌دهیم که چرا احتمال انتقال این بیماری‌ها علیرغم استفاده از سد دهانی کاملاً صفر نمی‌شود)

تاثیر کاندوم دهانی یا سد دهانی در بیماری‌های مقاربتی

سد دهانی می‌تواند در کاهش خطر انتقال بیماری‌های مقاربتی زیر موثر باشد:

معایب استفاده از کاندوم دهانی

از جمله معایب سد دهانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. عدم پیشگیری کامل از انتقال بیماری

استفاده از کاندوم دهانی می‌تواند از انتقال سفلیس، سوزاک، کلامیدیا، هپاتیت و HIV (ایدز) از طریق رابطه دهانی جلوگیری کند. اما ازآنجاکه زگیل تناسلی، HPV و شپش ناحیه تناسلی بیماری‌هایی هستند که علاوه بر دهان، از راه تماس پوستی هم قابل‌انتقال هستند، می‌توان گفت سد دهانی به طور صددرصدی نمی‌تواند از انتقال این بیماری‌ها جلوگیری کند و فقط احتمال انتقال آن‌ها را کاهش می‌دهد.

۲. گران و کمیاب‌بودن

یکی دیگر از معایب کاندوم‌های دهانی کمیاب‌بودن آن‌ها است که باعث می‌شود خرید آن‌ها سخت و هزینه‌بر باشد (البته شما می‌توانید خودتان هم در خانه کاندوم دهانی بسازید که در بخش‌های بعدی توضیح می‌دهیم).

۳. کم شدن لذت جنسی

برخی افراد معتقدند کاندوم دهانی می‌تواند تجربه ارگاسم را مختل کند. بااین‌حال، این کاندوم‌ها بسیار نازک‌اند و تاثیر کمی روی لذت جنسی دارند. اگر می‌خواهید لذت رابطه دهانی را بیشتر کنید، می‌توانید قبل از قرار دادن کاندوم روی پوست، از روان‌کننده‌های بر پایه آب استفاده کنید. احساس امنیت در رابطه و حفظ سلامت آن می‌تواند در مجموع تجربه بهتری را از رابطه برای‌تان بسازد.

۴. سخت بودن استفاده

در نهایت استفاده از کاندوم دهانی و نگه داشتن آن در محل مدنظر ممکن است برای برخی افراد نسبت به کاندوم‌های معمولی سخت‌تر باشد.

کاندوم دهانی نمی‌تواند امکان انتقال بیماری‌های مقاربتی پوستی مثل زگیل تناسلی و HPV را به طور کامل از بین ببرد. اگر نگران انتقال این بیماری‌ها هستید، بهتر است از سلامت شریک جنسی خود مطمئن شوید.

آیا همه می‌توانند از کاندوم دهانی استفاده کنند؟

برخی کاندوم‌های دهانی از ماده‌ای به نام لاتکس ساخته شده‌اند که حساسیت‌زا است. اگر حساسیت به لاتکس کاندوم دارید و هنگام مواجهه با دستکش‌ها یا کاندوم‌های لاتکسی دچار علائمی مثل:

  • آبریزش بینی
  • کهیر
  • عطسه
  • خارش
  • تنگی نفس
  • اشک
  • تورم گلو

می‌شوید، بهتر است از کاندوم‌های دهانی پلی‌اورتان استفاده کنید.

نحوه استفاده از کاندوم دهانی

استفاده از کاندوم دهانی بسیار ساده است. فقط کافی است بسته‌بندی کاندوم را باز کرده و آن را خارج کنید. هنگام باز کردن بسته‌بندی مراقب باشید به کاندوم آسیب نزنید. سپس کاندوم را باز کنید و آن را روی واژن یا مقعد خود قرار دهید. دقت کنید کاندوم باید به اندازه‌ای بزرگ باشد که تمام ناحیه واژن یا مقعد را بپوشاند. بعد از اتمام سکس دهانی، کاندوم را بردارید و در سطل زباله بیندازید.

کاندوم دهانی یا سد دهانی
روش استفاده از کاندوم دهانی

کاندوم دهانی را از کجا تهیه کنیم؟

کاندوم دهانی را مثل سایر انواع کاندوم می‌توانید از داروخانه‌ها و فروشگاه‌های معتبر آنلاین یا حضوری خریداری کنید. همان‌طورکه گفتیم این محصول به دلیل ناشناخته بودن، کمیاب است و به‌سختی در داروخانه‌ها پیدا می‌شود. به‌همین‌دلیل، در ادامه طرز ساخت سد دهانی در خانه را توضیح می‌دهیم.

ساخت کاندوم دهانی در خانه

برای ساخت کاندوم دهانی می‌توانید از یک کاندوم معمولی مردانه استفاده کنید. کاندوم را از بسته‌بندی خارج کرده و آن را باز کنید؛ بعد دو انتهای آن را با قیچی ببرید. در نهایت از بالاترین قسمت تا پایین‌ترین قسمت آن به‌صورت طولی یک برش دیگر بزنید تا یک مستطیل (همان سد دهانی دست‌ساز شما) ایجاد شود.

کاندوم‌ دهانی هم کمیاب و هم گران‌تر از سایر کاندوم‌ها هستند؛ اما شما می‌توانید خودتان به کمک یک کاندوم معمولی مردانه، سد دهانی بسازید.

ساخت کاندوم دهانی
ساخت کاندوم دهانی در خانه

کدام کاندوم دهانی بهتر است؟

در ادامه درباره انواع سد دهانی و نکات مهم برای خرید آن صحبت می‌کنیم.

انواع کاندوم دهانی

کاندوم‌های دهانی در اشکال متنوعی تولید نمی‌شوند. اما اگر قصد دارید از یک کاندوم مردانه برای ساخت سد دهانی استفاده کنید، باید گفت این کاندوم‌ها در انواع مختلفی مثل کاندوم‌های طعم‌دار، کاندوم‌های حرارتی، کاندوم‌های فوق‌العاده نازک و … به بازار عرضه می‌شوند.

باتوجه به اینکه کاهش لذت جنسی هنگام استفاده از سد دهانی دغدغه مهمی است، پیشنهاد می‌شود از کاندوم‌هایی برای ساخت کاندوم دهانی استفاده کنید که نازک‌تر هستند. همچنین استفاده از کاندوم‌های طعم‌دار می‌تواند لذت جنسی را در طول رابطه بیشتر کند.

برندهای موجود در بازار

برندهای معتبر مختلفی مثل دورکس، کدکس، کاپوت، تروجان، ساگامی و … در بازار ایران وجود دارند. چیزی که بیشتر از برند انتخاب‌شده اهمیت دارد، نحوه صحیح استفاده از کاندوم و مناسب بودن شرایط نگهداری آن است.

موقع خرید به چه نکاتی دقت کنیم؟

هنگام خرید نکات زیر را در نظر بگیرید:

  1. چک کردن تاریخ انقضا: با گذشت زمان، مواد به‌کاررفته در کاندوم فاسد و باعث ازبین‌رفتن خاصیت محافظتی کاندوم می‌شود.
  2. نوع کاندوم: هنگام خرید توجه کنید کاندوم دارای روان‌کننده نباشد؛ چرا که این ماده می‌تواند طعم ناخوشایندی به آن بدهد. همچنین دقت کنید در کاندوم از مواد موسوم به «اسپرم‌کُش» (نانوکزینول ۹) استفاده نشده باشد.
  3. خرید کاندوم طعم‌دار: استفاده از این نوع کاندوم‌ها در رابطه دهانی می‌تواند احساس خوشایندتری را ایجاد کند.
  4. سازگاری کاندوم با روان‌کننده: اگر قصد دارید در طول رابطه از روان‌کننده استفاده کنید، دقت کنید که کاندوم خریداری‌شده با انواع روان‌کننده‌ها سازگار باشد.
حتما بخوانید : اسپرم کش چیست و چگونه در جلوگیری از بارداری کمک می‌کند؟

آیا کاندوم دهانی سایزبندی دارد؟

باوجوداینکه کاندوم‌های مردانه دارای سایزبندی هستند، اما کاندوم‌های دهانی معمولاً در سایزبندی خاصی ارائه نمی‌شوند. نکته مهمی که هنگام خرید سد دهانی یا تبدیل کاندوم مردانه به کاندوم دهانی باید به خاطر داشته باشید این است که کاندوم باید به اندازه‌ای باشد که تمام ناحیه تناسلی را بپوشاند.

اگر اندازه کاندوم کوچک باشد و بخشی از ناحیه تناسلی خالی باقی بماند، احتمال اینکه بیماری‌ها و عفونت‌های مقاربتی از آن محل انتقال پیدا کنند وجود دارد.

توصیه‌هایی برای استفاده از کاندوم دهانی

برای استفاده از کاندوم‌های دهانی به بایدها و نبایدهای زیر توجه کنید:

باید‌ها و نباید‌ها در استفاده از کاندوم دهانی

بایدها نبایدها
هر بار از یک کاندوم جدید استفاده کنید. کاندوم دهانی را نکشید (این کار باعث پاره شدن آن می‌شود).
قبل از استفاده از کاندوم تاریخ انقضای آن را چک کنید. از یک کاندوم دو بار استفاده نکنید.
قبل از استفاده از کاندوم، آن را چک کنید تا پارگی یا سوراخ روی آن وجود نداشته باشد. برای ساخت کاندوم دهانی از کاندوم‌های حاوی «نانوکسینول ۹» (نوعی ماده اسپرم‌کُش) به دلیل احتمال ایجاد حساسیت در گلو و دهان استفاده نکنید.
قبل از اینکه رابطه دهانی را شروع کنید، کاندوم را روی واژن یا مقعد قرار دهید و تا پایان رابطه آن را برندارید. در صورت نیاز به روان‌کننده، از روان‌کننده‌های روغنی و کرم مرطوب‌کننده، روغن بچه، لوسیون و روغن خوراکی استفاده نکنید (این مواد کاندوم دهانی را خراب می‌کنند).
برای جلوگیری از پاره شدن کاندوم می‌توانید قبل از قرار دادن آن روی پوست از روان‌کننده‌های بر پایه آب استفاده کنید. در صورت سابقه حساسیت، از کاندوم‌های لاتکسی استفاده نکنید.
کاندوم‌ها را در محل خشک، با دمای معتدل و دور از نور خورشید نگهداری کنید. اگر در طول رابطه کاندوم دهانی پاره شد یا چین خورد و از روی واژن یا مقعد کنار رفت، دیگر از آن استفاده نکنید.

کلام آخر دکترساینا

در این مقاله درباره کاندوم دهانی به‌عنوان یکی از راه‌های پیشگیری از انتقال بیماری در طول رابطه دهانی صحبت کردیم. فراموش نکنید که اگر نگران انتقال بیماری‌های مقاربتی هستید، بهتر است قبل از برقراری رابطه از سلامت شریک جنسی خود مطمئن شوید؛ چرا که سد دهانی نمی‌تواند خطر انتقال برخی بیماری‌ها مثل زگیل تناسلی یا HPV را به طور کامل حذف کند.

سؤالات متداول

مشاوره با پزشک

برای صحبت با پزشک نیاز به مراجعه حضوری نیست! در سامانه‌ی دکتر ساینا می‌توانید در هر زمان و هر کجا از بیش از ۲۵۰۰ پزشک و روان‌شناس متخصص مشاوره فوری متنی، صوتی یا ویدیویی دریافت کنید.

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید