علت پف زیر چشم در کودکان چیست؟
برای خیلی از والدین جای نگرانی و سؤال دارد، علت پف زیر چشم در کودکشان است. پف زیر چشم در کودکان علل مختلفی دارد که یکی از آنها میتواند ژنتیک باشد؛ اما در برخی موارد، تورم یا پف زیر چشم ممکن است نشانه یک بیماری جدی باشد.
با این مقاله از وب سایت دکتر ساینا همراه ما باشید تا با علل و راههای درمان پف زیر چشم در کودکان آشنا شوید. برای مطالعه بخش موردنظر خود میتوانید بر تیتر آن در فهرست کلیک کنید. اگر در موبایل میخوانید، تیتر را لمس کنید.
فهرست آنچه میخوانید:
پف زیر چشم چیست؟
پف زیر چشم که در انگلیسی به Puffy Eyes یا Bags Under Eyes و در پزشکی با نام پری اربیتال معروف است، تورمی است در اطراف چشم که به دلیل تجمع بیش از حد مایع در پوست اطراف چشم ایجاد میشود.
پوست اطراف چشم نازکترین بافت را در بدن انسان دارد، به همین دلیل با کوچکترین تغییری خیلی زود جلب توجه میکند. (برای اطلاعات بیشتر به مقالهی مربوط به چیستی پف چشم مراجعه کنید.)
علل به وجود آمدن پف زیر چشم در کودکان چیست؟
پف کردن چشم در بزرگسالان (به خصوص در صبح و بعد از بیدار شدن) یک حالت طبیعی است که به دلیل بالا رفتن سن و حساسیتهای پوست اتفاق میافتد. این امر در بزرگسالان یک عارضهی معمول است، اما در نوزادان و کودکان نیاز به بررسی متخصص دارد.
اگر چشمهای کودک هنگام بیدار شدن از خواب پف کرده باشد، یک مسئلهی طبیعی است و به مرور برطرف میشود. علت پف چشم در صبح نفوذ آب در بافت و سلولهای زیرپوستی است و جای نگرانی ندارد. اگر این پفکردگی، چشم کودک را از حالت طبیعی خارج کند و یا افزایش یابد، نشانهی یک بیماری است و باید به پزشک مراجعه کند. در غیر این صورت بهتر است از مشاوران پزشکی کمک بگیرید.
علت پف زیر چشم کودک میتواند موارد زیر باشد:
- کمبود آهن یا کمخونی
- مشکل در عملکرد کلیه
- داشتن آلرژی یا تب یونجه
- عفونت مزمن سینوسی
- بزرگ شدن آدنوئید (لوزهی سوم)
- اگزما
- ژیاردیا (انگل روده)
- قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور خورشید
- وجود رنگدانهی غیر طبیعی در پوست
به خاطر داشته باشید که گاهی اوقات میزان بالای نمک و شکر در برنامهی غذایی کودک باعث تورم یا پف زیر چشم او میشود. خوب است بدانید که نوزادها هم دچار پف زیر چشم میشوند و دلایل آن علاوه بر گریهی مداوم و بیدار شدن از خواب صبحگاهی، میتواند نشانهای از آلرژی، بیماری کبد، کلیه، تیروئید و نارسایی قلبی باشد.
به یاد داشته باشید که ژنتیک عامل اصلی ایجاد پف زیر چشم در نوزادان و کودکان است.
علائم پف زیر چشم در کودکان چیست؟
هنگامی که پوست زیر چشم کودک نازک میشود، خطوط تیره رنگ در زیر چشم نمایان شده و رگهای خونی آن منطقه را در معرض دید قرار میدهد. اینها باعث تغییر رنگ نامنظم در زیر چشم میشوند.
به طور معمول، ورم زیر چشم با خطوط و دایرههای سیاه همراه است و میتواند نشانهی آلرژی در کودک باشد. اما بیشتر نشانههای پف چشم بعد از دست زدن یا مالش دادن زیاد، نمایان میشوند.
زمانی که بعد از پف کردن زیر چشم، با نشانههایی از قبیل قرمزی چشم، عدم توانایی باز یا بسته کردن کامل چشمها، ورم یا ملتهب شدن پلک، درد چشم (که از ملایم به شدید شدت مییابد)، پوست اضافی زیر چشم، خارش، حساس شدن چشم همراه با سوزش مواجه شدید، به هیچ عنوان به آن دست نزنید و برای یافتن علت و درمان آن به پزشک مراجعه کنید.
برای مشاهده لیست بهترین متخصص کودکان و اطفال کلیک کنید:
ارتباط تلفنی با متخصص کودک و نوجوان ارتباط آنلاین با متخصص کودک و نوجوانراههای درمان پف زیر چشم در کودکان شامل چه مواردی میشود؟
اگر کودک شما دارای پفکردگی زیر چشم است، دلیل بر این نیست که او از یک بیماری جدی رنج میبرد. همان طور که گفته شد، ممکن است ریشهی آن آلرژی، سرماخوردگی یا کمبود خواب باشد.
متخصص اطفال به راحتی میتواند علت این مشکل را تشخیص دهد و با تجویز دارو و تأیید روشهای خانگی، به درمان و کاهش پف زیر چشم کودک بپردازد. دکتر ویلیام سیرز، متخصص اطفال، در مقالهی «ردیابی آلرژی های غذایی» در AskDrSears.com تأکید میکند که کودک خود را برای یافتن آلرژیهای احتمالی آزمایش کنید. ممکن است فرزند شما به مواد غذایی یا محیط خاصی حساسیت داشته باشد. گاهی اگر پف چشم کودک بیش از حد معمول باشد، علامتی از آلرژی و چربی زیاد در بدن است.
اگر پزشک تشخیص دهد که منشأ پف کردن زیر چشمها سینوس است، تجویز خواهد کرد که چشم را در مطب یا خانه -با سرم آب و نمک- شستشو دهید. شما میتوانید یک محلول شستشو از داروخانه تهیه کنید و مقدار کمی از آن را با کمک سرنگ روی هر سوراخ بینی فشار دهید.
کاهش ورم ناگهانی زیر چشم در کودکان
گاهی ممکن است که پف و ورم زیر چشم کودکان به دلیل جمع شدن مایعات باشد. در این صورت کافی است که چند بالش اضافی زیر سر فرزند خود بگذارید. اگر سر کودک بالاتر از حد باشد، مایعات از صورت تخلیه میشود. همچنین، میتوانید از یک کمپرس آب گرم استفاده کرده و آن را برای چند دقیقه روی پف چشم کودک بگذارید. این کار بعد از گذشت چند ساعت باعث از بین رفتن پف زیر چشم میشود.
همچنین، خواب به موقع برای کودکی که دچار پف زیر چشم است، یک درمان بسیار عالی است، چون احتمال دارد کودک خواب کافی نداشته باشد. به خاطر داشته باشید که تمام درمانهایی که در این جا عنوان شدهاست برای زمانی است که علت این عارضه آلرژی، سرماخوردگی یا کمخوابی باشد. برای یافتن علت و درمانهای دیگر حتماً باید از متخصص اطفال کمک بگیرید.
ن هیچ ضربه ای نخوردی دردی هم نداره فقط تیره رنگ میشه باز خودش خوب میشه
با توجه به سن کم پسرتون، برای جلوگیری از نگرانی با چشم پزشک صحبت کنید.
سلام پسرم ۵سالشه زیریک چشمش باد میکنه باز یکی دوساعته دیگه خودش درست میشه پفش میخوابه ازچیه
سلام
چند دلیل مختلف برای تورم چشم کودکتان وجود دارد؛ ممکن است به دلیل یک واکنش آلرژیک، مانند نیش حشرات یا تماس با یک محرک باشد یا در نتیجه یک عفونت، مانند ورم ملتحمه یا گل مژه باشد. همچنین امکان دارد به دلیل آسیب به چشم باشد.
برای تشخیص بهتر نیاز به بررسی علائم است. آیا پسر شما علائم دیگری مثل خارش، قرمزی، ترشح یا درد در چشم را تجربه کرده است؟ آیا اخیراً ضربه یا آسیبی به چشمش وارد شده؟ آیا سابقه آلرژی دارد؟
توصیه میکنیم برای بهبود سریعتر، حتما با چشم پزشک مشورت کنید.
سلام پسرم ۴ماهشه یعنی ۷روزه دیکه ۴ماهش کامل میشه زیر چشمش کبوده و پف داره دکتربردم گفت احتمالا از بیخوابی باشه یا کمبود اهن
خوابش کمه البته۔۔۔پاهاشم همش سرده
میشه کمکم کنید بگین مشکلش چیه
سلام
جهت بررسی وضعیت فرزنودتون به انجام آزمایشات کلی و معاینه توسط متخصص اطفال توصیه می شود
سلام دخترم ۶ سالشه تقریبا دوساله که زیر چشماش پف و میکنه و کبوده به طوری که صبح از خواب پا میشه خیلی زیاده اما به مرور در طول روز کم میشه ولی کامل از بین نمیره آزمایش انجام داد کم خونی و چیزی نداشت اسپری بینی برا آلرژی هم استفاده کرد جواب نداد تو رو خدا راهنماییم کنید
سلام مادرم ی توده تو پانکراسش تشخیص داده شده بعداز سی تی وام آر سی پی آیا
بدخیمی وخوش خیم بودن توش مشخصه یا ن؟
سلام. بله معمولا با این تکنیکهای تصویربرداری مشخص میشه.