×

انواع عمل لاغری: راهی موثر برای کاهش وزن+عوارض

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

عمل‌های جراحی چاقی که به عنوان عمل جراحی لاغری، باریاتریک یا متابولیک نیز شناخته می‌شوند، با تغییر در سیستم گوارش شما به کاهش وزن کمک می‌کنند. عمل لاغری زمانی انجام می‌شود که رژیم و ورزش مؤثر نبوده یا یک مشکل سلامتی جدی وجود دارد که علت آن وزن بالای شماست. در این مقاله به مرور روش‌های مختلف عمل جراحی چاقی می‌پردازیم و نحوه‌ی انجام و همچنین عوارض آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

جراحی چاقی یا عمل لاغری چیست؟

جراحی چاقی یا عمل لاغری به دسته‌ای از عمل‌های جراحی گفته می‌شود که برای کمک به کاهش وزن افراد چاق انجام می‌شود. اگر در سایر روش‌های کاهش وزن با شکست مواجه شده باشید، یا اگر خطر چاقی برای شما بیشتر از خطر جراحی باشد ممکن است پزشک برای شما عمل لاغری را پیشنهاد کند.

روش‌های جراحی چاقی با اصلاح سیستم گوارش شما – معمولاً معده و گاهی اوقات روده باریک – برای تنظیم میزان کالری مصرفی و جذب عمل می‌کنند. این روش‌ها همچنین می‌توانند پیام‌های گرسنگی را که از دستگاه گوارش شما به مغز می رسد، کاهش دهند.این روش‌ها می‌توانند به درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های متابولیک مرتبط با چاقی، از جمله دیابت و بیماری کبد چرب کمک کنند. اما عمل لاغری یک «راه حل سریع و آسان» نیست و برای موفقیت، نیاز به آمادگی قبلی و تغییرات طولانی‌مدت سبک زندگی پس از آن دارد.

به گفته وبسایت WebMD:
چاقی یک اصطلاح برای یک بیماری مزمن است که سلامت شما را تهدید کرده و نیاز به مدیریت طولانی‌مدت دارد. چندین دارو، دستگاه و عمل جراحی برای کمک به کاهش وزن وجود دارد. جراحی لاغزی به عمل‌هایی اشاره دارد که با تغییر در سیستم گوارش و / یا اشتها، به کاهش وزن کمک می‌کنند.

چرا جراحی چاقی انجام دهیم؟

جراحی چاقی موفق‌ترین درمان طولانی‌مدت برای چاقی درجه ۳ (چاقی شدید) است. طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت آمریکا (NIH)، برای افرادی که چاقی درجه ۳ دارند تقریباً غیرممکن است که با رژیم غذایی و ورزش به تنهایی بتوانند کاهش وزن داشته باشند. وقتی بدن شما به وزن بالاتر از حد طبیعی می‌رسد، برای بازگشت به آن تلاش می‌کند. عمل لاغری نحوه مدیریت آنچه می‌خورید را در بدن تغییر داده و باعث می‌شود رژیم غذایی سالم و تغییرات سبک زندگی برای کاهش وزن پایدار و سلامت، مؤثر باشد.

این جراحی‌ها برای چه کسانی مناسب است؟

به‌طور کلی، اگر شرایط زیر را داشته باشید جراحی چاقی می‌تواند برای شما مناسب باشد:

  • شاخص توده بدنی (BMI) شما ۴۰ یا بالاتر است که چاقی مفرط نامیده می‌شود.
  • شاخص توده بدنی (BMI) شما بین ۳۵ تا ۳۹/۹ است که چاقی نامیده می‌شود، به همراه یک مشکل سلامتی جدی مرتبط با چاقی مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا یا آپنه خواب شدید. در برخی موارد، اگر BMI شما ۳۰ تا ۳۴ باشد و مشکلات جدی مربوط به وزن بالا داشته باشید، ممکن است برای برخی روش‌های جراحی چاقی واجد شرایط باشید.

عمل لاغری برای تمام افراد دارای چاقی شدید مناسب نیست. ممکن است برای اینکه واجد شرایط انجام این جراحی شوید، نیاز به رعایت دستورالعمل‌های پزشکی خاصی داشته باشید. احتمالاً برای بررسی اینکه شرایط شما برای جراحی مناسب است یا نه، یک فرایند گسترده غربالگری را طی خواهید کرد. همچنین، باید تمایل به ایجاد تغییرات دائمی برای داشتن سبک زندگی سالم داشته باشید.

ممکن است نیاز باشد برنامه‌های پیگیری طولانی‌مدت از جمله پیگیری و نظارت در مورد تغذیه، رفتار و سبک زندگی، و شرایط پزشکی داشته باشید.

این را نیز به خاطر داشته باشید که جراحی چاقی گران‌قیمت است. برای اطلاع از اینکه آیا بیمه شما هزینه این عمل را پوشش می‌دهد یا نه، با دفتر بیمه خود صحبت کنید.

چه کسانی نباید عمل چاقی انجام دهند؟

موارد زیر، منع نسبی برای انجام عمل چاقی ایجاد می‌کنند:

  • نارسایی شدید قلبی
  • بیماری عروق کرونر (در شرایط ناپایدار)
  • مراحل انتهایی بیماری ریه
  • درمان سرطان فعال
  • فشار بالای ورید پورت
  • اعتیاد به مواد مخدر یا الکل
  • ناتوانی ذهنی
  • در مورد بای‌پس معده به روش لاپاراسکوپی، بیماری کرون منع نسبی دارد
  • هر شرایطی که برای انجام بیهوشی عمومی منع دارد
  • اختلالات انعقادی

به کدام بیماری‌ها کمک می‌کند؟

بسیاری از بیماری‌های مزمن با چاقی ارتباط دارند که بسیاری از آن‌ها می‌توانند تهدید کننده حیات باشند. این شرایط و عوامل خطر، پس از جراحی و کاهش وزن تا حد زیادی بهبود می‌یابند. اگر کاندیدای جراحی چاقی هستید، ممکن است قبلاً به هر یک از این بیماری‌ها مبتلا شده باشید یا در معرض خطر ابتلا به آن‌ها باشید:

  • کلسترول بالا: هایپرلیپیدمی (کلسترول بالا) به این معنی است که خون شما دارای چربی بیش‌ازحد است. این چربی‌ها می‌توانند جمع شده و منجر به بسته شدن رگ‌های خونی شما شوند. به همین دلیل است که کلسترول بالا می‌تواند شما را در معرض خطر سکته مغزی یا حمله قلبی قرار دهد.
  • فشار خون بالا: فشار خون بالا یعنی نیروی جریان خون در رگ‌های شما زیاد است. این کار، دیواره رگ‌های خونی را فرسوده کرده و شما را در معرض خطر سکته مغزی و حمله قلبی قرار می‌دهد.
  • قند خون بالا: هایپرگلیسمی (قند خون بالا) ارتباط زیادی با مقاومت به انسولین دارد و به عنوان پیش‌زمینه دیابت در نظر گرفته می‌شود. در صورت عدم درمان، می‌تواند به اعصاب، عروق خونی، بافت‌ها و اندام‌های شما آسیب برساند و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش دهد.
  • دیابت نوع ۲: ذخیره بیش از حد چربی می‌تواند منجر به مقاومت به انسولین و در نتیجه منجر به دیابت نوع ۲ شود. به ازای هر یک عدد افزایش BMI، خطر ابتلا به دیابت نوع دو  20% افزایش می‌یابد.
  • بیماری قلبی: چاقی منجر به عملکرد نامتناسب قلب و نارسایی احتقانی قلب می‌شود. همچنین می‌تواند باعث ایجاد پلاک داخل شریان‌ها شده و خطر سکته مغزی و قلبی را افزایش دهد.
  • بیماری کلیوی: سندرم متابولیک مرتبط با چاقی، شامل فشار خون بالا، مقاومت به انسولین و نارسایی احتقانی قلبی، از عوامل اصلی بیماری مزمن کلیه و نارسایی کلیه هستند.
  • آپنه انسدادی خواب: در افراد مبتلا به آپنه خواب درمان‌نشده، دستگاه تنفسی فوقانی در زمان خواب مسدود شده و تنفس به طور مکرر قطع می‌شود. این اتفاق باعث کاهش اکسیژن‌رسانی و به خطر افتادن اندام‌های حیاتی به‌ویژه قلب می‌شود.
  • آرتروز: اضافه وزن، فشار زیادی به مفاصل از جمله مفصل زانو وارد می‌کند. این باعث می‌شود احتمال ایجاد یا بدتر شدن آرتروز در شما بیشتر شود.
  • کبد چرب: بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) زمانی رخ می‌دهد که بدن شروع به ذخیره چربی اضافی در کبد می‌کند. این اتفاق می‌تواند منجر به یک التهاب مزمن (استئاتوهپاتیت غیر الکلی) شود که باعث آسیب طولانی‌مدت به کبد می‌شود.
  • سرطان: هرچند این ارتباط به طور کامل مشخص نیست، اما چاقی با افزایش خطر ابتلا به بیش از دوازده نوع سرطان مرتبط است. همچنین خطر مرگ ناشی از سرطان را بیش از ۵۰ درصد افزایش می دهد.

جراحی چاقی علاوه بر کاهش وزن، می‌تواند به بهبود بیماری‌های مرتبط با اضافه وزن یا پیشگیری از بروز آن‌ها کمک کند. این بیماری‌ها شامل کلسترول بالا، فشار خون بالا، قند خون بالا، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، آپنه انسدادی خواب، آرتروز، کبد چرب و سرطان است.

آشنایی با انواع جراحی چاقی

هر یک از انواع جراحی چاقی مزایا و معایبی دارد و انتخاب نوع آن برای کمک به کاهش وزن در هر فرد، به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای انتخاب روشی که بهترین اثربخشی را برای شما داشته باشد، باید با پزشک خود صحبت کنید. در اینجا نگاهی به رایج‌ترین انواع عمل لاغری می‌اندازیم:

۱. بای‌پس معده (ROUX-EN-Y gastric bypass)

در این عمل، جراح معده را به دو بخش تقسیم کرده و مرز بین دو بخش بالایی و پایینی را می‌بندد. سپس قسمت بالایی معده را مستقیم به روده باریک وصل می‌کند. در واقع جراح یک میانبر برای غذا ایجاد می‌کند و بخشی از معده و روده باریک را دور می‌زند.

مزایا: کاهش وزن با این روش، سریع و چشمگیر است. حدود ۵۰% از کاهش وزن در ۶ ماه اول اتفاق می‌افتد و ممکن است این روند تا ۲ سال بعد از عمل ادامه یابد. به دلیل کاهش وزن سریع، شرایط مربوط به چاقی – مانند دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا، آرتروز، آپنه خواب و سوزش سر دل – اغلب به سرعت بهبود می‌یابند. بای‌پس معده در درازمدت نیز نتایج خوبی دارد. مطالعات نشان داده‌اند که بسیاری از افراد، بیشتر وزن خود را ۱۰ سال یا بیشتر حفظ می‌کنند.

معایب: جذب غذا در شما مانند گذشته نیست. همین باعث می‌شود در معرض خطر عدم دریافت مواد مغذی کافی باشید که ممکن است منجر به کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی شود. کمبود کلسیم و آهن می‌تواند منجر به پوکی استخوان و کم‌خونی شود. باید در مورد رژیم غذایی خود بسیار دقیق بوده و تا آخر عمر از مکمل استفاده کنید. یکی دیگر از معایب بای‌پس معده، سندرم دامپینگ است که در آن غذا قبل از هضم مناسب، خیلی سریع از معده به روده‌ها ریخته می‌شود. حدود ۸۵% از افرادی که بای‌پس معده انجام می‌دهند، درجاتی از دامپینگ را تجربه می‌کنند. علائم آن شامل تهوع، نفخ، درد، تعریق، ضعف و اسهال است. دامپینگ اغلب با خوردن غذاهای شیرین یا پر کربوهیدرات ایجاد می‌شود. تنظیم رژیم غذایی اغلب می‌تواند کمک‌کننده باشد.

بای‌پس معده به طور کلی غیرقابل برگشت در نظر گرفته می‌شود و تنها در موارد نادری برگشت‌پذیر دیده شده است.

خطرات: از آنجایی که جراحی بای‌پس معده یک عمل پیچیده بوده، به همین دلیل خطرناک‌تر است. خطر عفونت و لخته شدن خون همان‌طور که در بیشتر جراحی‌ها وجود دارد، در مورد این عمل نیز ممکن است رخ دهد. همچنین ممکن است به دلیل کاهش وزن سریع دچار سنگ کیسه صفرا شوید.

عمل بای پس معده برای لاغری

۲. مینی بای‌پس (بای‌پس امگا)

مینی بای‌پس معده نسخه جدیدتر بای‌پس معده است. تفاوت اصلی این است که این روش پیچیده‌تر است زیرا حدود 2 متر از روده باریک را دور می‌زند. از نظر تئوری، این روش همچنین نسبت به بای‌پس استاندارد معده احتمال نشت کمتری دارد زیرا در مقایسه با بای‌پس استاندارد معده که به دو اتصال جراحی نیاز دارد، این روش فقط به یک اتصال نیاز دارد. به عمل مینی بای‌پس، بای‌پس معده لوپ امگا نیز گفته می‌شود.

مزایا: برخی از مطالعات نشان می‌دهد که نتایج کاهش وزن طولانی‌مدت مینی بای‌پس مشابه یا حتی بهتر از اسلیو معده و بای‌پس معده است. جراحی از طریق لاپاراسکوپ انجام می‌شود و بستری در بیمارستان معمولاً ۲-۳ روز است. مینی بای‌پس معده از جراحی اسلیو تهاجمی‌تر بوده اما نسبت به بای‌پس استاندارد معده کمتر تهاجمی است.

معایب و خطرات، همانند عمل بای‌پس معده است. 

۳. اسلیو معده (Sleeve gasterectomy)

این عمل جراحی که گاسترکتومی عمودی نیز نامیده می‌شود، یکی دیگر از انواع عمل‌های لاغری است. در این روش، جراح حدود 80% معده شما را برمی‌دارد. چیزی که باقی می‌ماند، مانند یک لوله یا آستین باریک است که به روده متصل می‌شود. با برداشتن بخشی از معده که هورمون‌های مسئول ایجاد حس گرسنگی را می‌سازد، اشتهای شما نیز در این روش کاهش پیدا می‌کند.

مزایا: عمل جراحی اسلیو معده یک عمل ساده، ایمن و یک راه کم‌خطرتر برای لاغری است. در صورت نیاز، پس از کاهش وزن و بهبود سلامتی‌تان – معمولاً بعد از ۱۲ تا ۱۸ ماه – می‌توانید یک عمل جراحی دیگر مانند بای‌پس معده را نیز انجام دهید.

از آنجایی که اسلیو بر روده‌های شما تأثیری نمی‌گذارد، نحوه جذب غذا را تغییر نمی‌دهد؛ بنابراین احتمال کمبود مواد مغذی وجود ندارد.

حتما بخوانید :  رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو معده: راهنمای کامل و مفصل

معایب: اسلیو معده برگشت‌پذیر نیست.

خطرات: خطرات معمول مانند عفونت، نشت محل اسلیو، سوزش سر دل یا رفلاکس.

عمل اسلیو معده

۴. بالن معده (Gastric balloon)

روش بالن به این صورت است که یک بالن خالی از راه دهان درون معده شما قرار داده می‌شود. سپس این بالن را با محلول سالین (آب و نمک) پر می‌کنند تا احساس سیری ایجاد شده و حس گرسنگی را کاهش دهد. بالن معده برای افرادی که قبلاً جراحی کاهش وزن داشته‌اند یا بیماری روده یا نارسایی کبدی دارند مناسب نیست.

مزایا: در واقع «عمل جراحی» نیست و نیاز به بستری در بیمارستان ندارد. بالن یک روش موقتی است. ۶ ماه باقی می‌ماند و در این مدت می‌توانید حدود ۱۰% از وزن خود را کم کنید.

معایب: ممکن است معده درد، تهوع و استفراغ چند روز پس از گذاشتن بالن وجود داشته باشد.

خطرات: FDA در سال ۲۰۱۷ پنج مورد مرگی که ممکن است در اثر گذاشتن بالن معده ایجاد شده باشد (مانند سوراخ شدن معده یا مری، یا انسداد روده) را گزارش کرد. FDA همچنین گزارش‌هایی مبنی بر تورم بیش‌ازحد خودبه‌خودی بالن با هوا یا مایع، و پانکراتیت که در اثر فشار بالن بر ارگان‌های اطرافش ایجاد می‌شد، دریافت کرد.

۵. لاپاراسکوپی: کوچک کردن معده با لیزر

امروزه اکثر انواع جراحی چاقی که در این متن نام بردیم، از جمله بای‌پس معده، اسلیو و گذاشتن حلقه، به روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود. «لاپاراسکوپ» یک ابزار کوچک و لوله‌ای شکل است که یک دوربین به آن متصل است. لاپاراسکوپ از طریق برش‌های کوچکی که روی شکم زده شده، وارد می‌شود. دوربین کوچک روی نوک لاپاراسکوپ به جراح این امکان را می‌دهد تا بدون ایجاد برش‌های بزرگ سنتی، داخل شکم را ببیند و عمل کند. جراحی لاپاراسکوپی می‌تواند بهبودی را سریع‌تر و کوتاه‌تر کند، اما برای همه مناسب نیست.

اکثر جراحی چاقی با روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود.

۶. انحراف بیلیوپانکراتیک (صفرا و لوزالمعده) با سوئیچ دئودنال (BPD/DS)

انحراف بیلیوپانکراتیک، یک نسخه وسیع‌تر از بای‌پس معده است. جراح در این روش ۷۰% معده را برداشته و ۷۵% روده باریک را دور می‌زند. انحراف بیلیوپانکراتیک با سوئیچ دئودنال، نسخه‌ای با وسعت و شدت کمتر است که گاهی فقط «سوئیچ دئودنال» گفته می‌شود. این روش از بای‌پس وسیع‌تر است اما نسبت به انحراف بیلیوپانکراتیک بدون سوئیچ، بخش کمتری از معده را خارج کرده و بخش کمتری از روده را دور می‌زند. همچنین باعث می‌شود سندرم دامپینگ، سوء تغذیه و زخم نسبت به انحراف بیلیوپانکراتیک استاندارد کمتر باشد.

مزایا: این روش می‌تواند منجر به کاهش وزنی بیشتر و حتی سریع‌تر از بای‌پس معده شود. اگرچه بخش زیادی از معده شما برداشته می‌شود، اما هنوز آنچه باقی می‌ماند بزرگ‌تر از فضایی است که در بای‌پس یا گذاشتن حلقه ایجاد می‌شود. بنابراین با این جراحی ممکن است نسبت به جراحی‌های دیگر، بتوانید وعده‌های غذایی حجیم‌تری بخورید. این روش همچنین بر هورمون‌های روده شما تأثیر می‌گذارد، به گونه‌ای که گرسنگی را کاهش داده، به شما کمک می‌کند احساس سیری کنید و کنترل قند خون را بهبود می‌بخشد.

معایب: انحراف بیلیوپانکراتیک کمتر از بای‌پس معده رایج است. یکی از دلایل این است که خطر دریافت نکردن مواد مغذی کافی در این روش جدی‌تر است. همچنین بسیاری از خطرات بای‌پس از جمله کمبود ویتامین و مواد معدنی و سندرم دامپینگ را به همراه دارد. البته سوئیچ دئودنال ممکن است برخی از این خطرات را کاهش دهد.

خطرات: این روش یکی از پیچیده‌ترین و خطرناک‌ترین روش‌های جراحی چاقی است. مانند بای‌پس، خطر بالایی نیز برای فتق یا بیرون‌زدگی داشته که برای ترمیم نیازمند جراحی‌های بیشتر است. البته زمانی که پزشک از روش‌هایی با تهاجم کمتر (مانند لاپاراسکوپی) استفاده کند، این خطر کمتر است.

۷. حلقه‌گذاری قابل تنظیم معده (Adjustable gastric band)

در این روش، جراح از یک حلقه بادی برای تقسیم معده به دو بخش استفاده می‌کند: بخش فوقانی کوچک‌تر و بخش تحتانی بزرگ‌تر. این دو بخش با یک کانال بسیار کوچک به هم متصل هستند که باعث می‌شود تخلیه بخش بالایی به پایینی کند باشد. بیشتر افراد قبل از اینکه احساس سیری یا ناخوشی کنند، فقط می‌توانند نصف فنجان یا یک فنجان غذا بخورند. غذا نیز باید نرم یا خوب جویده شده باشد.

مزایا: انجام این عمل ساده‌تر و ایمن‌تر از بای‌پس و سایر عمل‌های جراحی لاغری است. اسکار آن کوچک‌تر است، بهبودی سریع‌تر بوده و می‌توانید با جراحی مجدد حلقه را بردارید. همچنین، می‌توانید تنظیم حلقه را در مطب پزشک انجام دهید. برای سفت کردن حلقه و کوچک‌تر کردن معده، پزشک محلول سالین (آب و نمک) بیشتری را به درون حلقه تزریق می‌کند. برای شل کردن آن نیز پزشک از یک سوزن برای خارج کردن مایع از حلقه استفاده می‌کند.

معایب: افرادی که از روش حلقه‌گذاری استفاده می‌کنند معمولاً کاهش وزن کمتر و کندتری نسبت به افرادی که سایر جراحی‌ها را انجام می‌دهند، دارند. همچنین، طی چند سال احتمال بازگشت وزن برای آن‌ها بیشتر است.

خطرات: یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی حلقه معده، استفراغ پس از خوردن بسیار سریع غذاست. حلقه ممکن است از جای خود خارج شده، شل شود یا نشت کند. برخی افراد به چند بار جراحی نیاز پیدا می‌کنند. مانند هر عمل دیگر، خطر عفونت نیز وجود دارد. هرچند نادر است اما برخی عوارض می‌توانند تهدیدکننده حیات باشند.

۸. عمل لاغری ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی روشی است که با برداشتن چربی و پوست اضافی و سفت کردن عضلات شکم، شکم شما را صاف می‌کند. این جراحی، روشی برای کاهش وزن نیست و برای کسانی انجام می‌شود که سابقه چاقی و کاهش وزن شدید داشته، اما هنوز چربی اضافی یا پوست شل در ناحیه شکم دارند. همچنین، این عمل برای زنانی که بارداری‌های متعدد داشتند نیز ممکن است انجام شود.

مانند هر عمل جراحی دیگری، درد و تورم پس از جراحی ممکن است وجود داشته باشد. درد ممکن است تا چند هفته طول بکشد و همزمان با آن کبودی، بی‌حسی و احساس خستگی نیز داشته باشید. عوارضی از جمله به جا ماندن اسکار زخم، خونریزی، عفونت، تجمع مایع، بهبود ضعیف زخم، لخته شدن خون، نکروز چربی (مرگ بافت چربی در عمق پوست)، جدا شدن زخم و عدم تقارن ممکن است ایجاد شود.

۹. لیپوساکشن

لیپوساکشن یک عمل جراحی زیبایی است که در آن تجمع چربی در برخی نقاط بدن برداشته می‌شود. این روش می‌تواند برای خلاص شدن از شر چربی‌هایی که با رژیم غذایی و ورزش از بین نرفته‌اند، مؤثر باشد.

مزایا: لیپوساکشن اسکار کمی روی بدن می‌گذارد و روش خوبی برای ازبین‌بردن چربی‌هایی است که به رژیم و ورزش پاسخ نداده‌اند.

معایب و خطرات: هرچند نادر است، اما ممکن است خطر عفونت، تغییر رنگ یا حس در پوست، کبودی، ورم یا بهبود ضعیف زخم، درد یا ناراحتی تا زمان بهبود زخم جراحی، اسکار، خونریزی و بدشکلی محل جراحی ایجاد شود.

۱۰. لیپوماتیک

لیپوماتیک یا پیکرتراشی، یک روش جراحی زیبایی لاغری است که چربی اضافی را در نقاطی مانند شکم، پهلوها و ران‌ها برطرف می‌کند. این روش به دلیل عوارض جانبی و درد کمتر نسبت به لیپوساکشن شهرت یافته است. برخلاف لیپوساکشن که از ساکشن برای حذف چربی‌ها استفاده می‌کند، لیپوماتیک از فناوری پیشرفته‌تری استفاده می‌کند و نیازی به بیهوشی عمومی نیز ندارد.

کدام نوع جراحی کاهش وزن بهتر است؟

جراحی کاهش وزن ایده‌آل برای شما، به وضعیت سلامت و شکل بدن شما بستگی دارد.

به عنوان مثال، اگر شما بسیار چاق هستید، یا اگر قبلاً جراحی‌های شکمی انجام داده‌اید، ممکن است انجام جراحی‌های ساده‌تر برای شما امکان‌پذیر نباشد. با پزشک خود در مورد مزایا و معایب هر روش صحبت کنید.

در صورت امکان، به یک مرکز تخصصی برای جراحی کاهش وزن مراجعه کنید. زمانی که جراحی لاغری توسط متخصصان انجام شود، احتمال بروز عوارض کمتر است. مطمئن شوید که جراح شما تبحر و تجربه زیادی در انجام عمل مورد نیاز شما داشته باشد.

مقایسه عمل‌های لاغری

نوع جراحی اثربخشی ایمنی درجه دشواری روش جراحی دشواری روند بهبودی برای چه کسانی مناسب است؟
بای‌پس معده زیاد در کل ایمن متوسط متوسط چاقی شدید، مشکلات متابولیک
جراحی اسلیو معده زیاد در کل ایمن متوسط متوسط چاقی شدید، مشکلات متابولیک
حلقه گذاری قابل تنظیم معده متوسط ایمن کم کم چاقی متوسط
انحراف بیلیوپانکراتیک با سوئیچ دئودنال زیاد خطراتی دارد پیچیده پیچیده چاقی شدید، مشکلات متابولیک
بالن معده متوسط خطراتی دارد کم کم چاقی متوسط، هدف کاهش وزن کوتاه‌مدت
مینی بای‌پس زیاد دارای خطر، اما برای برخی ایمن است متوسط متوسط چاقی شدید، مشکلات متابولیک

تنها پزشک متخصص می‌تواند نوع عملی که برای شما مناسب است را تعیین کند. در این مورد حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

چقدر می‌توانم انتظار کاهش وزن داشته باشم؟

بیشتر افراد (حدود ۹۰%)، حدود ۵۰% از اضافه وزن خود را پس از جراحی چاقی کم کرده و آن را تثبیت می‌کنند. روش‌های مختلف جراحی، نتایج متفاوتی دارند. میانگین کاهش وزن پس از بای‌پس معده حدود 70% از اضافه وزن است. این میزان پس از دئودنال سوئیچ، 80% است. کاهش وزن پس از عمل جراحی اسلیو نیز ۳۰ تا ۸۰ درصد است. این نتایج پس از یک دوره ۱۸ تا ۲۴ ماهه اندازه‌گیری می‌شوند. 

میزان موفقیت جراحی چاقی چقدر است؟

اگر ۵۰% از وزن اضافی خود را از دست بدهید و بتوانید آن را تثبیت کنید، جراحی چاقی موفقیت‌آمیز تلقی می‌شود. با این استاندارد، میزان موفقیت جراحی چاقی ۹۰% است. بسیاری از افراد در دو سال اول کاهش وزن مداومی دارند، سپس یا به کاهش وزن ادامه داده و یا کمی وزن اضافه می‌کنند. معمولاً وزنی که مجدد اضافه می‌شود کمتر از ۲۵% است.

کلام آخر دکترساینا

جراحی چاقی شکل و عملکرد دستگاه گوارش را تغییر داده و به افراد مبتلا به چاقی شدید در کاهش وزن کمک می‌کند. همچنین، می‌تواند در بهبود بیماری‌هایی که ناشی از وزن بالاست مؤثر باشد. جراحی لاغری زمانی استفاده می‌شود که رژیم غذایی و ورزش، کاهش وزن مؤثری در شما ایجاد نکند یا یک مشکل سلامتی جدی وجود داشته باشد. روش‌های مختلفی برای انجام این جراحی‌ها وجود دارد که مناسب‌ترین نوع آن بسته به شرایط شما تعیین می‌شود و برای انتخاب آن باید با پزشک متخصص مشورت کنید.  

سوالات متداول

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید