شاه پسند وحشی
درباره
شاه پسند وحشی از گیاهانی است که در روم قدیم مورد پرستش و تقدیس مردم بود و از آن برای تبرک خانه ها و معابه استفاده می کردند . چون دارای خاصیت ضد خونریزی است گفته می شود که آنرا روی زخم های مسیح ریختند و خونریزی قطع شد و روی این اصل در قدیم به آن گیاه صلیب Herb of the Cross می گفتند . قسمت مورد استفاده این گیاه برگها و سر شاخه های سبز آن است در اثر مالش دادن بوی مطبوعی در تمام قسمت های این گیاه منتشر می شود ولی طعم آن گس و تلخ است
فواید
۱) قابض و ضد تشنج است
۲)برای از بین بردن آب آوردگی بدن مفید است و بدین منظور باید آنرا با ملاس چغندر خورد .
۳)برای تقویت قلب مفید است
۴)خون را تمیز و تصفیه می کند
۵)عرق آور است
۶)مقدار شیر را در مادران شیدره زیاد می کند
۷)کر م معده را کشته و از بین می برد
۸)خلط آور است
۹)برای برطرف کردن سرمخوردگی مفید است
۱۰)کمیود ویتامین C را درمان می کند
۱۱)برای درمان ناراحتی های پوستی مفید است
۱۲)بیماری زردی را برطرف می کند
۱۳)برای رفع خونریزی لثه مفید است
۱۴)سنگ کلیه و مثانه را خارج می سازد .
مضرات
خوردن زیاد این گیاه ضربان قلب را کم می کند و باعث تحریک روده ها و رحم می شود بنابراین کسانیکه ناراحتی قلبی دارند و یا خانم های حامله باید در خوردن آن احتیاط کنند .
طرز استفاده
دم کرده : یک قاشق چایخوری برگهای خشک شده این گیاه را در یک فنجان آب جوش ریخته و برای مدت ۱۰ دقیقه دم کنید سپس صاف کرده و به مقدار یک فنجان سه بار در روز بنوشید .
جوشانده : مقدار ۴۰-۵۰ گرم برگهای خشک شده این گیاه را در یک لیتر آب جوش ریخته وب گذارید بمدت ۵ دقیقه بارامی بجوشد سپس آنرا صاف کنید .
اسانس : قوی تر از تنطورهه می باشد و از مغازه برخی از داروخانه ها می توان خریداری کرد مقدار مصرف آن یک تا دوقطره در یک لیوان آب می باشد .
ترکیبات
شاه پسند وحشی دارای مواد شیمیایی مختلفی نظیر تانن ،موسیلاژ ، ساپونین ، وربی نالین Verbenalin ، بتاکاروتن و ماده ای تلخ می باشد .
طبیعت
شاه پسند وحشی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .