×

بید

0
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکتر ساینا
تأیید شده توسط تیم پزشکی دکترساینا دریافت مشاوره آنلاین

فهرست آنچه می‌خوانید:

فواید

 1. برای درمان سردرد، برگ تازه درخت بید را کوبیده و ضماد آن را مانند حنا بر سر بگذارید اگر در دسترس نبود با عرق بید سر را بشوئید.

۲. برای سردردهایی که علت نامعلومی دارند عرق بید و عرق کاسنی از هر کدام ۱۵۰ گرم و فرنجمشک، تخم شربتی، تخم بالنگو از هر کدام ۵ گرم را شربت درست کنید روزی ۳ استکان میل شود.

۳. برای از بین بردن بوی دهان و عفونت آن پوکه درخت بید (فوت فوته) را سائیده صبح و شب دهان را مسواک بزنید.

۴. برای از بین بردن جوش دهان و زبان جوهر تواشیر را با عرق بید حل نموده روزی ۳ مرتبه دهان را غرغره و مزمزه کنید.

۵. برای از بین بردن شقاق سر پستان که در اثر جمع شدن شیر در پستان و ندوشیدن آن بوجود می‌آید پوکه درخت بید را سائیده با سرکه مخلوط نموده به صورت ضماد در محل قرار دهید.

۶. برای درمان تبی که هر ۳ روز یک بار بیمار می‌گیرد و رنجور و زرد و ناتوان می‌شود پوست بید، پوست گنه‌گنه، ریشه کاسنی از هر کدام ۲۰ گرم را مخلوط نموده هر روز ۶ گرم در یک لیوان آب جوشانده به مدت ۲۱ روز میل شود.

۷. برای درمان باد سرخ (بیماری خطرناکی است که از طریق گاو و شیر نجوشیده آن به انسان منتقل می‌شود و این بیماری واگیر و مُسری است که نشانه آن ابتدا در یک نقطه بدن خارش ایجاد می‌شود سپس قرمز می‌گردد کم‌کم قرمزی رشد کرده و مانند بادکنک باد می‌شود و سپس تاول می‌ترکد و زردابه بیرون می‌آید) برگ درخت را کوبیده آب آن را بر موضع بمالید.

۸. عرق بید تب‌بر است و برای سرماخوردگی‌ها می‌توان روزی ۲ استکان عرق بید نوشید.

۹. برای بازشدن مجاری ادرار که در اثر حرارت و گرم مزاجی باشد نیم گرم برگ بید را در آب جوشانده بیمار در آن بنشیند.

۱۰. برای رفع حساسیت بینی و عطسه با عرق بید استنشاق کنید.

۱۱. برای بزرگ شدن پستان‌ها برگ بید، برگ بید انجیر را کوبیده به صورت ضماد بگذارید.

۱۲. برای درمان سردرد ضماد کوبیده برگ بید را روی پیشانی قرار دهید.

۱۳. برای درمان مالاریا پوست بید، پوست گنه‌گنه، ریشه کاسنی، خارخسک از هر کدام ۳ گرم را در ۵۰۰ سی‌سی آب جوشانده صبح، ظهر و عصر یک لیوان به مدت یک هفته میل شود.

۱۴. برای درمان چرک گوش ۲ قطره از آب برگ بید را بچکانید.

۱۵. برای درمان شوره‌ سر و بلندشدن مو، موها را با عرق بید ماساژ دهید.

۱۶. عرق بید تصفیه کننده خون است.

۱۷. برای درمان جوش‌های پوستی با جوشانده برگ درخت بید (عرق بید) صورت را بشوئید.

۱۸. پاهایی که عرق می‌کند یا این که بو می‌دهند ۱۰ گرم بوراکس، ۱۰۰۰ گرم عرق بید را مخلوط کرده و هر بار با یک لیوان از آن پاها را شستشو دهید.

۱۹. برای درمان رماتیسم‌های مفصلی روزی ۳ مرتبه هر بار نصف استکان عرق بید میل شود و از ضماد آن در محل درد گذاشته شود.

۲۰. برای کسانی که داروهای سمی زیادی مصرف کرده‌اند خوردن آب برگ درخت بید مؤثر می‌باشد.

۲۱. برای درمان مرض سر انگشتان آب برگ درخت بید میل شود.

۲۲. برای درمان غانغرایا و زخم‌های دیر علاج پوست درخت بید را خشک نموده به صورت گرد روی زخم بپاشید یا با جوشانده پوست درخت بید زخم را بشوئید.

۲۳. برای جلوگیری از خونریزی ضماد برگ درخت بید را بگذارید.

۲۴. برای دفع سموم و اخلاط خون چند روز آش ساده با تمبر هندی به عنوان غذا و ۱۰ صبح و ۵ عصر نصف استکان عرق بید میل شود.

۲۵. برای درمان سردردهایی که منشأ صفراوی دارد ساعت ۱۰ صبح و ۵ عصر نصف استکان عرق بید میل شود و برگ بید را جوشانده ضماد آن را روی سر بگذارید.

۲۶. برای درمان بدی مزاج طحال برگ‌های بید را جوشانده قبل از غذا نصف استکان میل شود البته اگر بدی مزاج در اثر حرارت باشد.

۲۷. یک ژل خوب برای مو: برگ بید را در آب‌جوش ریخته ۱۲ ساعت بگذارید بماند سپس حرارت داده صاف نموده پودر کتیرا را به آن اضافه کنید.

۲۸. برای رفع سیلان منی گل‌های بید را دم‌کرده میل شود.

۲۹. برای رفع جوش‌های صورت برگ بید را جوشانده کمی گلاب به آن اضافه نمائید و کمی سفیده تخم مرغ به آن اضافه و مخلوط نمائید به صورت ماسک روی صورت به مدت نیم ساعت بگذارید.

مضرات

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

طرز استفاده

عرق برگ درخت بید( بید شیرین ) همان خاصیت آسپرین را در پیشگیری از سکته مغزی و حمله قلبی و رقیق سازی خون دارد، البته به میزانی ضعیف تر و یک ضد درد است و بر خلاف آسپرین به معده هم آسیب نمی زند. در مورد تاریخچه کشف خاصیت آن که ۲۵ قرن سابقه دارد و به زمان کنفوسیوس می رسد، به درستی معلوم نیست که کدام ملت ، زودتر آن را مورد استفاده قرار داده اند: ایرانیان و یا چینیان. هردو ملت در آن زمان همسایه بی واسطه بودند و با هم وسیعا مراوده داشتند، ولی نوشته های چینی که به خاصیت درمانی برگ بید و سایر ریشه ها ، برگها و گلهای گیاهان اشاره کرده قدمت بیشتری دارد. تاریخ قدیمی ترین این اسناد مربوط به ژوئیه سال ۴۷۰ پیش از میلاد است. با وجود این؛ سابقه نگاران علوم، ایرانیان را مخترع تقطیر و عرقگیری گیاهان و گلهااز جمله مینت Mint( نعناع ) بشمار آورده اند. یونانیان باستان و مردم مدیترانه هم در این کار سابقه طولانی داشته اند.

ترکیبات

پوست انواع درختان بید دارای ترکیبی موسوم به سالیکوزید یا سالیسین می باشد که مقدار آن در گونه های مختلف بید متفاوت است. این ماده مهمترین ماده مؤثر بید می باشد که از نظر ساختمانی شباهت زیادی به استیل سالسیلیک اسید ( آسپرین ) دارد.

شاید بپسندید
نظر یا سوال خود را به اشتراک بگذارید